piotrf3j/m Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Powodzenia przy oblocie Fotki obowiązkowe na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 25 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Mucha oblatana. Model bardzo przyjemny w pilotażu, niezbyt duża prędkość lotu, bardzo ciężko przeciągnąć, nie udało się ją wprowadzić w korkociąg, jak się mu nie przeszkadza to sam lata. Więcej na mojej stronce www.bakcyl.systemart.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Piękna 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aviator Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Gratuluje udanego oblotu To duzy i ciezki szybowiec - mozesz napisac w jaki sposob holowales go podczas oblotu? (pierwszy raz z reki czy od razu hol :roll: jaki :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 No modelik całkiem niezły . Ja jestem ciekaw kiedy moja mucha poleci :oops: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 To duzy i ciezki szybowiec - mozesz napisac w jaki sposob holowales go podczas oblotu? (pierwszy raz z reki czy od razu hol :roll: jaki :?: ) http://www.bakcyl.systemart.pl/gal.html?url=pliki/samoloty/mucha100/1Lot/PICT6850.JPG to zdjęcie sporo wyjaśnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 tylko się nie wyświetla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 http://www.bakcyl.systemart.pl/index.html?grp=19 to kliknij sam na zdjęcie w lewym górnym rogu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 tomeks, gratuluje pomyślnego oblotu mam pytanie,na jednym ze zdjęć widzę makietę szybowca Pirat, to jakiś twój znajomy ? mógłbyś coś o nim powiedzieć? Fajnie by było widzieć jakiś film z lotu twojej muchy 100a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 tomeks, nie popatrzyłem początkowo skąd jesteś, ale od razu poznałem Waszą Miss Moravę, czy jakoś tak i Pirata też :] to za tydzień widzimy się u nas na zawodach? Piotrek_f3j/m, ten Pirat jest z Model-Making z Krosna z tego co się orientuje, zarówno kadłub jak i wycięte rdzenie styro na skrzydła, reszta skończona w "domu", z tego co słyszałem od właściciela w tamtym roku a jeśli chodzi o to jak lata patrz na wyniki z tamtego roku http://www.orlik.sacz.pl/giganty_2008.php , dodam, że można było zdobyć 4000 punktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Do zobaczenia na zawodach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 widzimy się w sobotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 jechałem dzisiaj koło lotniska w Kurowie i widzę, że trawka przycięta super, a czy pogodę też załatwiliście ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 trawka w sezonie zawsze koszona co najmniej raz w tygodniu a pogoda miejmy nadzieję też będzie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogurt Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witam Byłem na zawodach i widziałem to cudo-rewelacja!!!! Oglądałem z bliska i muszę powiedzieć że nasz kolega serce w tą muchę włożył, wykonanie naprawdę super,o locie nie będę pisał bo nie da się tego słowami opisać. GRATULACJE :!: :!: :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Budowa Muchy zakończona Porównanie ze zdjęciem pierwowzoru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Ja przepraszam, ale który to ten "pierwowzór", bo ze zdjęcia trudno poznać ? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 No jak nie widać, oczywiście, że ten u góry to pierwowzór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Serdecznie witam! Jestem pod wrażeniem całości budowy tego modelu .Piękna i staranna robota.Efekt końcowy jest piorunujący.Gratuluję Tobie.Moim zdaniem temat powinien trafić do działu " Makiety szybowców i samolotów polskiej konstrukcji'. Do nazwy dodałbym " i półmakiety". Przymierzałem się do 'Muchy 100" ale odpuściłem ze względu na wykonanie oszklenia. Zrobiłem więc "Srokę".Po tej relacji ponownie się "napaliłem" i chętnie bym nabył plany aby nie odkrywać ponownie Ameryki skoro model jest już sprawdzony.Podobał mi się montaż skrzydła.Żeberka miały w części dolnej wypusty. Wycinane były laserem? Ja wykonuję w sposób tradycyjny piłką włośnicowa. Montaż końcówek zbieżnych skrzydeł "Sroki' wykonywałem w pozycji pionowej w szablonach przymocowanych do deski. Podobnie jak wykonywało się to w prawdziwej fabryce oryginałów. Dla modelarza Twoja metoda jest lepsza.Ale bez komputera się nie obejdzie. Hamulce to kupione czy samoróbka? Mam jedną jedyną uwagę do modelu. Trochę wygląd psuje zbyt "mleczna" kabina i latający holender.Wybacz ale tak piękny model musi mieć pilota! Jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam.Mirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr3cik Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Plany: http://www.bakcyl.systemart.pl/index.html?grp=56&info=57 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.