Elkojote Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Witam , mam problem z kamerą Mobius , wszystko do momentu włączenia jest ok gdy chce coś nagrać żółta dioda albo całkowicie gaśnie albo mrugnie raz i zapala się na stałe . Po tym efekcie wyłączyć lub włączyć można kamerę tylko wpinając do niej zasilanie . Oprogramowanie v2.10 karta goodram 8 gb c10 dziś kupiona na karcie c4 4gb z telefonu też nic się nie dzieje mam zamiar jechać jeszcze po kingstona bo kamera ponoć wybredna jeżeli chodzi o karty . Może ktoś miał coś takiego , zaoszczędził bym paliwo i nerwy . A tu krótki film . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Wygląda na akumulator w kiepskim stanie. Sprawdź też na starszym oprogramowaniu, u mnie po aktualizacji też czasem zawiesza się i gaśnie wszystko. Startuje po wciśnięciu resetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 11 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Nie chce wrócić do 1.20 zostaje na niebieskim i wisi . Powrót do 2.10 udało się zrobić wrzucajac na karte soft i start na kablu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Kilka dni temu ten sam przypadek po raz pierwszy. Niby coś zamigało, nagrania nie było i nie dało się włączyć później kamerki. Na szczęście brat mi przypomniał o tej dziurce (reset) i nagrywa, czyli aku jest OK... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 11 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Resetowałem nic nie pomaga działa jak jej pasuje raz nagra nie dłuzej niż 20 sekund potem zwiecha . To co nagra czasem w całosci a czasem od połowy nagrania czarno. Pomysł z baterią narazie wygrywa ale nie mam na podmiane,kolega który sprzedał zgodził sie odkręcić tranzakcje bo sprzęt zachowuje się niepokojąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Powinna nagrywać z zewnętrznym zasilaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 12 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Czyli jak podłączyc kabel pod usb i wtedy próbowac nagrywać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Tak, lub oficjalny kabel Audio/Video/Zasilanie. Mobius działa bez problemu jako kamera w samochodzie (z ogonkiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 12 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 A wiec włączyłem najpierw nagrywanie bo chyba się nie da najpierw podpiąć kabel a potem nagrywanie (u mnie się nie da ) i natychmiast podłączyłem kabel usb . Robiąc to w ten sposób nagrywa dłużej kontrolka miga (bez kabla zasilającego zawiesza się po dziesięciu mignięciach ) ale niestety nic nie nagrane pomimo że kontrolki wskazywały nagrywanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Coś masz skopanego w elektronice. Mobiusa można ustawić tak, aby ROZPOCZYNAŁ nagrywanie po podłączeniu zasilania. Może problemem jest podłączanie go do portu USB. Podłącz do ładowarki USB. http://www.mytempfiles.info/mobius/MobiusManual_PL.pdf tutaj są różne czary mary z przyciskami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Ja miałem tak na początku. Powodem była kiepska karta microsd Kingstona. Kupiłem Adate 16GB 10clas i problem ustąpił. Na karcie musi tez być odpowiedni system plików! Przy pierwszym uruchomieniu trzeba też ściągnąć oprogramowanie z netu, zainstalować i skonfigurować kamerkę. Wszystkie te czynności pierwszy raz mogą stwarzać problemy niewtajemniczonym, ale później okazuje się wszytko banalnie proste ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Format karty przy pomocy firmware kamery robiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 12 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Tak formatowałem kartę za pomocą programu do konfiguracji kamery , karty testowałem 3 szt 1. Kingston class 4 2.Jakaś z telefonu też class 4 3. Good ram class 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Miałem goodrama 8gb 10 class w brelokach i w overmaxie, straszna kaszana moim zdaniem - i nie jest to wina komputera, filmy odtwarzałem na 2 pecetach aby się upewnić. Choć jest dość tania, w sumie najtańsza na allegro ... niedawno kupiłem Toshibe 16 gb 10 class za .... niecałe 30 zł w biedronce bo były kilkanaście dni temu, będę testował na dniach. A próbowałeś rozebrać i złożyć ? Możesz przedmuchać, parę razy przejechać pędzelkiem i tyle. Albo masz uwalony kabel USB i przez to szlak trafił kamerę. Może to śmieszne i absurdalne ale ostatnio niedziałającego Accucella 6 rozkręciłem i obejrzałem dochodząc do wniosku, że wszystko ok bo nic upalonego nie było a posprawdzałem też miernikiem. Po złożeniu normalnie się uruchomiła po podpięciu zasilacza ... fajny bajer, nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Wg specyfikacji i rcgroups porządna klasa 4 wystarczy do mobiusa. Jeśli miałbyś już kupować klasy 10 To polecam Sandiska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Może problemem jest podłączanie go do portu USB. Podłącz do ładowarki USB. Nawiązując do powyższej sugestii: w programie konfiguracyjnym "USB Data Port Charging" może być ustawiony na Disabled (jakimś cudem) i nie ładuje aku przy wpinaniu do PC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 ja kupiłem ostatnio w Carrefour kartę 8GB klasy 10 za jakieś 20 zł... i mobius nagrywa bez zająknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 13 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Dzięki za zainteresowanie tematem ,dziś jeszcze był brat ze swoim mobiusem i przetestowaliśmy wszystko możliwe co się dało ,jego kabel jego karte no coś musi jej dolegać , samo to że 1.20 nie można w nią wdeptac zostaje na niebieskim i wisi tylko ponowne wgranie 2.10 przywraca ją do jakiego takiego stanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Moja zupełnie sfiksowała :-( czy ktoś naprawia te wynalazki i czy warto to naprawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Zrobiłeś coś specjalnego ze sfiksowała ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi