JarekJ121 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 lądowanie planuję w wysokiej trawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 tym bardziej zdemontuj te druty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Robertus wiem że wygląda to trochę beznadziejnie ale spróbuje najpierw tak a potem się zobaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Moim zdaniem przy tej masie i rozmiarze tym drutom nic sie nie stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Moim zdaniem przy tej masie i rozmiarze tym drutom nic sie nie stanie Też tak mi sie wydaje, zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Drutom nie, ale istnieje niebezpieczeństwo, że wyrwią się z płata razem z mięsem, bo wygląda jakby były zamocowane tylko przez wklejenie w wywierconą dziurkę. Ale to oczywiście czarny scenariusz. Najpewniej skończy się kapotażem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Drutom nie, ale istnieje niebezpieczeństwo, że wyrwią się z płata razem z mięsem, bo wygląda jakby były zamocowane tylko przez wklejenie w wywierconą dziurkę. Ale to oczywiście czarny scenariusz. Najpewniej skończy się kapotażem. sądzisz Robert że po raz kolejny wywali się na śmiglo? czemu? sądzisz Robert że po raz kolejny wywali się na śmiglo? czemu? wklejone są w wręgi wzmocnione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 pierwsze z trawą spotkają się te druty i będzie fikołek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Dlatego, że gdy golenie podwozia zachaczą się o trawę to zostaną zaczepione do niej i model sie przewroci. W wysokien trawie chyba kazdy model z podwoziem tak konczy. Twoj spit jak sie przewroci to pewnie nawet nie dotknie ziemj tylko zawisnie na trawie O kolega mnie uprzedzil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 pierwsze z trawą spotkają się te druty i będzie fikołek. spoko rozumiem, najpierw niech wystartuje!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Po co podwozie do lądowania w wysokiej trawie..... w zimę? Uczyłem się startując z ręki i lądując w zaspach (mini Spitfire RTF) moja radość trwała tydzień edit. ...bo śnieg stwardniał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Po co podwozie do lądowania w wysokiej trawie..... w zimę? Uczyłem się startując z ręki i lądując w zaspach (mini Spitfire RTF) moja radość trwała tydzień start z pasa startowego dla migów a lądowanie fajnie by było jakby też na pasie ale jak mnie strach obleci to trawka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Jacek u mnie nadal jest goła ziemia i nie zapowiada sie na snieg nie wiem jak wyglada sytuacja u Jarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 czysto bez śniegu tylko jakby trochę chłodniej się zrobilo o jakieś - 15 st. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 uroki suwalszczyzny U mnie na polu (i chyba tylko u mnie) trzyma się aż do kostek. P.S. tego spita to miałem rok temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Witam wszystkich 1 lot już za mną trwał całe 5s. A oto efekt lotu ku mateczce ziemi. Małżonka ochrzciła go wczoraj jako "one lot" i tak też się stało poza wyłamanym dziobem skrzywił się wał silnika mam nadzieje ze da się to naprawić bo chciałbym ten silnik założyc do deproniaka. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Czyli wszystko zgodnie z przewidywaniami Jesteś na najlepszej drodze do bycia profesjonalnym modelarzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Tomek nie przejąlem się tym zbytnio syn się cieszy bo ma swój model do zabawy a ja juz szykuję sobie deproniaka do nauki latania. Co do tej drogi to chyba będzie długa i wyboista. Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Buduj ToTo-3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 To teraz czas na łatwiejszy model i w budowie i w lataniu. Czyli po pierwsze większy, pod drugie górnopłat. Po trzecie, najlepiej z silnikiem pchającym. No właśnie, np taki toto-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi