Pioterek Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Film z lotów modelu PT17 Stearman firmy E-Flite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Model ładny ale ten naped elektryczny to porazka,az sie prosi o cztertakta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 nie wiesz że dyskryminacja i nietolerancja jest już karalna?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 nie wiesz że dyskryminacja i nietolerancja jest już karalna?? Nikogo nie dyskryminuje,wyrażam tylko swoje zdanie na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 10 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 To jest model firmy E-Fly, która specjalizuje się w modelach z napędem elektrycznym, więc napęd dla tego modelu jest już zdefiniowany. Ale jak ktoś się uprze można pobawić się w spalinę, tylko że ten model jest b.trudny do wyważenia (krótki przód), więc nie wiem czy ciężar spaliny tu wystarczy. Model z racji konieczności wyważenia lata na ciężkich pakietach LiFe, z przewymiarowanym silnikiem i wcale nie było go prosto wyważyć. Mój model nie ma ani grama balastu. Poza tym spalina popsuje wygląd maski modelu która jest bardzo ładna. Łatwo pisać że napęd modelu to porażka, jeżeli samemu się nie spróbowało tego modelu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 spróbowało ,spróbowało i doszło sie do wniosku ze to nie dla mnie ,poprostu jakies zabawkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
water74 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 spróbowało ,spróbowało i doszło sie do wniosku ze to nie dla mnie ,poprostu jakies zabawkowe. //zabawkowe mówisz, szkoda, powodzenia w prawdziwym lataniu, najlepszego i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
water74 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Film z lotów modelu PT17 Stearman firmy E-Flite //świetny start, aż prawie niemozliwy z tak trawnikowej łąki, świetne podejście, szybkość lądowania spora, lądowanie perfekcyjne, moje gratulacje, pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Jak dla mnie to zastosowanie w tym modelu napędu spalinowego to trochę przerost formy nad treścią. Nie mam nic do elektrykow ale wolę napęd spalinowy. A owy model Stearman jest jednym z najładniejszych dwuplatowcow i na pewno kiedyś sobie taki sprawie, oczywiście na jakas benzynke. Pięknie latasz Piotrze! Szkoda że cię nie było na Wilczych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 13 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Mój model waży 2,05 kg do lotu. Silnik elektryczny zapewnia mu ciąg statyczny 1,95 kg, więc model jest żwawy i startuje również z gęstszej trawy. Nasze lotnisko ma dobrą podbudowę więc koła mimo mimo trawy mają twarde i równe podparcie. Start modelu obowiązkowo z zaciągniętym sterem wysokości. Stearman PT 17 to była bardzo udana konstrukcja łącząca zalety dwupłata ale już z charakterem myśliwca, a przy tym dość przemyślana i trwała. Do dzisiaj lata na świecie ok 1000 samolotów tego typu mimo, że produkcja była wojenna - do pierwszego etapu szkolenia pilotów wojskowych podczas II WŚ. Z racji ładnej sylwetki i atrakcyjnego malowania samoloty te biorą udział we współczesnych reklamach telewizyjnych, nie wspominając o filmach fabularnych - mają filmową urodę. Jest dostępny i większy model 1,85 rozpiętości skrzydeł. http://www.greatplanes.com/discontinued/gpma1349.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Oglądałem kilka razy PT17-stke z GP i ma dwa skromne minusy... Cena i malowanie nie bardzo. Stearman urzekł mnie kolorem takim jak ty masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 13 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Oglądałem kilka razy PT17-stke z GP i ma dwa skromne minusy... Cena i malowanie nie bardzo. Stearman urzekł mnie kolorem takim jak ty masz No to musisz zdobyć plany i samemu wystrugać albo ktoś Ci zwektoryzuje i wytnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Ziroli ma kita ale cena... Jak się zdecyduje to porozmawiam z GP i może uszykują mi model bez pokrycia? Kto wie.. Ale jeszcze czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi