Przemek1979 Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Witam wszystkich mam pytanie co można wlać do mojego trenerka jesli wczesniej latał na 5% nitro jest coś podobnego tańszego?mam silnik 6cm pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Witam wszystkich mam pytanie co można wlać do mojego trenerka jesli wczesniej latał na 5% nitro jest coś podobnego tańszego?mam silnik 6cm pozdrawiam. Paliwo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Średnio benzynę do żarowego silnika... chociaż może... I szukasz paliwa tańszego od czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Jak chcesz taniej latać to zainwestuj w 10ccm benzynke Evolution poza tym nie ten dział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 jak proponuje coś o zawartości co najmniej 45% byle w dobrym towarzystwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 symon5, 5% też jest dobre, ale koniecznie z chmielem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniekkmp Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Jak chcesz bardzo tanio, to możesz zakupić na Allegro czysty metanol (litr chyba 12 zł) i zmieszać w odpowiednim stosunku z rycyną (litr na allegro ok 40 zł)albo innym odpowiednim olejem wtedy litr gotowego paliwa wyjdzie ok 20 25 zł, . natomiast 2,5 litra nitrometanu kosztuje ok 120-150 zł także "dolewka" rzędu 5 % starczy na długo a się opłaca (tak jak pisał kolega Darek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1979 Opublikowano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Jak chcesz bardzo tanio, to możesz zakupić na Allegro czysty metanol (litr chyba 12 zł) i zmieszać w odpowiednim stosunku z rycyną (litr na allegro ok 40 zł)albo innym odpowiednim olejem wtedy litr gotowego paliwa wyjdzie ok 20 25 zł, . natomiast 2,5 litra nitrometanu kosztuje ok 120-150 zł także "dolewka" rzędu 5 % starczy na długo a się opłaca (tak jak pisał kolega Darek)Acha ok.a jak to rozrobić? Np nq litr metanolu ile oleju?Jak chcesz bardzo tanio, to możesz zakupić na Allegro czysty metanol (litr chyba 12 zł) i zmieszać w odpowiednim stosunku z rycyną (litr na allegro ok 40 zł)albo innym odpowiednim olejem wtedy litr gotowego paliwa wyjdzie ok 20 25 zł, . natomiast 2,5 litra nitrometanu kosztuje ok 120-150 zł także "dolewka" rzędu 5 % starczy na długo a się opłaca (tak jak pisał kolega Darek)Ok a jaka proporcja np.na 1 litr metanolu? Ile oleju dać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Jeśli potrzebne Ci niewielkie ilości paliwa, to jak pisał zalesvw sprawdź naftę. W aptece możesz kupić fiolkę nafty destylowanej Petroleum D5 lub D6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1979 Opublikowano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Jeśli potrzebne Ci niewielkie ilości paliwa, to jak pisał zalesvw sprawdź naftę. W aptece możesz kupić fiolkę nafty destylowanej Petroleum D5 lub D6.A taka nafta np w sklepie budowlanym nie będzie dobra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Tego bym nie wlewał, gwarantowany przegląd silnika Jednak, po wszystkich próbach jakie będziesz wykonywał na paliwie, dojdziesz i tak do wniosku, że mieszanki gotowe są lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1979 Opublikowano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 A to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniekkmp Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 na 800ml metanolu dajesz 200ml oleju i masz stężenie oleju 20% (albo 180ml na 820 metanolu i masz stężenie 18%). A żeby otrzymać paliwo 5% nitro to mieszasz 50 ml nitrometanu 750ml metanolu i 200 ml oleju - to proporcje na 1l paliwa, daj sobie spokój z tą naftą ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1979 Opublikowano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 A koniecznie musi być olej rycynowy? Czy może być też do kosiarki taki czerwony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 chłopie masz 35 lat a piszesz bzdury .przepraszam ale mnie poniosło jak czytam pierdoły 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1979 Opublikowano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Dobra ja już lepiej nic nie pisze.myśałem że coś się dowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Niestety mam podobne wrażenia jak Marek. Ktoś tutaj nas testuje 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 oczywiście że forum jest po to żeby zadawać pytania , ale od kogoś kto ma 35 lat mam prawo oczkiwać zadawania pytań o jakiejś wartosci merytorycznej i zgłębienia tematu , i niema co tu się dąsać na odpowiedzi bo jakie pytanie taka odpowiedż .rozumiem że paliwo nie jest tanie ale ile przemek go rocznie zużywa że jest to takie drogie .warto mieszać paliwa jak ktoś zużywa rocznie kilkadziesiąt litrów paliwa a na rekreacyjne latanie wszelkie kombinacje bezsensu . kup silnik na benzyne . aha ja to jeszcze mieszam sobie do latania paliwo ale mam jeszcze całkiem sporo składników z czasów szalonego pływania łódeczkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi