robertus Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Kto nie śledził mojego wątku, to może obejrzeć. Całkowicie mnie zaskoczyła. Stałem dobra chwilę zszokowany zanim poszedłem po niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Kto nie śledził mojego wątku, to może obejrzeć. Całkowicie mnie zaskoczyła. Stałem dobra chwilę zszokowany zanim poszedłem po niego. To była niewidzialna brzoza albo zamach.... A poważnie - szkoda pracy i modelu, ale przy Twoim zacięciu szybko będzie wersja druga ulepszona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Zamach zdecydowanie wyglądało jakby eksplodował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Chyba na naszym lotnisku był podobny wypadem, z tym, że dużego modelu. Podchodząc do lądowania raptem uległ dekapitalizacji. Właściciel zapakował szczątki do wora i złożył w hangarze. Lot był nagrywany przez innego modelarza. Po pewnym czasie przeanalizował on moment wypadku. Poprosił właściciela o obejrzenie jednego ze skrzydeł. Z trawy wystartował duży ptak... Skrzydło faktycznie było we krwi. Ptaki Ci towarzyszyły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Alieny Cię dopadły, ze złości że twoje statki lepiej latają jak ich badziewie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Bycze komary tam masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Ptaki Ci towarzyszyły... Raczej muchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Jak na mój gust to nie wytrzymał przeciążenia, próbowałeś podciągnąć i obydwa płaty na raz odmaszerowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Problem w tym ze płaty były w pozycji "do przodu ". Problem w tym ze skrzydło nie pracuje zazwyczaj w ten sposób. Siła przełożona do końcówki dość spora i dzwignia duza. Przegub nie wytrzymał.... Wyslane z Note3 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Przegub wytrzymał. Węglowy dźwigar, którym były połączone oba punkty obrotu, również. Rurka dźwigara okręciła się i wyrwała z depronu. Tak, że mogłem ruszać oboma skrzydłami pociągając za jeden. Widać na filmie. Czy od przeciążenia, czy podwiało skrzydło od dołu. Może jedno i drugie. Góra centropłata oderwała się od kadłuba i nie było czym utrzymać skrzydła. Całość okręciła się na dźwigarze węglowym. Skrzydła uderzyły w stateczniki pionowe, które gdzieś odfrunęły. Dostała też jedna sterolotka, zupełnie ją oderwało od kadłuba i dyndała na kablu serwa. Model nie do odbudowy. Jedynie możliwa budowa nowego ulepszona o spostrzeżenia nabyte w trakcie budowy i kraszu. Co ciekawe końcówki ruchome wraz z mechanizmem zawiasów są nietknięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 wygląda że nieźle go przeciążyłeś depronik się na chwilę podwinął na końcówkach i bach..... nie zdążył się odwinąć...... a tak modelik super jak i pomysł, kiedy oblot po reaktywacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Nie wiem czy będę budował następnego. "Operacja się udała, ale pacjent zmarł". Udało mi się zbudować model, który ma zmienną geometrię do przodu i która działa w powietrzu. Chciałem nim jeszcze trochę polatać, zostało mi dograć DR i EXP, po czym zostałby zdemontowany, jak inne moje projekty, którymi się nalatałem. Ja już sobie ostrzę ząbki na następny projekt, Jak-17 z edfem po emerytowanym F-302. Więc to trudna decyzja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Warto było eksperymentować - poleciał !!! a w dodatku świetnie się rozleciał w powietrzu... i do tego masz super nagranie. A i w tej sytuacji jest większa motywacja do budowy nowej maszyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Ja bym pokusił się o dołożenie efektów specjalnych typu promień lasera i ekspolozja i normalnie masz Star Treka część XXXII. A tak na poważnie, to szkoda modelu, chociaż myślę że Robert "przekuje" tą porażkę w jakiś spektakuarny sukces prezentując nam ulepszonego Talona już wkrótce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Robert- cytat z klasyki czarno- białego kina: to była piękna katastrofa! Nie załamuj się, jesteśmy z Tobą myślami . Czekam na tego Jaka 17, choć bardziej mi sie podoba Jak-23, mieliśmy takiego jako pomnik w Gliwicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Robert, co to za muza, którą użyłeś do filmiku? Pozdrawiam i życzę nowego cuda. Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Utwór z oryginalnej ścieżki dźwiekowej filmu "Stealth" tu do posłuchania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Skrzydełka nie wytrzymały przeciążenia przy raptownej próbie wyciągnięcia modelu w górę na full obrotach Ile tam było z 5G ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Młody ty się zajmij szukaniem lipola lepiej, bo krowa go zje i mleko będzie z prundem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Będzie elektryzujące mleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi