lisartur Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Witam Latam od dłuższego czasu modelami w MODE2 ale przyszedł czas na bardziej ambitne latanie chodzi mi o robienie figur #d typu rolling harier i tu moje pytanie do ludzi którzy latają robiąc figury 3D Czy latacie tak żeby mieć w jednym drążku ster kierunku i ster wysokości bo lepiej się kręci rolling 3D i wtedy latać w MODE1 lub MODE4 czy lepiej kręcić dwoma drągami w MODE2 pytam bo nie wiem co jest prostsze do opanowania Proszę o podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Jeżeli uczyłeś się w Mode 2 to rób dalej wszystko w Mode 2. Mało jest ludzi, albo jeszcze mniej, którzy potrafią latać w więcej niż jednym Mode. Odruchów po pewnym czasie już nie zmienisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_S Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Tak jak Michał mówi. Lataj na tym na którym się nauczyłeś. Część figur "łatwiej" się kręci w mode 1 część w mode 2 ale to zależy tylko od tego jak się nauczyłeś. A i tak najtrudniejsze jest latanie po prostej dokładnie tam gdzie się chce a nie tam gdzie leci model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Nie bardzo widzę sens i potrzebę, aby przy przechodzeniu na kolejny etap wtajemniczenia zmieniac nawyki i tym samym się cofać. Zwłaszcza że skoro już latasz w mode 2, to mam wrażenie że w tym trybie jest znaczna większość filmów i rożnorakich pomocy, które można znaleźć w sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 A i tak najtrudniejsze jest latanie po prostej dokładnie tam gdzie się chce a nie tam gdzie leci model. Święte słowa...Znam pewne osoby co latają wyśmienicie akrobację a podstawowe figury to dla nich problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisartur Opublikowano 9 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Dobra ok macie rację ale moje pytanie było czy lepiej kręcić rollera jednym drążkiem czy lepiej dwoma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Niezależnie od mode musisz machać dwoma drągami .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisartur Opublikowano 9 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Pytam osób które robią figury 3D czy robiłeś rolling hariera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Widać po samym avatarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Pytam osób które robią figury 3D czy robiłeś rolling hariera? Kolego zapraszam do przeczytania regulaminu tego forum a potem zadawać pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Lisartur-wiem o co ci chodzi. Ja uczyłem się latać w mode 2 i w mode 2 latam 3D oraz tvvpp. Rozumiem, że zastanawiasz się między mode 2 a mode 4 (sw i sk na jednym drążku). Moim zdaniem bez sensu jest zmieniać w środku nauki moda z tego względu, że część figur jest łatwiejsza w tym modzie, a druga część w innym. Pamiętaj tylko żeby uczyć się wykonywania figur w "obie strony" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Pytam osób które robią figury 3D czy robiłeś rolling hariera? A jakie to ma znaczenie czy robiłem.. Nie kombinuj z zmianą mode,bardziej skup się na ćwiczeniach i filmach o 3D których nawet tu na forum jest od groma.. Zauważysz też na tych filmach, że robiąc rollharierra nie da się robić tego tylko jednym drążkiem niezależnie czy mode 1 czy 2. Pierwsze lepsze.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Nie porównujmy symulatora do lotu rzeczywistego Na jakim mode latasz na takim lataj dalej i koniec kropka .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Ja tam rozumiem co autor miał na myśli zakładając temat Do tej pory latałem tylko i zawsze na mode 2. Jak zaczałem się bawić w 3D to strasznie mi zaczęło przeszkadzać, że SK mam na tym samym drążku co gaz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Ja tam rozumiem co autor miał na myśli zakładając temat Ja chyba też... . Jeśli to tylko zapytanie a nie chęć zamiany mode i zmiana przyzwyczajeń to wg mnie mode 1 jest łatwiejsze do opanowania np rolling harierra. Machasz kierunkiem i wysokością jednym drążkiem po przekątnej ,drugim wychylasz lotki i pulsujesz gazem... To teoria ,na symulatorze idealnie wychodzi ,w realu już bywa różnie ,najgorzej jest uzyskać powtarzalność. Sam jestem na etapie nauki figur 3D ,raz lepiej raz gorzej,ćwiczenie,ćwiczenie to podstawa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi