Wuwu Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Z "odwrotnym" gazem latam ponad 40 lat, po zakupie Sanwy próbowałem się przestawić ale bardzo ucierpiały na tym moje modele i więcej próbował nie będę. Przypisanie funckcji do przełącznika, budowanie krzywych gazu,skoku liniowych, nieliniowych, mikserów nie stanowi dla mnie problemu. Ja proszę tylko o konkretną odpowiedz na moje pytanie czy jest ten rewers : Tak lub Nie. TAK Throttle curve > Choose curve type > 3 points, / type > L = 100% > 3 = 0% Krzywa przepustnicy > Wybierz rodzaj krzywej > Trójpunktowa, typu / > Niskie położenie drążka 100% > Punkt 3 (Wysokie położenie drążka) 0% Czy to jest zrozumiałe, czy muszę coś jeszcze tłumaczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Cześć Masterzy! czy ktoś z Was przeprowadził już próby montażu monitorka do fpv do bezpośrednio na tym odbiorniku? Być może ktoś z Was wykorzystał już zaprojektowane części dla innych odbiorników (druk 3d)? Na odbiorniku to raczej sie nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamovsky Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Ehh, literówka każdemu się zdarzy na nadajniku Turnigy i10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helix Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Napisano 10 October 2015 - 11:41 Helix, dnia 09 Paź 2015 - 22:10, napisał: Z "odwrotnym" gazem latam ponad 40 lat, po zakupie Sanwy próbowałem się przestawić ale bardzo ucierpiały na tym moje modele i więcej próbował nie będę. Przypisanie funckcji do przełącznika, budowanie krzywych gazu,skoku liniowych, nieliniowych, mikserów nie stanowi dla mnie problemu. Ja proszę tylko o konkretną odpowiedz na moje pytanie czy jest ten rewers : Tak lub Nie. TAK Throttle curve > Choose curve type > 3 points, / type > L = 100% > 3 = 0% Krzywa przepustnicy > Wybierz rodzaj krzywej > Trójpunktowa, typu / > Niskie położenie drążka 100% > Punkt 3 (Wysokie położenie drążka) 0% Dzięki za szybką odpowiedz. Mogę jeszcze poprosić o wykonanie małego testu ? Po wybraniu i zatwierdzeniu krzywej gazu jak wyżej, proszę wyłączyć i włączyć ponownie nadajnik z drążkiem gazu ustawionym w pozycji maksymalnie od siebie. Nadajnik włączył się normalnie czy na wyświetlaczu pojawił się komunikat o nieprawidłowym ustawieniu przłączników lub drążka ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuwu Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Jak będę w domu to sprawdzę, ale jestem prawie pewny że, pojawi się komunikat. W takim wypadku trzeba rozkręcić aparaturę i zamienić wyprowadzenia potencjometru z gazu we wtyczce, bez lutowania i wtedy będziesz miał bez miksów, zawsze odwrócony gaz, a wspomniany komunikat nie będzie się pokazywał, gdy drążek będzie w górze. Pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuwu Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 A jednak jest trochę inaczej. Po wybraniu dowolnej krzywej gazu, komunikat nie pojawia się przy włączeniu aparatury, drążek może być w dowolnej pozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helix Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Dzięki za test, trochę to zastanawiające ale każdy producent jak widać ma swoją filozofię programowania. Pozdrawiam Jan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helix Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Wczoraj dotarło do mnie FS-i10, jakie to fajne radyjko. Kupiłem w sklepie Avifly w bardzo dobrej jak na Polskę cenie, na Banggood.com jest drożej. Pierwsze wrażenie: jakie to lekkie, świetnie leży w dłoniach, dzięki szorstkiej gumie na bokach bardzo pewny uchwyt,dostęp do przełączników według mnie dobry, idealne dla kciukowców. Obawiam się, że jak mój syn weźmie je w swoje ręce to już mi go nie odda bo jest kciukowcem, trzyma nadajnik w dłoniach bez zawieszki i ciągle marudzi jaka ta Sanwa ciężka. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 To prawda, i-10 pod względem masy jest rewelacyjne. Nawet osadzone w uniwersalnym pulpicie nie ciąży za bardzo na szyi. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Panowie, jak wygląda sytuacja z tą aparaturą w obecności mocnego regulatora ESC jak np 60A? Nie trzepie serwerami etc? Widziałem test zasięgu, ale bez obecności pracującego pod obciążeniem regulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Ja w modelach mam 100A i kilka 75A. Zero problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volter Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 W komplecie z radiem jest telemetryczny sensor napięcia. Czy da się skonfigurować tak radio żeby piszczało jak napięcie spadnie do określonego poziomu? Bo czytanie z wyświetlacza podczas lotu jest zbyt ryzykowne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Tak. Masz alarmy LO i HI. Przedział napięć od 0 do 20V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volter Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 O dzięki! Znalazłem. A wystarczyło kliknąć na listę wartości czujników na ekranie głównym i tam ustawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Ja w modelach mam 100A i kilka 75A. Zero problemów Ok czyli śmiało można brać ta aparaturę. Powiedzcie mi proszę, jeżeli już ją kupować to jakie odbiorniki polecacie i jaka telemetrie, chce od razu zrobi poprawne zamówienie, tak by potem niczego mi nie brakowało. Czy da się ta aparaturę podłączyć do komputera i latać na symulatorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 W pudełku masz wszystko co trzeba na start. Obejrzyj jakiś unboxing. Da się podłączyć do komputera bez dodatkowych kabelków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Da się, choć z takim RealFlight nie bardzo chce współpracować. Da się, ale przynajmniej u mnie jakoś słabo... Za to z symulator Multiplex współpracowała fantastycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 A jezeli chodzi o jakość wykonania która wydaje sie lepsze Turnigy czy Flysky ? Bo chyba w tej cenie z tego co widze nie ma lepszej uniwersalnej aparatury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Wg mni lepiej leży Flysky, ale trymery są w beznadziejnych miejscach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi