Modelarz 2123 Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Mógł zassać jakieś syfy i się zatarł, oczywiście mam nadzieję że to nie to, ale trzeba go rozebrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Też tak myślę, a na fotkach widać, że bez masek silnika loty były. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 15 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Silnik rozebrany, na szczęście nic do środka nie wpadło. Jednak do wymiany łożyska wałka rozrządu, łożyska na wale zmieniałem w zeszłym roku a te sobie darowałem i nie potrzebnie. Jutro składam silnik. Edit: Silnik poskładany, po wymianie łożysk rozrządu juz nie czuć tego co wcześniej a te stare wydają się znacznie zużyte. Dodatkowo na iglicy uszczelka nie trzymała. Teraz tylko poczekać na normalną temperaturę i wyregulować. I jest efekt pracy: VID_20210327_150543.mp4 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Dziś udało się na chwilę wyskoczyć, trochę wiało, ale dwa loty udane 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Przyjemne z pożytecznym. Silnik po naprawie działa idealnie ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 W dniu 8.03.2021 o 13:35, Sage napisał: Tego typu silniczek nitro powinno sie regulować w warunkach jakich będzie pracował (ważna głównie gęstość powietrza) i to po rozgrzaniu silnika. Im zimniej tym powietrze gęstsze i tym więcej paliwa potrzeba. Są to zazwyczaj 1-2 kliknięcia ale potrafiące zadecydować czy silnik będzie gasł w locie czy nie. Silnik ustawiony 'w domu' będzie za ubogi w tych zimowych warunkach. Osobiście ustawiam iglicę już na lotnisku przed rozpoczęciem lotów. Przy silnikach benzynowych o małych pojemnościach +/-1 kliknięcie robi znaczącą różnicę. Popatrz , Ty sie na silnikach znasz , a ja myslalem , ze potrafisz TYLKO zdjecia robic i Vaclava molestowac ? 26 minut temu, MarcinJ napisał: Przyjemne z pożytecznym. Silnik po naprawie działa idealnie ? Oj przydalby sie traktorek do koszenia , ale rozumiem , ze nie ma gdzie trzymac ( a wozenie na przyczepce raczej odpada ) . No i z brzydkiego kaczatka ( lata temu ) , dorobiliscie sie PIEKNEGO lotniska ! Gratulacje !!! Mam nadzieje , ze jak odwiedze kiedys samochodem rodzicow w ZG , to wezme ze soba "cos" i dacie troche polatac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Oj przydalby sie traktorek do koszenia , ale rozumiem , ze nie ma gdzie trzymac ( a wozenie na przyczepce raczej odpada ) . Traktorek też posiadamy... Zbyszek posiada... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 To było spontaniczne koszenie, taką kosiarkę mam ale dała radę starty i lądowania o wiele przyjemniejsze ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Kosiarka traktor jest dostępna dla chętnych, tylko z reguły nie ma chętnych do koszenia, jak byś miał ochotę czasem skosić to zgłoś się do Zbyszka i umówisz się z nim i bez problemu udostępni traktorek. My z reguły na zmianę w sezonie kosimy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Wiadomo może, czy będzie jakaś impreza w tym roku organizowana na lotnisku modelarskim Cigacice ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Ja jeszcze nic nie wiem, dawno nie widziałem Zbyszka... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S&K RC Scale Models Opublikowano 1 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Witam po długiej nieobecności. Lotnisko skoszone. Piknik jest zaplanowany w ostatni weekend lipca. Pozdrawiam Zbyszek 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 1 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Trawka jest super... dzisiaj byłem, widziałem...Dzięki za info o pikniku...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Lotnisko skoszone.Jak będzie w planach koszenie, podaj wcześniej info, z miłą chęcią pomogę... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 5 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Majówka nie rozpieściła pogodą, mi dopiero dzisiaj udało się rano wyskoczyć, zrobiłem 4 loty nim zaczęło wiać. Płyta lotniska rewelacyjna ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 30 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Najpierw praca, potem przyjemności...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 31 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Ja w niedzielę byłem odebrać nowy model, powoli go oglądam i przymierzam, i będę zabierał się za wyposażenie. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 31 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Piękna. W jakim malowaniu będzie, zostaje srebrna czy może w barwach grupy biało czerwone iskry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Będzie srebrna w malowaniu samolotu o oznaczeniu SP-YLL 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Ooooo kurczaki....?. Podawaj relacje z postępów... Jaka rozpiętość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi