mike217 Opublikowano 30 Listopada 2019 Opublikowano 30 Listopada 2019 A Ty masz chyba dziś jakieś imieniny??? A więc wszystkiego najlepszego 1
stema Opublikowano 30 Listopada 2019 Opublikowano 30 Listopada 2019 Stema , tak jest płatne ale są to kwoty symboliczne moim zdaniem. Dziękuję.
TomTech Opublikowano 30 Listopada 2019 Opublikowano 30 Listopada 2019 Andrzeju wszystkiego najlepszego.
marcini59 Opublikowano 30 Listopada 2019 Opublikowano 30 Listopada 2019 Andrzej zdrowia i pociechy z wnuczki życzę
kaczma2 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Jest jeszcze jeden Andrzej Ł. Dla obu najlepsze życzenia, sukcesów modelarskich a przede wszystkim zdrówka.
marcini59 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Coś się robi coś się dłubie, pierwsze koty za płoty 1
kaszalu Opublikowano 1 Grudnia 2019 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Noooo Produkcja dennic idzie pełną parą !!!!!!! Kociołek będzie jak się patrzy !! Super !!! Z jakiej grubości blachy zrobiłeś dennice i płaszcz zbiornika ?
marcini59 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgodnie z wskazówkami i przy pomocy Andrzeja Łuszpinskiego, blacha mosiądz 0,5. Przymiarka jak to upchać A kadłub do remontu i przeróbek, jast to stary poczciwy Bałtyk, chyba jeszcze nikt nie zrobił wersji Bałtyka na parę 1
kaszalu Opublikowano 1 Grudnia 2019 Opublikowano 1 Grudnia 2019 To będziesz prekursorem !!! TRZYMAM KCIUKI ZA POWODZENIE OPERACJI i już się cieszę na wspólne parowe pływanie !!! Trzy jednostki parowe na wodzie to już coś !!!
marcini59 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Jeszcze daleka droga przedemną, sam jestem ciekaw co mi z tygo wyjdzie
kaszalu Opublikowano 1 Grudnia 2019 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Wyjdzie, wyjdzie - najważniejsze że ruszyłeś do przodu !! A więc
WALDENGERD Opublikowano 8 Grudnia 2019 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Endriu - czas na następny parowczyk : jest "Zośka", "KaszaluteK", to czemu nie "Klarcia" ????
marcini59 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Coś tak cicho nikt nic nie buduje? U mnie dalsze prace nad motorówką, ciąg dalszy oklejania sklejką 2mm od środka i pierwsze przymiarki do okuć. 1
WALDENGERD Opublikowano 14 Grudnia 2019 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Marcin - świetnie Ci idzie ... i krzesełeczko wędkarskie jako podstawka, stojaczek (odwrotnie i dwa pasy - będzie super). Ja na razie jestem na końcówce porządków: piwnica, pom. zsypowe, garaż (musiałem się ODGRUZOWAĆ !!!). Jeszcze troszeczkę i ......... zabieram się za grzebanko przy modelach.
kaszalu Opublikowano 14 Grudnia 2019 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Wszystkim jak widzę dobrze idzie i to cieszy !! Marcin kończy elegancka motorówę, Walduś zrobił sobie pomieszczenia do modelowania, Kaziu jedzie z "Nordkapem", koledzy z Grudziądza budują tylnokołowca - Krzysiek zmajstrował już eleganckie napędy i przekładnie . Janusz produkuje wytrwale okucia do "Generała Zaruskiego" a ja dłubię przy renowacji pomieszczenia które pomogła załatwić mi żona z przeznaczeniem na modelarnię - Jest trochę pracy przy tym pomieszczeniu ale liczę na dobry efekt !! Poniżej kilka fotek z produkcji tylnokołowca i okuć do generała. Fotki z mojej modelarni pokażę jak już jakoś będzie wyglądało ! Poza tym adwent i czekamy na święta - kalendarz adwentowy dla wszystkich na końcu sesji zdjęciowej ...
marcini59 Opublikowano 15 Grudnia 2019 Opublikowano 15 Grudnia 2019 Kolejny etap budowy kotła wczoraj z pomocą Andrzeja został ponitowany oraz wlutowana dennica a dzisiaj polutowalem rury w kotle plus przymiarka do komina, idziemy do przodu 1
kaszalu Opublikowano 15 Grudnia 2019 Opublikowano 15 Grudnia 2019 (edytowane) I tak TRZYMAĆ !! Janusz podrzucił kilka fotek z produkcji masztów ! A moja nowa modelarnia nabiera coraz lepszych rumieńców ...... Edytowane 15 Grudnia 2019 przez kaszalu
Rekomendowane odpowiedzi