Paweł Prauss Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Nie wiem jak jest na tym Twoim, ale na moim wszystko jest napisane: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 To było w sobotę, a w niedzielę tak: PICT0126.JPG PICT0128.JPG PICT0130.JPG Witek. Widzę Witku że strzelacie również z Remingtona Carabine. Ponieważ chodzi mi po głowie taki sprzęt to mugbyś może jakąś swoją opinię na temat tej broni wyrazić ? Pioterek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Porozmawiaj Piotrze z Remzibi nt tego Remingtona. Pewnie dużo wiedzy przekaże tobie na jego temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 ..... strzelacie również z Remingtona Carabine. Ponieważ chodzi mi po głowie taki sprzęt to myłbyś może jakąś swoją opinię na temat tej broni wyrazić ? ...... remington carabine.jpg Co tu duzo mowic, bardzo fajny sprzet i do rekreacji i do startu w zawodach. Po lekkim tuningu i opanowaniu karabinka, spokojnie mozna byc go pewnym do 50m, jak ktos ma jeszcze dobry wzrok to i na dalszych dystansach, celnosc na poziomie kalacha. Latwa wymiana bebna, na zawodach mozna oddac szybko 10 strzalow. Mozna dawac wieksze nawazki (proch do pelna) bo proch zdazy spalic sie w dluzszej lufie, mozna tez strzelac ciezkimi pociskami (olowianymi od 45ACP czy 45LC), ale wtedy juz zaczyna nieprzyjemnie "kopac", ale jak ktos lubi "przywalic" - to spoko. Generalnie polecam, na 25m mozna wystrzelac koniczynke. https://youtu.be/MK-ZcORSCOg?t=38 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Co tu duzo mowic, bardzo fajny sprzet i do rekreacji i do startu w zawodach. Po lekkim tuningu i opanowaniu karabinka, spokojnie mozna byc go pewnym do 50m, jak ktos ma jeszcze dobry wzrok to i na dalszych dystansach, celnosc na poziomie kalacha. Latwa wymiana bebna, na zawodach mozna oddac szybko 10 strzalow. Mozna dawac wieksze nawazki (proch do pelna) bo proch zdazy spalic sie w dluzszej lufie, mozna tez strzelac ciezkimi pociskami (olowianymi od 45ACP czy 45LC), ale wtedy juz zaczyna nieprzyjemnie "kopac", ale jak ktos lubi "przywalic" - to spoko. Generalnie polecam, na 25m mozna wystrzelac koniczynke. Dzięki za odpowiedź. A jaki tuning zrobiłeś ? Jak mam teraz Hawkena Investarma i mimo że świetnie strzela (kula z flejtuchem) to jest obecnie za ciężki na mój kręgosłup, więc Remington karabin z wagą poniższej 2 kg będzie tu akurat. Potrzebuję właśnie karabin 50 m głównie do tarczy a czasami do rekreacji. Więc chyba kupię Remingtona a Hawkena będę powoli upłynniał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 A mój Kentucky bounty hunter Investarm od kilku dni ma kolegę lepszego sortu bo firmy Bondini . Lufa nieoksydowana ale chcę ją brunirować na czekoladkę. Blacha zamka mogłaby być lepsza. Nie wiem czy firmy P Bondini i PR mają ze sobą coś wspólnego ale blachy, kabłąki, kurki mają identyczne i zamienne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Dzięki za odpowiedź. A jaki tuning zrobiłeś ? .... Typowy do szybkiego strzelania, poprawilem plynnosc mechanizmow (delikatne polerowanie), delikatne polerowanie spustu, sfazowanie i poprawienie ksztaltu popychacza zeby nie rysowal bebnow, sfazowanie i polerka blokady bebna, sfazowanie osi bebna aby latwo i szybko wsuwac wymieniajac bebenki i inne pomniejsze popraweczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Jak kogoś zainteresuje to wystawiłem na giełdę Broń CP: http://allegro.pl/karabin-czarno-prochowy-hawken-investarm-45-i6828469134.html http://allegro.pl/pistolet-czarno-prochowy-lepage-ami-sport-45-i6828473507.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Masz może jakiś rewolwer do sprzedania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Masz może jakiś rewolwer do sprzedania? Nie ten rewolwer który obecnie mam chcę zachować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Ten LePage to by mnie interesował, ale do Lublina nie pojadę...może i co z ceny spuścisz dla kolegi z forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 3 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Typowy do szybkiego strzelania, poprawilem plynnosc mechanizmow (delikatne polerowanie), delikatne polerowanie spustu, sfazowanie i poprawienie ksztaltu popychacza zeby nie rysowal bebnow, sfazowanie i polerka blokady bebna, sfazowanie osi bebna aby latwo i szybko wsuwac wymieniajac bebenki i inne pomniejsze popraweczki. A powiedz mi Witku jak wygląda sprawa z przypadkowymi nieodpaleniami kapiszonów w Remongtonie Carabine Uberti. Oglądałem parę filmów ze strzelań z niego i jakieś zacięcia sporadycznie się pojawiały. Masz jakąś wyrobioną opinię na ten temat ? Co ciekawe mam rewolwer Remingtona Piettę i tam kominki pracują bezproblemowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Dziś/wczoraj trafił do mnie kolejny rewolwerek - Colt 1851 REB NORD NAVY CARBINE. Lufa 12" kaliber 44. Ten niżej to model Navy z lufą 7,5". Zabaweczka z firmy Pietta ale jak widać kolba do modeli army od Uberti też da radę zamocować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość z.x Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Mnie się ostatnio bardzo spodobał Safari Express - kawał niezłej armaty. Może kiedyś sobie sprawię Pozwólcie że podlinkuję inne forum:https://forum.blackpowder.pl/viewtopic.php?t=1366 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Najważniejsze to mieć marzenia! Marzenia często spełniają się, tym szybciej i częściej i większą gotówką dysponujesz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Dziś odbyło się pierwsze strzelanie z Carbine. Wynik może nie na miarę mistrzostw powiatowych ale konika lub pudelka udało się u/przestrzelić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Dotarły do mnie - już prawie - dwie śliczne ślicznotki Ardesy: ten na dole to Pennsylvania Carbine - króciutki(103cm) karabinek i ten na górze, którego nie mogę rozpoznać. Brakuje mu kominka i śrubki "inspekcyjnej" brandki, oczywiście to żaden problem. W każdym razie z tym celownikiem ramkowym i magazynkiem rurowym(?) pod lufą wygląda extra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Moje pierwsze poważniejsze brunirowanie. Niestety przy świetle dziennym jak i sztucznym fotka nie oddaje rzeczywistego koloru - ciemna czekolada - obiekt trzeci od góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Z trocinami i tą całą otoczką się bawiłeś? Ja po przeczytaniu przepisu na brunirowanie sobie odpuściłem...i czerniłem na gorąco w roztworze azotynu i wodorotlenku sodu, roboty też niemało ale efekt piękny :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 3 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Brunira na zimno - New comer...coś takiego. Mimo, że na zimno to brunirowane na gorąco - znaczy lufa trochę rozgrzewana. Efekt jest bardzo zadowalający ale na zdjęciach nie wygląda tak dobrze jak jest. A z trocinami to jak? Próbowałem oksydować na gorąco ale nie wychodziło mi no i kuchenka u świniona od płynu. Za to na zimno oksyda wychodziła ekstra ale tylko gdy zanurzałem w niej lufę, a nie nanosiłem pędzlem. Natomiast brunira właśnie pędzlem tyle, że na nagrzaną lufę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi