AMC Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Pisałes że było zrobionych 50szt i się sprzedały ja pierwsze słyszę że były takie płytki , no i jak głęboko trzeba sięgać do kieszeni aby stać się właścicielem takiego udogodnienia? Pisałem też, że nie ogłaszałem na pfmrc.eu. Kompletny UFONAUT kosztował promocyjnie 340 zetów bez elementów świecących (LEDki modułowo na płytkach). Druga wersja, zmieniona jak pisałem, będzie pewnie podobnej wartości. Optymalizuję pod kątem najczęstszych oczekiwań przyszłych użytkowników i zbieram zamówienia do pierwszej serii. np mam dwa modele jeden ma zasilany zapłon 6V a drugi 8,4v, stabilizowane napięcie dla serw no i wybór napięcia bo serwa też są zasilane jedne 6v inne 7,4V a jeszcze inne 8,4v. To jest załatwiane z założenia projektowego. Można mieć w jednym modelu serwa dwóch typów, np. na 6V i na 8,4V, to się często spotyka. Rozwiązałem to przez grupowanie wyjść i być może będę to korygował w drugiej wersji, było dotąd 3 grupy po 4 wyjścia, każda mogła mieć inne napięcie zasilania z trzech możliwych : [5V lub 6V] , 7,2V i 8,4V. Dwa ostatnie pod warunkiem użycia pakietu min. 3S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Takie coś na szybko narysowałem wersja 2x4 czyli dwa BEC na 4 serwa oczywiscie można zewrzeć zasilania i będzie jeden BEC na jedno serwo. to oczywiście komputerowa symulacja na szybko. Jak będą zainteresowani to zobaczymy co dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Jakiś czas temu popełniłem podobne ustrojstwo dla własnych celów. Płytka jest dwustronna, metalizowana, 35/35 um Cu. (Gerbery warstwy opisu się rozjechały, ale w funkcjonalności to nie przeszkadza). Można podłączyć 12 kanałów lub mniej a resztę pokrosować dowolnie np. podwajając wyjścia - pełna dowolność . Zasilanie odbiornika z kanałów 1-4. z reszty tylko sygnał i masa. i zamontowane w modelu. Posiadam jeszcze 10 szt takich płytek. Z uwagi na wysoki koszt wykonania PCB - prototyp- (wykonanie dokumentacji, etc.) koszt jednej szt wyniósł mnie 35 PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 koszt jednej szt wyniósł mnie 35 PLN. To wcale nie tak strasznie jak za takie eleganckie profi, chyba większą serię robiłeś ? Pamiętasz może, gdzie dopadłeś trzyrzędowe kątowe męskie 2,54 ? Porządek w kabelkach trochę kosztuje, ale musi być ! - jak to porządek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Seria 20szt, kątowe goldpiny https://kamami.pl/meskie-tht-3-rzedowe/203256-goldpin-czarny-3x4-szpil-katowy-do-druku-raster-254mm-4-szt.html http://electropark.pl/listwy-kolkowe-meskie/3489-listwa-kolkowa-3x40pin-katowa.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Pamiętasz może, gdzie dopadłeś trzyrzędowe kątowe męskie 2,54 ? Na Aliexpressie kupiłem 5 sztuk 3x40 za 16,27zł z wysyłką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Dzięki , złocone 0,9um ? Wiesz, podatnych na korozję złącz to do modelu lepiej nie wkładać, tam zawsze jest mokro od kondensatu pary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster222 Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Cześć. Chętnie odkupię jak ktoś ma na zbyciu płytkę z pierwszych stron wątku, czyli TeBev1 ( z pojedyńczym zasilaniem) lub schemat płytki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Marca Udostępnij Opublikowano 19 Marca Troszkę odkopie temat, Stosował ktoś to? Zasialnie 9-55v wiec z 3s bez problemu, 10kanałów https://rcmaniak.pl/pl/p/Plytka-Servo-PDB%2C-w-12A-BEC-9-55V-to-568V/5424 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 19 Marca Udostępnij Opublikowano 19 Marca To zwykła przetwornica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi