Vesla Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Witam Jestem początkujący w temacie RC dlatego sprawa wydaje mi się dziwna. Posiadam dwa odbiorniki HobbyKing GT-2 2.4Ghz Receiver 3Ch Kupiłem odbiorniki w odstępie 6 miesięcy. Pierwszy zbindowałem z nadajnikiem Turnigy 9x już jakiś czas temu - działa bez problemu. Dzisiaj na kolejnym samolocie zabudowałem drugi. Zbindowałem i sprawdziłem. Działa. Byłem bardzo zdziwiony gdy z ciekawości włączyłem oba modele i okazało się, że po wybraniu zaprogramowanego samolotu 1 przypisanego dla pierwszego odbiornika lub samolotu 2 przypisanego dla drugiego odbiornika oba samoloty steruję jednocześnie. Czy to jest właściwe zachowanie? Czy nie powinny działać osobno, tylko dla wybranego na radiu samolotu? Mam nadzieję, ze wyrażam się jasno i Koledzy mnie zrozumiecie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi_72 Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Budżetowe odbiorniki tak mają . Wyższa półka już koduje się do danego modelu w radiu, ale za taki cóś trzeba niestety zapłacić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Niestety w prostych odbiornikach jest to plaga. Odbiornik identyfikuje nadajnik podczas procesu bindowania, na podstawie pierwszego napotkanego sygnału nośnej wg powtarzalnego schematu przeskoku częstotliwości. Dla Twojej ciekawości, więcej o szczegółach procesu bindowania znajdziesz tu http://wiki.paparazziuav.org/wiki/DSM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Niestety w prostych odbiornikach jest to plaga. Raczej zasada. To tak, jakbyś kiedyś narzekał, że odbiorniki na tym samym kanale działają razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Człowiek uczy się całe życie i głupi ... Dziękuję bardzo za szybkie wyjaśnienie. Już nie jestem zdziwiony i wiem co trzeba. W sumie na tym etapie mi to nie przeszkadza bo i tak latać będę każdym z osobna. A może zrobię loty w parze? . . . Oczywiście żartowałem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Wesla, polecam Nawet nie wiesz ile zabawy bedzie ..... przy zbieraniu modeli :) Jakiś czas temu też kupiłem sobie tanie radyjko i kilka odbiorników do niego. Miałem to samo Odpalałem radio podpinałem baterie do modeli i wszystkie chciały latać w tym samym czasie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Szybka metoda na produkcję puzzle z 1000 elementów :-) No frajda na maxa :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 To przypadłość nadajnika a nie odbiornika. Gdyby mozna było przypisać dany zbindowany odbiornik do pamięci modelu to by nie było takiej sytuacji. Ale ma to też swoje dobre strony. T9X ma 8 pamięci modeli a ja mam zbindowanych 12 odbiorników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi