lisartur Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 Witam Latam od dłuższego czasu modelami w MODE2 ale przyszedł czas na bardziej ambitne latanie chodzi mi o robienie figur #d typu rolling harier i tu moje pytanie do ludzi którzy latają robiąc figury 3D Czy latacie tak żeby mieć w jednym drążku ster kierunku i ster wysokości bo lepiej się kręci rolling 3D i wtedy latać w MODE1 lub MODE4 czy lepiej kręcić dwoma drągami w MODE2 pytam bo nie wiem co jest prostsze do opanowania Proszę o podpowiedź
MiQ27 Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 Jeżeli uczyłeś się w Mode 2 to rób dalej wszystko w Mode 2. Mało jest ludzi, albo jeszcze mniej, którzy potrafią latać w więcej niż jednym Mode. Odruchów po pewnym czasie już nie zmienisz.
Adam_S Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 Tak jak Michał mówi. Lataj na tym na którym się nauczyłeś. Część figur "łatwiej" się kręci w mode 1 część w mode 2 ale to zależy tylko od tego jak się nauczyłeś. A i tak najtrudniejsze jest latanie po prostej dokładnie tam gdzie się chce a nie tam gdzie leci model.
Viper Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 Nie bardzo widzę sens i potrzebę, aby przy przechodzeniu na kolejny etap wtajemniczenia zmieniac nawyki i tym samym się cofać. Zwłaszcza że skoro już latasz w mode 2, to mam wrażenie że w tym trybie jest znaczna większość filmów i rożnorakich pomocy, które można znaleźć w sieci.
Shock Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 A i tak najtrudniejsze jest latanie po prostej dokładnie tam gdzie się chce a nie tam gdzie leci model. Święte słowa...Znam pewne osoby co latają wyśmienicie akrobację a podstawowe figury to dla nich problem...
lisartur Opublikowano 9 Września 2014 Autor Opublikowano 9 Września 2014 Dobra ok macie rację ale moje pytanie było czy lepiej kręcić rollera jednym drążkiem czy lepiej dwoma
Shock Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 Niezależnie od mode musisz machać dwoma drągami ..
lisartur Opublikowano 9 Września 2014 Autor Opublikowano 9 Września 2014 Pytam osób które robią figury 3D czy robiłeś rolling hariera?
Grzesiek Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 Pytam osób które robią figury 3D czy robiłeś rolling hariera? Kolego zapraszam do przeczytania regulaminu tego forum a potem zadawać pytania
zyromskij Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 Lisartur-wiem o co ci chodzi. Ja uczyłem się latać w mode 2 i w mode 2 latam 3D oraz tvvpp. Rozumiem, że zastanawiasz się między mode 2 a mode 4 (sw i sk na jednym drążku). Moim zdaniem bez sensu jest zmieniać w środku nauki moda z tego względu, że część figur jest łatwiejsza w tym modzie, a druga część w innym. Pamiętaj tylko żeby uczyć się wykonywania figur w "obie strony"
Shock Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 Pytam osób które robią figury 3D czy robiłeś rolling hariera? A jakie to ma znaczenie czy robiłem.. Nie kombinuj z zmianą mode,bardziej skup się na ćwiczeniach i filmach o 3D których nawet tu na forum jest od groma.. Zauważysz też na tych filmach, że robiąc rollharierra nie da się robić tego tylko jednym drążkiem niezależnie czy mode 1 czy 2. Pierwsze lepsze..
polpakpol Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 Nie porównujmy symulatora do lotu rzeczywistego Na jakim mode latasz na takim lataj dalej i koniec kropka ..
idfx Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 Ja tam rozumiem co autor miał na myśli zakładając temat Do tej pory latałem tylko i zawsze na mode 2. Jak zaczałem się bawić w 3D to strasznie mi zaczęło przeszkadzać, że SK mam na tym samym drążku co gaz.
Shock Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 Ja tam rozumiem co autor miał na myśli zakładając temat Ja chyba też... . Jeśli to tylko zapytanie a nie chęć zamiany mode i zmiana przyzwyczajeń to wg mnie mode 1 jest łatwiejsze do opanowania np rolling harierra. Machasz kierunkiem i wysokością jednym drążkiem po przekątnej ,drugim wychylasz lotki i pulsujesz gazem... To teoria ,na symulatorze idealnie wychodzi ,w realu już bywa różnie ,najgorzej jest uzyskać powtarzalność. Sam jestem na etapie nauki figur 3D ,raz lepiej raz gorzej,ćwiczenie,ćwiczenie to podstawa .
Rekomendowane odpowiedzi