elektron Posted December 29, 2006 Share Posted December 29, 2006 Po wczorajszym zakonczeniu zywota mojego motoszybowca Endurance :cry: , naszedl mnie straszny smutek , i chec na latanie. Z prognozy pogody wiedzialem ze ma wiac , wiec male modele odpadaly z lotow. Po czasie namyslania, postanowilem ze zbuduje nowy model. Uzylem skrzydel o profilu Clark Y ktore juz mialem zrobione wczesniej, kadlub powstal w 3 h , potem tylko poskladac do kupy. Rano zrobilem oblot na siliku speed 400, model latal, ale reporter by z niego nie byl. Wiec wrocilem do domu i po krotkich przerobkach model dostal naped od motoszybowca tzn - 2x CD + przekladnia planetarna, smiglo skladane 12x7. I to okazalo sie, ze to, to co bylo potrzebne :) Model lata poprostu jak po sznurki, stabilnie, poprostu stworzony do swojej funkcji. Na max drazku ciagnie pod katem ok 80-85 st. W locie wyglada jak ogromny kondor amerykanski Niestety robiac trenerka wyszedl mi jakims cudem motoszybowiec :/ Model ma takie wlasnosci lotne ze lata dluzej jako szybowiec niz moj ex Endurance A teraz do rzeczy Dane Rozpietosc : 1200mm Dlugosc : 750mm Waga : 500 do lotu, 700 z aparatem Profil : Clark Y Serwa : Conrady Silnik : 2x CD + przekladnia planetarna Na zachety pokaze film http://video.google.pl/videoplay?docid=-6684345700969213163 Zdjecia za chwile Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_F3J Posted December 29, 2006 Share Posted December 29, 2006 Na max drazku ciagnie pod katem ok 80-85 st. z aparatem czy bez :?: czekam na fotki modelu 8) Pozdrawiam !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemique Posted December 29, 2006 Share Posted December 29, 2006 Robiles oblot z aparatem? Odwaznie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubert_tata Posted December 29, 2006 Share Posted December 29, 2006 Silnik : 2x CD + przekladnia planetarna To ten udany silniczek Połączony w trójkąt był świetny do treningu zawisów (aż się doszczętnie spalił :twisted: ). Po przewinięciu i połączony w trójkąt śmiga z przekładnią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektron Posted December 29, 2006 Author Share Posted December 29, 2006 Tak to "ten" siliczek Super jest . 85 st z aparatem Oblot odrazu z aparatem Wiedzialem ze silnik ma taka moc ze nawet kamien by z nim latal Link to comment Share on other sites More sharing options...
meteor Posted December 29, 2006 Share Posted December 29, 2006 Mogę się pochwalić że widziałem jak powstawał Fotoreporter:) Może nie wygląda jak Endurance ale lata całkiem nieźle Elektron przyznaj że było wiele przeszkód podczas budowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maybach Posted December 29, 2006 Share Posted December 29, 2006 Ale bajerancki! Mnie też się marzy samolot!!! Moze coś zrobie w ferie! Taki zefirek o rozpiętości 1000 cm z silnikiem 400! Ale ten film.... extra!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektron Posted December 29, 2006 Author Share Posted December 29, 2006 Tak:) z Marcinem(Meteor) kozystalismy z dobrodziejstw nowoczesnej techniki i mielismy ustawione kamerki internetowe na nasze biurka gdzie modzilismy swoje modele Powiem odrazu ze taka wideokonferencja podczas budowy zdaje super zadanie - milo bo gadasz, patrzysz jak ktos robi model, mozesz mu doradzic Maybach, jak masz wyposazenie to moge ci sprzedac(tanio) jednego z moich trenerkow depronowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektron Posted December 29, 2006 Author Share Posted December 29, 2006 No i wstawiam foty:) ZDJECIA DLA OSOB O WYJATKOWO MOCNYCH NERWACH Fotoreporter nie musi byc ladny, ma dobrze sluzuc "Bogu i Ojczyznie" Nie chwalac sie - Jest to moja juz 3-cia wlasna(wymyslona CRD) konstrukcja ktora ma tak dobre wlasnosci lotne Pierwszy moj model (tez CRD) mial speed 480 i wage 900 gram z aparatem i spokojnie latal Nie patrzcie na syf w pokoju i kuchni :D Zdjecie jeszcze przed dodaniem napisu Gondola na aparat Silik jest oddzielony od pakietu 2 grodziami z depronu pomiedzy ktorymi jest napchana gabka Odbiornik ma wlasna "kabine" zamykana na magnesy Link to comment Share on other sites More sharing options...
meteor Posted December 30, 2006 Share Posted December 30, 2006 Fotoreporter miał dzisiaj kraksę :x Uderzył 15m od trasy głównej i trafił w stacje paliw .Trochę się poobijał tzn. nie ma dziobu do skrzydeł, uszkodzone skrzydło, i uszkodzony statecznik. W tej chwili jestem świadkiem naprawy Piszę to na prośbę Elektrona. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Posted December 30, 2006 Share Posted December 30, 2006 Talibowie na stacje paliw najechali Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektron Posted December 30, 2006 Author Share Posted December 30, 2006 he he he Model uciekl mi na odfelglosc ok 800 metrow, jedyne o czym myslalem jak tracilem go z widzenia to o tym aby w jakis samochod nie uderzyl..... Kurcze chrzanie modelarstwo:/ to juz 3 model w tym miesiacu, nie mam nic lotnego:? Sprzedaje moje modelarskie smieci i przezucam sie na inne hobby:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Posted December 30, 2006 Share Posted December 30, 2006 Rob to jak najszybciej bo jak sie rozmyslisz to potem znowu trzeba lepic i lepic i lepic i po 15s rozwalc te glupie modele Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemique Posted December 30, 2006 Share Posted December 30, 2006 Tez to rzucam! Oddje wszystkie modelarskie graty i poswiecam sie nauce historii gospodarczej Ciesz sie ze nikomu krzywdy nie zrobiles... Moglaby byc z tego powazna sprawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk Urban Posted December 30, 2006 Share Posted December 30, 2006 Wojtek Extreme Flight Forever !!! Walcz do upadłego A tak na serio to szkoda modelu, no ale sam powiedz ile na budowe wydałeś i ile go budowałeś? Zbudujesz drugiego jeszcze się będziesz śmiał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maybach Posted December 30, 2006 Share Posted December 30, 2006 Gdzieś słyszałem takie powiedzenie ... chyba u górali: "jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz" Wpadki sie zdarzają przecież nie tylko w modelarstwie Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektron Posted December 30, 2006 Author Share Posted December 30, 2006 No Panowie Dosiadlem sie do modelu, zrobilem nowy dziob, - podobny ale mocniejszy, smiglo nowe kupilem, i zapowiada sie jutro ponowy oblot Tym razem FOTOREPORTER by Petrochemia Plock A jak kogos interesuje to daje link do tragicznego filmu. Pogoda taka sobie - latalem ok 9 rano i byla straszna widocznosci:? A tak apropos slyszalem ze powodem mojej kraksy byl NIE WYSPANY ODBIORNIK :D:D:D:D http://video.google.pl/videoplay?docid=3791278471405119209 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ginall Posted December 30, 2006 Share Posted December 30, 2006 Siema! Dobrze ze Ci do tamtego zbiornika wodnego nie wpadl! Noi szczescie ze go znalazles:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektron Posted December 30, 2006 Author Share Posted December 30, 2006 Widzialem z ok 800 m gdzie tak okolo moze byc Ale na dach stacji benzynowej to mnie chyba tylko duch sw wepchnal A poniewaz zachorowalem teraz na filmy z lotu ptaka to wstawiam jeszcze raz ten sam film po obrobce http://video.google.pl/videoplay?docid=-2209384955069204935 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektron Posted January 1, 2007 Author Share Posted January 1, 2007 Nie myslcie ze fotoreporter zakonczyl swoja dzialalnosc Przeciwnosci losu hartuja - wiec i dzisiaj latalem. Wiatr pow. 35 km/h, model na max drazku ledwo "idzie" do przodu, ale generalnie latalo sie super ! Model w swoim zywiole nie byl, a pilot owszem 8) EXTREME FLIGHT FOREVER !!!!!! 8) Filmy bardzo "ruchome" i malo pokazuja okolicy ale moze ktos sobie looknie. Na pierwszym filmie przez 30 sek, zastanawiam sie czy leciec http://video.google.pl/videoplay?docid=7962262725665512441 http://video.google.pl/videoplay?docid=-7044032070435052851 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.