mike217 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Mało mocy bo ten kadłub jest niestety Ciężki i duży. Do takiego to już silnik średnicy 40 i długości z 80
kaszalu Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Witamy wszystkich adeptów w naszym elitarnym klubie z wielką radością ! BĘDZIE KONTYNUACJA !!
mike217 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Piter teraz dopiero widzę , że jachcik uruchomiles
mike217 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Marcini59 , jeżeli chcesz zbudować model typu mono to zapraszam do mnie, wyjaśnie o co w tym chodzi. Zajmuję się nieprzerwanie tylko i wyłącznie tą kategorią modeli od 13 lat i chyba wiem o co w tym chodzi Kilka migawek mojego modelu mono 2 z Lesznowoli. Fotki autorstwa Grzegorza J. Było szybko a lot modelu spowodowany jest dopasowywaniem śruby na szybko w efekcie zbyt duże łopaty nie pozwalały na pracę napędu na pełnej mocy. Otwarcie gazu do końca skutkowało lotem. 1
kaszalu Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Nowa dziedzina - "akrobacja ślizgowa" - to mi się podoba !!! :D Fajne foty !!
marcini59 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Michał z góry dziękuje na pewno nie omieszkam Tobie pozawracać głowę najpierw skompletuję trochę części. Popływałem trochę małym ślizgiem i spodobało mi się jak to zasuwa 1
mike217 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Zapraszam do mojej modelarni na kawe lub pi...
kaszalu Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 (edytowane) Po licznych próbach , doświadczeniach i ostatnich pływaniach airbotem torpedowym postanowiłem znowu trochę poeksperymentować, obniżyć pylon silnika i wymienić mu serducho na czterosuwowe.- przynajmniej na próbę aby trochę zmienić i urealnić "klang" silnika oraz wyeliminować "nieco nerwowe reakcje" na stery przy dużych szybkościach !! Dawcą będzie mój ulubiony silnik Saito FA 40a , już czeka w magazynie stoczni na zamontowanie ...... Próby wkrótce ! A tak gada po japońsku !! Jest różnica w stosunku do dwutakta , myślę że się będzie komponował !! CDN ! Edytowane 8 Czerwca 2018 przez kaszalu
kaczma2 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Tego Air Boat przerób na zwykły napęd śrubowy. Usuń co niepotrzebne. Wyjmij ciężary. Będzie się lepiej prezentował. Może wybór kadłuba nie trafiony, może kutra torpedowego byłby lepszy. A że coś za coś zrób kuwetę jedną albo dwie na te silniki. Jest dobra relacja St.Marka http://marek.aplus.pl/forum/viewtopic.php?t=4064&postdays=0&postorder=asc&start=0 i Blog http://marekwojtek-models.blogspot.com Będziesz bardziej zadowolony. Robiąc drifty będziesz miał radochę i publiczność. Takie jest moje zdanie. Zrobisz co zechcesz np. bocznokołowca.
kaszalu Opublikowano 9 Czerwca 2018 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Kaziu - ja jestem zadowolony, tylko chcę zmienić dźwięk silnika ( bo dwusuw ma przenikliwy i wysoki dźwięk a czterosuw fajnie "mruczy") i przy okazji trochę regulację !! Co do wyglądu - jest charakterystyczny ale mnie się podoba !
mike217 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Opublikowano 9 Czerwca 2018 I słusznie . Niech każdy pływa tym co mu sprawia radochę . 1
kaczma2 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Kaszalu. Nie piszę z imienia bo weszła ustawa o ochronie danych osobistych i nie wiem tak można. Masz adwokata? Dobra, o gustach się nie dyskutuje. Mój bocznokołowiec będzie leżał aż doczeka się rozbiórki. W Raptorze nie podoba mi się napęd. Model powinien być szybszy. Średnice powinny być większe. Robiłem według planu.
kaszalu Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Kaziu - można ! Samo imię nie jest dana wrażliwa ! Adwokata nie mam, ale na forum każdy może się wypowiadać ! ????????
mike217 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Masakra jakaś odbija ludziom z tym rodo
kaszalu Opublikowano 14 Czerwca 2018 Opublikowano 14 Czerwca 2018 (edytowane) PRZYPOMINAM WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM O PIKNIKU MOTOROWODNYM W KLUBIE MORS W NIEDZIELĘ 17.06.2018 O GODZINIE 10.00 W BRDYUJŚCIU NA ULICY WITEBSKIEJ - BARKA ELLA !!! SZYKOWAĆ KLAMOTY !!! Stoły do modeli zgodnie z informacją od Michała przygotuje nam organizator !! Edytowane 15 Czerwca 2018 przez kaszalu
kaszalu Opublikowano 15 Czerwca 2018 Opublikowano 15 Czerwca 2018 (edytowane) Widzimy się o 10 na przystani jak wyżej ! Przyjemności ! 17 czerwca to NIEDZIELA - coby się komuś nie pomyliło że to jutro ..... Edytowane 15 Czerwca 2018 przez kaszalu
kaszalu Opublikowano 16 Czerwca 2018 Opublikowano 16 Czerwca 2018 (edytowane) PIKNIK MOTOROWODNY Widzimy się o 10.00 na przystani jak wyżej - BARKA ELLA UL.WITEBSKA ! Przyjemności ! DZISIAJ !!! Edytowane 16 Czerwca 2018 przez kaszalu
Rekomendowane odpowiedzi