robroy67 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 nie strasz chłopaka, plus jest z środku (czerwony) i nie ma możliwości zrobić zwarcia. Jedynie co można to zamienić masę z sygnałem. Nic się nie stanie przez taką zamianę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 nie strasz chłopaka, plus jest z środku (czerwony) i nie ma możliwości zrobić zwarcia. Jedynie co można to zamienić masę z sygnałem. Nic się nie stanie przez taką zamianę Kurde późno już jest, faktycznie dałem ciała . Młody przepraszam ale w moim wieku ludzie już powinni dawno spać a nie pisać bzdury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 A wytłumaczy ktoś właśnie w taki sposób jak kolega wyżej (kroczek po kroczku) jak to zrobić w dobrek kolejności z bindowaniem? Jak to powinno być? Jak odlacze zworke to dioda w odbiorniku ma świecić stalum światłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 podłączasz zworkę do gniazda bind, wpinasz regulator, podłączasz zasilanie. Dioda miga. Wciskasz przycisk w nadajniku (z tyłu na module) i włączasz zasilanie aparatury. Dioda świeci. Wwłączasz wszystko, wyjmujesz zworkę i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Przepraszam za moje błędy ale teraz pisze z telefonu Ai tam wyżej to w zasadzie nir powinno być napisane "kolega" z wiadomych względów ale nie wiedziałem jak określić "dana osobę Wylaczam wsztstko czyli aparaturę i odlaczam zasilanie od odbiornika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Tak, po ponownym połączeniu zasilania dioda świeci i wszystko już powinno działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 To ci pomoże 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Już działa wszystko ok A teraz inne pytanie Hak podpiac silnik? Który kabelek do którego? Bo ja tam nie widzę na kablach w silniku żadnych oznaczeń Już działa wszystko ok A teraz inne pytanie Jak podpiac silnik? Który kabelek do którego? Bo ja tam nie widzę na kablach w silniku żadnych oznaczeń Już działa wszystko ok A teraz inne pytanie Jak podpiac silnik? Który kabelek do którego? Bo ja tam nie widzę na kablach w silniku żadnych oznaczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Silnik podpinasz do regulatora "dowolne do dowolnego". Jak się kręci w złą stronę to odepnij dwa z trzech przewodów i zamień miejscami na konektorach od regulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Silnik nie działa ciągle nie wiem dlaczego Może coś robię źle? Serwa działają ok A silnik nie Fakt że nie podpinam jakoś na stale tylko po prostu łącze kabelki Ale nie wiem co może być źle A tak wgl co mogę zrobić żeby połączyć kabelki silnika z reglem ale nie lutpwac ich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 TRZEBA LUTOWAĆ - najlepiej przylutować wtyki ''gold'' najtańszą lutownicę grzałkową. Taką kupisz już za 20 zł, ja używam transformatorowej z przed 35 lat i jestem zadowolony Silnik piszczy czy po prostu nie rusza? Edit. chodziłoo to czy wydaje jakieś dźwięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plucky Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Daj na przewody wtyki gold 3,5 mm albo jak wiesz ktore przewody masz miec polaczone zeby sie krecil w dobra strone to zaloz wtyk mt60. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Silnik nie rusza Nie daje znaków zycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plucky Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 A podpiales regulator pod odbiornik ? Kanal 3 oczywiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Chwilę bo nie rozumiem Zmaczy powiem tak Przy nadajniku rzeczywiście nic nie robiłem i dopiero teraz sobie zdałem sprawe z tego że powinienem Tylko, że nie do konca wiem co mam zrobić przy aparaturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plucky Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Regulator podpinasz pod lipo (nie pomyl polaryzacji), z drugiej strony trzy przewody pod silnik - dowolnie, a wtyczke JR z regulatora na cienkich przewodach dajesz do odbiornika na ch3 (tez uwazaj na + i -). Odpalasz nadajnik i dajesz ogien na przepustnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 W nadajniku ustaw mode 2 Posłuchaj czy silnik daje dźwięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/37540-silnik-regulator-bec-wylacznik-i-cos-nie-dziala/?p=444326 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rols92 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Tak właśnie myślałem że coś robię źle Po prostu źle podpiete przy odbiorniku Dobrze na razie chyba tyle pytań Dziękuję wszystkim za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Jeśli mieszkasz w Tarnobrzegu to tam działa sekcja modelarska prowadzona przez Pana Janusz Żak. Zapytaj w Domu Kultury,a tam powiedzą gdzie możesz spotkać kolegów którzy Ci pomogą. http://mosir.tarnobrzeg.pl/category/imprezy/modelarstwo/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi