kaczma2 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września W czwartek była próba Andrei na wodzie w baseniku. Rufa do dociążenia. Dołożyłem ołów. Wkręty na sprzęgle od drgań się poluźniają i następuje rozłączenie. To musi być zabezpieczone. Jest mały przeciek blisko wyjścia wału. Do zaklejenia.
tytan12 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września Tak,się przypnę do tematu.Ze względu na wiek musiałem zakończyć latanie i postanowiłem coś zmajstrować.Model robię wg.MM,jeszcze nie skończony,ale zwodowany w basenie. VID-20250811-WA0012.mp4 2
paweln7 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września 24 minuty temu, ahaweto napisał: Wg. MM, Mały Modelarz ? Kadłub jakiś laminatowy reszta przeskalowana z MM napęd 540 1
tytan12 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września Tak to u mnie wygląda,kadłub sklejka,balsa+laminat,dł.78cm. 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kaczma2 Opublikowano 21 Września Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 21 Września Na sobotę 20 września zostaliśmy zaproszeni na wspólne spotkanie modelarzy z żonami. Spędziliśmy miło czas przy stole ale także z przywiezionymi modelami statków. Co chwilę był stawiany na basenie inny model. Jakie? Na poniższych obrazkach i filmie. Jeśli dobrze pamiętam gen Sosnkowski z flotyli pińskiej. output.mp4 W budowie model okrętu gen. Szeptycki. Z napędem parowym. Pływający pojazd i jego wykonawca. C.d. Był także gen Zaruski. model Janusza. output1.mp4 6
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kaszalu Opublikowano 23 Września Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 Września To jeszcze kilka fotek z imprezy 😁 5
kaczma2 Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października Nareszcie woda w kanale nadaje się do pływania modelami. W środę popływał holownik Konrad. Wcześniej w sobotę kuter Monterey. Za każdym wyjazdem na działkę zabiorę inny model. Następny będzie pchacz Hulk albo Andrea Gail, jeszcze nie pływał na większej wodzie. Jak pogoda pozwoli będą następne. 1
kaczma2 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października W czwartek popływał pchacz HULK. W sobotę miał pływać Ratowniczy R 3 ale z powodu deszczu nie było wyjazdu. Za to dokończyłem zbieranie i obróbkę filmów. W niedzielę dokończyłem montaż i przesyłanie gotowca na YT. Zapraszam do obejrzenia i dziękuję. 1 1
kaczma2 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu To mój najnowszy model na sprawdzeniu zanurzenia. Poszycie wykonane z HIPS 1,0 Doszły nowe części i pomalowany poniżej linii wodnej. 2
Rekomendowane odpowiedzi