Skocz do zawartości

Rogoźno

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

W niedzielę z Marcinem planujemy pojechać na słonawy ktoś chętny to zapraszamy godzina jeszcze do ustalenia.

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Robert nie zdążyłem do ciebie zadzwonić a ty już wiesz:) gdzieś widziałem pogodynke która mówiła że ma być słonecznie i 6km/h wiatr, tak ze tej ufam?

Opublikowano

Jedna pogoda mówi o wietrze od 17 do 13 km/h a druga pogoda mówi o 6 km/h za to obie są zgodne co do braku opadów w niedziele.

Im bliżej będzie niedzieli tym pewniejszą pogodę będziemy mieli, a w sobotę powinna być już pogoda na niedziele z takiej ciekawej apki na tel (UAV Forecast) pokazująca też wiatry na danych wysokościach, bo pogoda w tej apce aktualizowana jest na dzień bieżący i na dzień następny

• 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Obecnie lotnisko mamy kawałek od DK11 w stronę ryczywołu we wsi wiardunki, po dogadaniu się z właścicielem łąki mamy tam wykoszony pas około 50x10 metrów.87a2428bf200ae27fc89815be267e735.jpg2646b27e227ac8b55cf9df165d48dfe7.jpg

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Teraz to widać w całej okazałości !

Piękne miejsce i idealny dojazd. Lotnisko tuż przy drodze - bajka.

Ja do swojego lotniska (400m od drogi) dwukrotnie chciałem dojechać zimą po niedużych opadach śniegu, utknąłem po przejechaniu 50m i cudem wyjechałem o własnych siłach.

Opublikowano

Fajne jest to że jest was grupa  takich miłośników  latania.

Ja mam 4km od domu piękne prywatne lotnisko na które mam nieograniczony wstęp , 800m pasa i z 50m szerokości , trawa zawsze przystrzyżona na 1,5cm.

Do tego z 500m od domu Boisko 500m długości i ze 100m szerokości trawa zawsze przystrzyżona na 1,5cm.

Do tego dom na wsi w którym obecnie nie mieszkam , ale koszę systematycznie działkę i tam całe lato jeden model stoi gotowy do lotu tak że nawet nie musze sie z modelem wozić, część podwórza to pas startowy 80m długości i średnio z 20-25m szerokości.

I co z tego jak zawsze gdzie nie pojadę to jestem sam jak palec , no może prócz boiska bo tu dużo ludzi przychodzi jak latam i jest z kim chociaż pogadać.

Ale latanie w samotności jest smutne i trwa max 2 godz i już się nie chce.

Tak że nie ważna jakość miejscówki , nie ważne kto czym lata i nie ważny poziom umiejętności pilotażu.

Ważne że jest was grupa i w grupie fajnie mija czas, ja wam tam trochę zazdroszczę.

• Lubię to 2
Opublikowano

@enter1978 ja latałem 6lat samemu zanim koledzy się dokoptowali. Takze wiem o czym mówisz. Ja także wychodzę z tego założenie że nie ważne czym, jak, ważne że chcesz latać! Czy latasz laminatem za kilka tysi, czy pianka za kilka stówek, nadal masz tą samą pasje

• Lubię to 3
  • 8 miesięcy temu...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.