Miałczek Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 witam zastanawiam się nad kupnem silnika RCGF-RCG będzie zamontowany w górnopłacie jakieś 2340mm rozpiętości i jakieś 5,5-6kg wagi http://www.modelmotor.pl/silnik-20-cm3-rcgf-20sbm.html http://www.modelmotor.pl/silnik-26-cm3-rcgf-26bm.html http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=15163 jak to się ma do mocy bo te same silniki a inna moc zależy od sklepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Przedstawiasz trzy różne modele silników i pytasz dlaczego ten 20cm ma mniejszą moc od tego 26cm ??? Ten z HK 26cm jest zdaje się najstarszym i nieco słabszym od drugiego 26cm. W żarowych masz przecież podobnie - ta sama pojemność nie oznacza tej samej mocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 nie pytam się dlaczego 20 ma mniejszą moc niż 26 chodziło mi że te silniki o tej pojemności mają różne moce i jaki silnik z nich wybrać zastanawiam się nad silnikiem z HK jest najtańszy dlatego proszę o pomoc (poradę) jaki wybrać czy 20 czy lepiej 26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Teoretycznie każdy będzie ok,aczkolwiek 26 na pewno lepiej będzie sobie radził z modelem. Ten z HK jest jakiś dziwny wizualnie , mało tego gdziekolwiek, RCGF jest sprawdzonym i pewnym silnikiem dlatego dla mnie to faworyt ale...chyba nie ma gażnika Walbro co stanowi pewien minus-nie tragedia. Ma go za to ten silnik z HK (wg opisu) -wybór zależy tylko od Ciebie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 RCGFy mają Walbro. Ale.. kolega nie mógł go ustawić w 55ccm.Miał jakąś wadę. Kupił jakis gaźnik(walbro) za 50zł zAllegro który pasował pod pojemność i rozstaw śrób i lata. Teraz jedyny problem to pamiętać żeby wylądować by zatankować Osobiście to brałbym największy silnik bo apetyt rośnie w miarę jedzenia. Mam obecnie JC30 w 2m górnopłacie zrobionym na holownik (ok4.5kg) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 ok silnik będzie 26 ale teraz który ten z HK czy u nas kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 U nas łatwiej z gwarancją. Pytanie do Ciebie czy chcesz spokojniej spać czy kupić taniej w razie problemów kombinować? Daleko nie masz, możesz podjechać do Poznania i obejrzeć silnik od wewnątrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 a czy ktoś kupował jakiś silnik z HK nie ukrywam że cena jest atrakcyjna a jakie są koszty wysyłki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Na pewno dolicz Vat,koszt przesyłki 30 dolców najtaniej , i przekalkuluj czy warto . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 nie wiem czy dobrze ale cena na Europe to Price EU120.85 +dostawa i + podatek może mi ktoś to obliczyć bo się w tym gubię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Akurat ja podałem Ci koszt gdybyś ściągał z Chin,w Europie masz tylko koszt przesyłki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Kupowałem w HK silnik 26cm - żadnych dodatkowych kosztów takich jak wat czy podatek. To zależy raczej od wartości przesyłki, a nie zawartości. Ja nie widzę tu ceny w euro tylko HKD 1200 coś tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=15163 ten sam co na linku i nie było żadnych problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 http://cdn.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=31284 trzeba zmienić walutę w prawym górnym narożniku strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 kurcze teraz trzeba się zastanowić gdzie kupić w HK z przesyłką wyjdzie jakieś 610zł a u nas jakieś 780zł to jest tylko jakieś 170zł różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 I bądż pewny Vatu ! lepiej go doliczyć z góry i miło się ewentualnie rozczarować jak go ominiesz niz potem robić oczy...(jeśli z Chin) Teraz czepiają się byle pierdół i istnieje duże prawdopodobieństwo że zapłacisz -owszem czasem przechodzi bez ale nie wiesz czy to akurat będziesz Ty . Jak z HK Europe to bierz w ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 I pomysł o ewentualnej gwarancji Sprzedam komplet dźwigni SWB Hitec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 W magazynie EU kosztuje 151,06 $ + ok. 10 $ przesyłka i masz go w domu w 5 dni. Nie wiem po ile jest $ na PAYPAL-u ale myślę że zmieścisz się w 550zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Na pewno dolicz Vat,koszt przesyłki 30 dolców najtaniej , i przekalkuluj czy warto . no właśnie zależy ile przesyłka wyniesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Nie rozumiem,powyżej Mirek podał Ci na tacy gdzie nabyć silnik i koszt ....po co kombinujesz ? Ja robiąc symulację zakupu silnika w HK podałem Ci koszt najtańszej wysyłki jest od - 29 dolarów do 52 dolce . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi