Skocz do zawartości

Dynaflite "Bird of Time" 3m

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Super. Myślę, że będziesz zadowolony z modelu. Świetny flegmatyk do dluuugich lotów.

Tak z ciekawości, jaką wagę do lotu ma Twój Bird?

Opublikowano

Świetny flegmatyk ? czy kolega latał Birdem kiedykolwiek ?

Gdybyś zechciał przeczytać co pisałem w poprzednich postach to byś zauważył, że tej wiedzy nie wyssałem z palca.

Moje doświadczenie może nie jest duże, ale na tyle wystarczające aby rozróżnić dynamiczny model od modelu jakim jest BOT.

Opublikowano

Może tramwaj to nie ,ale pod wiatr stoi jak wryty..... :) Poprawa jest po  załadowaniu 10Ah ,ale w tedy staje się tramwajem :D

Opublikowano

Jeżeli ktoś chce kupić sobie model do spokojnych lotów, to mogę jedynie polecić.

Trzeba zaznaczyć, że do bardzo spokojnych lotów :) Lecąc tym modelem jest czas kawy się napić, szczanie zaliczyć, a przy bezwietrznej pogodzie i to drzemkę można sobie uciąć :)

Opublikowano

Warunki w Radawcu nie sprzyjały oblotowi, ale jednak oblot nastąpił. 1 rzut z ręki bez silnika i jeden krótki lot. Pilotem oblatywaczem był Bartek, ja tylko rzucałem  :D

Więcej wrażeń po kolejnym oblocie, co nastąpi mam nadzieję w tym tygodniu. Muszę jednak uruchomić te hamulce, bo lądować za bardzo nie chciał.

Opublikowano

Ćwiczenie Birda na serio zacznę w piątek. Prognozy są dobre, max 5m/s, 28C i brak zachmurzenia. Myślę nad kinematyką hamulców.

Opublikowano

Hamulce to coś czego bardzo brakuje mi w moim birdzie, choć chyba można się do tego przyzwyczaić i zacząć podejście zdecydowanie szybciej :)

Opublikowano

Tak w uzupełnieniu, to największe problemy w oblocie po remoncie mieliśmy z ustawieniem statecznika poziomego płytowego. Na aparaturze były 4 ręce ;) A że model jest wiekowy, to statecznik poziomy nie ma profilu symetrycznego, tylko obie połówki są "lekko wygłe". Choć zapewne "de domo" były symetryczne. Zdecydowałem, że płaskie będzie na górze i było trochę paniki. Do piątkowego oblotu #2 założę odwrotnie i wyzeruję trym. Oczywiście zacznę od lotu szybowego z ręki.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.