rols92 Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Okej Dzięki wielkie wszystkim za cenne wskazówki Zacznę powoli budowę i będę tutaj pisał jak mi idzie, i pytał w razie problemów, których pewnie nie zabraknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 a teraz powracam do innego problemu sprzed kilku miesięcy, ale z innym laptopemchodzi o podpięcie aparatury do komputera tak aby wszystko pięknie działałou mnie sprawa wygląda takzrobiłem wszystko tak jak nakazywali w tej instrukcji:http://pfmrc.eu/index.php?/topic/28827-turnigy-9x-v2-instrukcja-uruchomienia-symulatora-win-7-64-bit/ale problem pojawia się taki, że gdy sprawdzałem w rejestratorze dźwięku co się dzieje, to jest tak, że jak mam wpięty moduł nadawczy to sygnału nie ma prawie w ogólea z wypiętym sygnał jest ale rusza się niezależnie od tego co robie w granicach połowy słupka rejestratoraczyli sygnał jest, ale nie zależnie od tego co robie w aparaturze, działa sampomoże ktos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Problen z symulatorem powiedzmy ze rozwiazalem ale teraz coś innego może nawet trochę powazniejszego dlatego pilnie proszę o pomoc! Odbiornik przy podlaczaniu do zasilania działa tylko na gnieździe na baterie (bo jest od góry: bind, bat, ch8, ch7 itd. W odbiorniku tg9x oczywiście) I zbindowac sie da Ale po odlaczeniu i wpieciu na ch3 nie działa Mrygnie tylko przy podlaczaniu dioda i na tym sie kończy Możliwe ze coś zepsulem, czy coś źle robię? Sent from my ST21i using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 powiedzmy że kolejny problem rozwiązałem, bo źle wpinałem ...na gniazdo bat należało wpiąć zworkęa na ch3 czy tam 4 regulatorwtedy się dało zbindowaća potem jakoś hulałoale tylko serwaa jak wpiąłem regiel z silnikiem na ch3 to nie działałwie ktoś może dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 mam do was prośbęwytłumaczy ktoś jeszcze raz krok po kroku ze wszystkimi szczegółami jak podłączyć silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mozart Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Te trzy kabelki podłączasz obojętnie, jak silnik kręci w lewo to przepinasz skrajne na lewy z prawym, a prawy z lewym od silnika. Regulator z podłączonym silnikiem podłączasz w ch3 tylko uważaj na polaryzację (minus z minusem, plus z plusem w gnieździe odbiornika) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Eee to tyle już wiem I nie działa Chodzi o to ze silnik odgrywa melodyjke jak go wlaczam z dragiem od gazu na ful Potem obnizam na zero i odgrywa melodyjke Potem wylaczam zasilanie od regla i podłączam jeszcze raz i znowu gra I wtedy powinien już działać I nie działa Wie ktoś może co jaką melodyjka oznacza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/811103388X7478X20.pdf Czytałeś? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Witam!jestem w trakcie budowy, raczej bliżej niż dalej końcazostały mi tylko skrzydła i elektronika oraz stery i owiewki z przodu kadłubai mam jeszcze jedno pytanieodnośnie silnika i piastymam emax cf 2822i kupiłem jakąś piastę do niego, ale po zamontowaniu nie wygląda najlepiej, bo wystaje dosyć sporohttp://sklep.modelarnia.pl/index.php?p3892,piasta-smigla-stalego-3-0mm-m5-z-kolpaczkiem-ray-8120i co mogę zrobić w takiej sytuacji?zmówiłem jeszcze jakąś na długi wał ale nie wiem czy to coś daudzieli ktoś jakichś instrukcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Możesz pokazać fotke jak to wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 zaokrągliłem krawędzie kadłuba, ale konstrukcja powinna wytrzymać, bo są wstawione paseczki na wzmocnieniew środku jest jak jest, kleju dość sporo, ale to pierwszy model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Ale mi chodziło o fotkę silnika z piastą i zamocowanym śmigłem. Jak dużo wystaje, to możesz przyciąć wał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 aa no tak, źle zrozumiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Ośka do obcięcia. Dremelek albo gumówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 okej, jakoś się to załatwi, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 mam do was pytanieczy wie ktoś jak przywrócić regulator do stanu fabrycznego?http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/811103388X7478X20.pdf czytałem tą instrukcję, ale dalej nie wiem jak to zrobićprzeczytam może jeszcze raz i spróbuję, ale jeżeli ktoś wie to proszę o pomoc edit. dobra już znalazłem, ale problem się nie rozwiązałchciałem przywrócić regulator do stanu fabrycznego, bo dzieje się coś takiego:podłączam wszystkodźwięki wydaje piękniejest na razie tak jak ma byćtylko że jak chce ruszyć silnik, to nie działa normalnie, tylko pulsuje w jedną i drugą stronę dość szybkomyślalem że się po prostu rozprogramował, ale to chyba nie towie ktoś co może być przyczyną?zauważyłem też, że dość bardzo się regulator nagrzewanie wiem jak było wcześniej bo nie sprawdzałem tego, ale jakoś teraz na to zwróciłem uwagęnagrzewa się, ale nic nie śmierdziwie ktoś co sie dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 To mi nie wyglada na problem regulatora, tylko jakby jeden z trzech przewodów pomiędzy regulatorem a silnikim był przerwany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 właśnie raczej niebo lutowałem ostatnio złączki gold 3,5 i przed chwilą sprawdziłem łączenia i jest raczej dobrzenie wiem czy to pomoże, ale dodam, że stało się takpierwszy raz jak próbowałem odpalić silnik ze śmigłemzwarcia w tym momencie raczej nie było, dlatego nie wiem czy by się coś przepaliłopakiet raczej naładowanynie wiem kompletnie co może być przyczynąaa i jeszcze...raczej wykluczam też złe łączenia, bo próbowałem na włączonym obwodzie pojedynczo odłączyk kabelki silnika od regulatora jak tak pulsowałi gdy były podłączone 2 kable, to było troche inne pulsowaniesłabszeto co się dzieje jest mocniejsze niż wibracje silnika na 2 kablachwie ktoś co to może być?złośliwość chciała, że stało się tak na parę dni przed pierwszym lotem a szczęście, że teraz a nie po zamontowaniu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Może uzwojenie silnika pękło na jednej fazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 być możeale martwi mnie to, że regulator się nagrzewa dość bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi