Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nawet na 1300mAh mam mocno na przód środek ciężkości... Albo mi się wydaje.... 2200mAh by spokojnie weszło ale jak to wywazyc....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przesunalem pakiet 1,3Ah 3s o prawie 5cm w stronę ogona ale środek ciężkości nie przesunął się daleko... Nie mogę uzyskać z tym pakietem 1cm od tych początków statecznikow pionowych...

Dopiero jak zmienię pakiet na 1Ah 3s to wtedy tak jest .. Ale on jest słaby...

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przesunalem środek ciężkości na 1cm przed początkiem statecznika pionowego i wydaje mi się ze jest lepiej... Zastanawiam się czy jeszcze dalej nie sprawdzić.

Ale tym razem latalem w bezwietrzną pogodę - więc może przez to tez było lepiej...

Opublikowano

Nie. To kwestia środka ciężkości. Gdy miałem bardziej z tyłu to latał równie dobrze ale beczki były z utratą wysokości. Po przesunięciu SC do przodu robi eleganckie beczki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Poszedłem za radą Wojtka i wymieniłem silnik na AXN-2208-2150.
Już od dłuższego czasu chodziłem koło niego jako zamiennik  dla Emax cf2812.
Jest szybszy i nie straszne mu są manewry pionowe, a przy tym zadowala się jeszcze normalną ilością prądu.

Sprzedam Wam patent. Jako mocowania pod silnik użyłem kołka do montowania styropianu.ko%C5%82ek%20z%20trzpieniem%20z%20tworzy

• Lubię to 2
  • 1 miesiąc temu...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.