Jarek1925 Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 A ja chciałbym wam przedstawić przerobionego Tomasza, nie dopieściłem go zbyt mocno ponieważ skupiam się na Ursusie. Pławaki raczej do wyglądu bo zbyt małe na start z wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Stylizowany na Mitsubishi Zero? Fajny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Mniej więcej. Ale wróciłem do starego trybu, wydaje się być bardziej "muskularny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Witam. Czy ktoś mógłby zmierzyć i podać mi jaka jest długość cięciwy płata po zamontowaniu w kadłubie u standardowego TO-MASZ-a. Acha i jeszcze jaka jest grubość pianki zastosowanej na skrzydła? Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Cięciwa 205 mm (mierzona bez wzmocnień węglowych na krawędziach), grubość 5 mm. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 W dniu 25.01.2018 o 07:49, Tomasz D. napisał: Cięciwa 205 mm (mierzona bez wzmocnień węglowych na krawędziach), grubość 5 mm. Dzięki. Zastanawiam się nad zakupem TOMASZA. Oglądam na forum Tomasze od jakiegoś czasu. Nie górnopłat a wolno latający i do tego z ładną sylwetką wyścigowca. A malowania jakie piękne mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Nad czym tu sie zastanawiać? Model za stówke. Kupić, pokleic i latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meran110 Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Już biorę się za wycinanie pływaków do mojej nowej zabawki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Oklejony czy malowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meran110 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Oklejony, a tutaj już "uwodniony".http://pfmrc.eu/index.php/topic/72928-mini-cavu-kolejny-parkowy-latawiec/page-3?do=findComment&comment=699949 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Jak będziesz miał okazję wrzuć film jak to wygląda, zobaczę jak będzie z pogodą i czasem u mnie ale również się postaram coś nagrać Trochę to trwało, ale dzisiaj pogoda pozwoliła zacząć sezon lotów 2018. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Ja też się przymierzam ale daję kamerę między podwozie, zestaw testowany na dronie, sprawdza się bardzo dobrze, sprawdzimy teraz jak na Tomaszu. Również wrzucę film Teraz mój Tomasz lata wolniej, wydaje mi się że lepiej miał śmigło 8x6 a teraz 10x4,7. Trochę go spowolniło. Ale Twój lata jakby przyklejony był, wiatru musiało chyba wcale nie być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 ...Twój lata jakby przyklejony był, wiatru musiało chyba wcale nie być Był w granicach 2 m/s. Mój waży 360 gramów z kamerką a Twój? Kiedy lecę pod wiatr, to faktycznie na 50% gazu prawie stoi w miejscu. Wrażenia po lataniu z kamerką, a w zasadzie z całym zespołem nadawczym są następujące: - model nie stracił nic ze sterowności oraz "trzymania" się powietrza - ponieważ wspomniany zespół jest umieszczony sporo przed środkiem ciężkości, to przy starcie i w trakcie szybowania wydaje się być lekko ciężki na nos, co wyraźnie widać przy lądowaniu (nie pokazanym na filmie). Niestety, nie mam możliwości przesunięcia pakietu do tyłu z powodu wręgi podwozia, więc zastanawiam się nad lżejszym śmigłem. Obecnie latam na 10X4,7 SF. Lot z filmu odbywał się na 50 - 40 % gazu i trwał ok 10 minut, co świadczy o niewielkim drenowaniu pakietu przez zespół kamerka - nadajnik. Ogólnie jest OK, sądzę, że podczas kolejnego lotu założę gogle na głowę. Bardzo jestem ciekaw jak się pilotuje z pozycji pilota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Mój bez kamery waży 440g, więc chyba sporo, jednak założę mu śmigło 9x6SF, sprawdzę jak się wtedy zachowa tylko niech wiatr się uspokoi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 To już ostatnia modyfikacja Tomasza, Poprzednia tylko ładnie wyglądała, latało się ciężko i słabo, często można było się rozbić. Farba ważyła 130g. Teraz stylizuję go na inną maszynę i taka zostanie do samego końca. Dodane jeszcze zostaną detale jak i naklejki. Może jakiś podział blach oraz zadrapania. Tak się prezentuje narazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi