kaszalu Opublikowano 21 Lipca 2019 Opublikowano 21 Lipca 2019 (edytowane) Kółka i ósemki kręciliśmy, plany były szerokie, nawet z ciąganiem pontonu z pasażerem za Halnym ! Moja żona Zosia wzięła nawet piękny, malowniczy kapelusz aby ładnie prezentować się na wodzie w pontonie , ale z uwagi na wodorosty nastąpiła zmiana planów ! Może następnym razem ! Jest okazja do zakupu kolejnego, pięknego kapelusza !!! Edytowane 21 Lipca 2019 przez kaszalu
WALDENGERD Opublikowano 22 Lipca 2019 Opublikowano 22 Lipca 2019 ENDRIU - masz RACJĘ !!! Jak nie ma się klasy to trudno .... wg powiedzonka : "Jakiego mnie Panie Boże stworzyłeś, takiego mnie masz..." I BASTA ... ŚWIETNIE BYŁO , PŁYWAMY I LATAMY DALEJ
kaszalu Opublikowano 27 Lipca 2019 Opublikowano 27 Lipca 2019 (edytowane) Dzisiaj "minisailowa" żeglarska sobota u Janusza w Pieczyskach w marinie klubu Pasat ! Popływane w przedburzowych podmuchach na dwa jachciki - nooo miodzio !! Przegoniła nas burza i solidny ( ale potrzebny !!) deszcz !! Piwo zimne Żywiec "IPA" na zakończenie imprezy MNIAM !!! Edytowane 27 Lipca 2019 przez kaszalu
WALDENGERD Opublikowano 27 Lipca 2019 Opublikowano 27 Lipca 2019 ENDRIU I JANUSZEK - tak należy się bawić w przyjacielskiej atmosferze - brawo, brawisimo - miło zobaczyć szerokie banany od ucha do ucha - PZYJEMNEJ ZABAWY 1
kaszalu Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 (edytowane) Co też niniejszym Walduś czynimy z dziką rozkoszą !!! Dzisiaj ciąg dalszy tak pięknie wczoraj rozpoczętego żeglarskiego wekendu ! Tak popywaliśmy z Januszem. że aż prawie do zera rozładowalem aku w odbiorniku i trzeba było zorganizować akcję ratunkową i ściągać łódkę od widocznej na fotkach boi !! Wszystko się ładnie udało dzięki życzliwości miejscowych sterników z łodzi motorowych - dziękujemy !! Kolejny fajny wekend. zakończony zimnym piwkiem dla ochłody !! Edytowane 28 Lipca 2019 przez kaszalu 1
WALDENGERD Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 CIESZY MNIE WASZA RADOCHA - z mile spędzonych dni , a co najważniejsze: "są na tym Świecie jeszcze życzliwi ludzie, którzy wiedzą jak się zachować " - i to jest wspaniałe !!! BAWCIE SIĘ DALEJ ...... Żaglówy Wasze wyglądają bardzo DOSTOJNIE ..... 1
kaczma2 Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 W sobotę biały ślizg popływał ale krótko. Póki pływał na średniej prędkości było dobrze. Po drugim maksie model piszczał spadek napięcia, więc do brzegu. Pomiary wykazały padnięcie jednej celi. Z 3S zrobiło się 2S. W niedzielę spojrzałem na kanał. Niski stan wody , widać kamienie i zrezygnowałem z pływania Pilotem 66.
kaczma2 Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 Padnięcie 1 z cel wskazywał piszczek. Podłączona ładowarka (REDOX) wskazywała tylko niższe napięcie, dała sygnał naładowania ale balanser nie zadziałał. Wskazania 4,2 V, 4,02 , poniżej 4 V. Ładowarka e sky, do której podłącza się tylko wtyczkę balansera pojęła ładowanie i wyrównała na 2 celach na 4,2V na 3 zabrakło czasu. Balanser nie zadziałał bo nie była ustawiona opcja Balanser. W dalszym ciągu niski stan wody na kanale i w tym upale nie chce się pływać modelami.
kaszalu Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 (edytowane) Rodzinne, wekendowo-niedzielne pływanie i kawka potem w Marinie Klubu Pasat w Pieczyskach u Janusza . https://www.youtube.com/watch?v=R40yIzl4-Kg&feature=youtu.be Edytowane 6 Sierpnia 2019 przez kaszalu
kaczma2 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Stara Bydgoszcz na filmie https://www.youtube.com/watch?v=xfM5xxd62HI
cezar65 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Po naprawieniu szkód wyrządzonych na jeziorze w Zabartowie przez kierującemu pływadłem przypominającym WC TOI TOI w moim modelu Zefir , to znaczy naruszone pięć słupków relingu , uszkodzenie relingu pomiędzy trzema słupkami i urwanym polerze - dzisiaj Zefir popływał na Balatonie , dwie godziny dziesięć minut . Stan wody bardzo niski .
fordson Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 W dniu 4.08.2019 o 13:19, kaszalu napisał: Rodzinne, wekendowo-niedzielne pływanie i kawka potem w Marinie Klubu Pasat w Pieczyskach u Janusza . Wiesz doskonale jak w kolegach , wzbudzić zazdrość . . . Zazdroszczę, że hej. Ekstra spotkanie , nawet p. Janusz uśmiechnięty ! A co najbardziej mnie cieszy to że Pani się uśmiecha. Ja swoje ( byłe ! ) , ciągle pamiętam skrzywione i wiecznie niezadowolone . . . I na koniec pytanie o jachcik którego kadłub trzyma p.Janusz , ten srebrny . . . . 1
mike217 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 To jest kadłub po Świętej pamięci Grzeslawie Suwalskim . Ciężko o lepszy .
kaszalu Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 (edytowane) Krzysztof - nie "wzbudzić zazdrość" a zachęcić do takiej formy zabawy na powietrzu, rekreacji, wypoczynku i modelarstwa !! Jachcik ok. 10-cio letni, wykonany przez nie żyjącego już kolegę z Trójmiasta.... Janusz trochę go remontuje i używany będzie do pływania rekreacyjnego, chociaż w początkach swojego żywota był modelem zawodniczym. Miałem okazję trochę wcześniej nim popływać - bardzo przyjemny i posłuszny w prowadzeniu jachcik ! Był przed ETNZ "Fly Emirates" podstawowym jachtem Janusza używanym do rekreacji i pływania przyjemnościowego. Teraz będzie miał dwa jachty na zakładkę - w końcu będziemy się mogli równorzędnie pościgać rekreacyjnie dookoła boi, bez stosowania współczynników przeliczeniowych ( mój ODYSEY" jest sporo mniejszy..) , Pozdrowienia. Edytowane 7 Sierpnia 2019 przez kaszalu
fordson Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Dziękuję za odpowiedzi.Jachcik zwrócił na siebie uwagę swoją linią i rozwiązaniami ( cięgła do steru , rolka zwrotna na wierzchu ). A teraz o zazdrości . Do modelarstwa , wypoczynku ,rekreacji i zabawy na świeżym powietrzu , nie musisz mnie zachęcać.Brakuje "tylko" towarzystwa. Już dużo wcześniej chciałem się " wprosić " ,na jakieś spotkanie w Waszym towarzystwie , ale w pracy tak " siadło" że dotrwanie do kolejnego 10 -tego . . . . Zostało śledzenie Waszych poczynań i odkurzanie łódek , łódeczek , jachtów , jachcików , statków , stateczków , okrętów i okręcików.
kaszalu Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 (edytowane) Zapraszamy oczywiście do kompanii i życzymy poprawy warunków w pracy !! Może uda się jakoś w końcu spotkać na wspólnym pływaniu !! Wstaw proszę jakąś fotkę swoich sprzętów !! Edytowane 8 Sierpnia 2019 przez kaszalu
kaszalu Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Janusz - coś dla Ciebie dla przypomnienia i wsparcia działań przy Generale !! https://www.youtube.com/watch?time_continue=216&v=IXKhLSx9_Gs
marcini59 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Krótki filmik z pływania w miłym towarzystwie, marina Pasat , pozdrowienia ps: słaba jakość bo nagrywane telefonem i za bardzo nie widać ale kaczki się nagrały https://www.youtube.com/watch?v=WKcbp72qhKg&feature=youtu.be 1
kaszalu Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 (edytowane) Witam Wszystkich ! Dzisiaj u mnie na działce w Pieczyskach urządziliśmy sobie coroczny piknik modelarski z pływaniem , grilowaniem, piwkiem i innymi atrakcjami Odwiedzili nas też trzej nowi koledzy-modelarze z Grudziądza - FRED, KRZYSZTOF I JUREK - ze swoimi pięknymi modelami ! Popływaliśmy wspólnie przy tamie w Pieczyskach . Przy okazji kol. Fred po raz pierwszy zwodował na jeziorze swój nowy model holownika "Klimek" który wykonał swoje pierwsze rejsy po słowach "płyń o jeziorach i bajorach, sław imię swojego konstruktora..." . Janusz utopił okulary podczas wodowania modelu z pomostu, ale na szczęście na swojej pięknie odremontowanej łodzi motorowej nadpłynął Michał . Nie dość że wyłowił z dna jeziora Janusza okulary, to jeszcze przewiózł nas swoją ekstra motorówą po zalewie !! Po prawie 2,5 godzinach pływania pojechaliśmy do mnie na działkę, gdzie panie przygotowały małe, dobre "conieco" do przekąszenia ( tu podziękowania dla Pań !!) - było piwko, gril, muzyka a nawet tańce ! Impreza bardzo udana, do zobaczenia w przyszłym roku !! !!! Ciąg dalszy nastąpi !! Edytowane 17 Sierpnia 2019 przez kaszalu
Rekomendowane odpowiedzi