Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie strasz chłopaka, plus jest z środku (czerwony) i nie ma możliwości zrobić zwarcia. Jedynie co można to zamienić masę z sygnałem. Nic się nie stanie przez taką zamianę

Opublikowano

nie strasz chłopaka, plus jest z środku (czerwony) i nie ma możliwości zrobić zwarcia. Jedynie co można to zamienić masę z sygnałem. Nic się nie stanie przez taką zamianę

Kurde późno już jest, faktycznie dałem ciała :P. Młody przepraszam ale w moim wieku ludzie już powinni dawno spać a nie pisać bzdury. :D

Opublikowano

A wytłumaczy ktoś właśnie w taki sposób jak kolega wyżej (kroczek po kroczku) jak to zrobić w dobrek kolejności z bindowaniem?

Jak to powinno być? Jak odlacze zworke to dioda w odbiorniku ma świecić stalum światłem?

Opublikowano

podłączasz zworkę do gniazda bind, wpinasz regulator, podłączasz zasilanie. Dioda miga. Wciskasz przycisk w nadajniku (z tyłu na module) i włączasz zasilanie aparatury. Dioda świeci. Wwłączasz wszystko, wyjmujesz zworkę i gotowe.

Opublikowano

Przepraszam za moje błędy ale teraz pisze z telefonu

Ai tam wyżej to w zasadzie nir powinno być napisane "kolega" z wiadomych względów ale nie wiedziałem jak określić "dana osobę :P

Wylaczam wsztstko czyli aparaturę i odlaczam zasilanie od odbiornika?

Opublikowano

Już działa wszystko ok

A teraz inne pytanie

Hak podpiac silnik?

Który kabelek do którego?

Bo ja tam nie widzę na kablach w silniku żadnych oznaczeń

Już działa wszystko ok

A teraz inne pytanie

Jak podpiac silnik?

Już działa wszystko ok

A teraz inne pytanie

Jak podpiac silnik?

Opublikowano

Silnik podpinasz do regulatora "dowolne do dowolnego". Jak się kręci w złą stronę to odepnij dwa z trzech przewodów i zamień miejscami na konektorach od regulatora.

Opublikowano

Silnik nie działa ciągle nie wiem dlaczego

Może coś robię źle?

Serwa działają ok

A silnik nie

Fakt że nie podpinam jakoś na stale tylko po prostu łącze kabelki

Ale nie wiem co może być źle

A tak wgl co mogę zrobić żeby połączyć kabelki silnika z reglem ale nie lutpwac ich?

Opublikowano

TRZEBA LUTOWAĆ - najlepiej przylutować wtyki ''gold'' najtańszą lutownicę grzałkową.  Taką kupisz już za 20 zł, ja używam transformatorowej z przed 35 lat i jestem zadowolony

Silnik piszczy czy po prostu nie rusza? 

Edit. chodziłoo to czy wydaje jakieś dźwięki 

Opublikowano

Daj na przewody wtyki gold 3,5 mm albo jak wiesz ktore przewody masz miec polaczone zeby sie krecil w dobra strone to zaloz wtyk mt60.

Opublikowano

Chwilę bo nie rozumiem

Zmaczy powiem tak

Przy nadajniku rzeczywiście nic nie robiłem i dopiero teraz sobie zdałem sprawe z tego że powinienem

Tylko, że nie do konca wiem co mam zrobić przy aparaturze

Opublikowano

Regulator podpinasz pod lipo (nie pomyl polaryzacji), z drugiej strony trzy przewody pod silnik - dowolnie, a wtyczke JR z regulatora na cienkich przewodach dajesz do odbiornika na ch3 (tez uwazaj na + i -). Odpalasz nadajnik i dajesz ogien na przepustnicy.

Opublikowano

Tak właśnie myślałem że coś robię źle

Po prostu źle podpiete przy odbiorniku

Dobrze na razie chyba tyle pytań

Dziękuję wszystkim za pomoc!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.