michalonex Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 tylko kupie balsę i zaczynam budowę pierwszej balsówki ;-) Dasz stronę na której znalazłeś te plany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Dzisiaj miałem okazję podziwiać takiego warbirda kiedy byłem polatać w pobliskim parku. Latam sobie ci ja a tu nagle słychać cudny warkot silnika (Merlin) i zza lasu wyłania się Spitfire (chyba MK XI - głowy nie dam bo aż takim znawcą nie jestem choć od mojego MK II trochę inaczej wyglądał) łagodnym łukiem przelatując nad moją głową. Wzbił się do góry warcząc jak oszalały po czym wykonał szybki zwrot żeby wyprostować i pomknąć jak strzała i za chwilę ponownie zwrot, kolejna pętla po czym odleciał w siną dal ...... Pozostało tylko spokojne powietrze i leżące na trawie modele ... nie pozostawiając mi nic poza kolejnym startem moich latadełek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Użyj serw góra 4gramowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 tylko kupie balsę i zaczynam budowę pierwszej balsówki ;-) Dasz stronę na której znalazłeś te plany Moge ci przeslac plany na maila mam jeszcze P 51 i Me 109 Użyj serw góra 4gramowych. Czesc robertus. Sadze ze model z tymi serwami i calym osprzetem ni bedzie wazyl wiecej niz 120 g wiec chyba bedzie dobrze?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalonex Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Moge ci przeslac plany na maila mam jeszcze P 51 i Me 109 Czesc robertus. Sadze ze model z tymi serwami i calym osprzetem ni bedzie wazyl wiecej niz 120 g wiec chyba bedzie dobrze?pozdrawiam Mail na PW Robertus ma racje powinieneś zejść do 100g z całym osprzętem!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 100g ???????? Przy tej wielkości da się to zrobić balsy w tej wadze ??? To chyba jak tylko konstrukcja będzie balsowa a potem okleisz to celofanem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalonex Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Oracover na wieszchu, i jakieś malowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 30 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Przepraszam panowie nie bylo mnie kilka dni wyjazdy sluzbowe. Przez ten czas wykonalem lotki z balsy 3mm i wyprofilowalem. Przyszly mikro serwa kurcze jakie to malutkie!!! Nie sadzilem ze sa takie male. Zakupione przeze mnie popychacze lotek okazaly sie za krutkie wiec trzeba bedzie wykonac nowe. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 1 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Witam. Czy Turnigy 5x to bedzie dobry wybór na początek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 1 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Kupiłem 9xr jaki odbiornik do aparatury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Tak, żeby pasował do modułu nadawczego, jaki kupiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 2 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Robertus kupilem turnigy 9xr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Standardowo aparatura 9XR nie ma modułu nadawczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 2 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Standardowo aparatura 9XR nie ma modułu nadawczego. Oczywiscie nie ma modulu co bys mi polecil w rozsadnej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Zależy co chcesz osiągnąć. Wystarczy standardowy moduł jak w T9X czy Fly-Sky odbiorniki tanie jak barszcz. Albo Frsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 2 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Wiem ze ten nadajnik może zapisać ustawienia kilku modeli ale na razie nie zalezy mi na telemetrii coś prostrzego potrzebuję może coś polecisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Mylisz mozliwość aparatury z modułem nadawczym oraz z odbiornikiem. Kup to:http://www.banggood.com/Wholesale-FS-GT3-FS-TH9X-Module-FS-TM002-For-2_4G-9CH-Radio-System-p-66598.html Z tym bedą chodzic popularne odbiorniki HK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 2 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Czy to jest transport z Chin? Mylisz mozliwość aparatury z modułem nadawczym oraz z odbiornikiem. Kup to:http://www.banggood.com/Wholesale-FS-GT3-FS-TH9X-Module-FS-TM002-For-2_4G-9CH-Radio-System-p-66598.html Z tym bedą chodzic popularne odbiorniki HK. Kupiłem co mi poradziłeś dzięki wielkie robertus pozdrawiam. Postaram się na weekendzie coś podziałać z modelem, sterowanie lotek już jest docięte i założone teraz zostało okleić skrzydła j zamontować w kadłubie. Przyszły tydzień odpuszczam z pracą nad modelem ponieważ 12.10.14r. wyjeżdżam na poligon i nie bedzie mnie do końca miesiąca także postepy w pracach dopiero w listopadzie. Pozdrawiam i dziękuję serdecznie za pomoc i zainteresowanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalonex Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Popularne teraz są orange. Tanie a wiele rodzaji od micro do stabilizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 3 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Ciekaw jestem czy jeszcze jakichs dodatkowych oplat niie bedzie. Ktos kupowal cos ze strony banggood? Robert chyba ty miales doczynienia z ta firma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi