marcin133 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Aby było "sprawiedliwiej" dorzuciłem cło i VAT i wychodzi: Futaba 10C za granicą wychodzi wówczas: 2861zł (Radio+przesyłka+cło+VAT) Futaba 12FG za granicą wychodzi: 5182zł (Radio+przesyłka+cło+VAT) (cło liczyłem 12% - towar z HongKongu - nie wiem ile rzeczywiste cło wynosi) Nadal coś tam taniej :evil: Co gorsza żaden polski sklep nie płaci tak wysokiego cła ani podatku VAT - przecież jako klient sklepu za granicą płaci się to także od marży sklepu i jego wszelkich kosztów. Polski przedsiębiorca płaci to od kwoty hurtowej. Więc co? Mają jeszcze inne koszta? Kiepskie ceny w źródle czy wyższą marżę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Więc co? Mają jeszcze inne koszta? Kiepskie ceny w źródle czy wyższą marżę? Jak maja takie slabe ceny hurtowe to zawsze moga brac od jakiegos sklepu - np. z Angli XD . Najgorsze, ze czlowiek chce wspierac wlasny rynek - przeplaca kupe kasy - to jeszcze instrukcja jest najczesciej w jezyku kazdym innym - tylko nie w polskim :crazy: :wall: :ban: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojmysz Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 co to jest nastik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 kolego a ile ty masz latek ? wpisz w google nastik to zobaczysz :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 co to jest nastik To jest taki sklep, gdzie chcesz kupić takie coś: Chcę kupić samolot P51D Mustang 60 ARF ze strony http://www.nastik.pl/p51d-mustang-p-61.html Może ktoś mi powiedzieć, co on jest wart i z tym silnikiem Jakimś cudem nie zrobiłem z siebie głupa odpisując Ci co myślę o tym modelu (mam go w garażu), bo byłaby to nierówna walka: ja się pocę opisując modelik, a Ty nie pamiętasz co i gdzie zamierzasz kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Przepraszam, że tak odkopuję temat Ale modele.sklep zbiera pochwały 2x zamawiałem artykuły za ok. 150zł. Pierwszy raz zamówiłem w niedzielę a miałem u siebie już we wtorek ! Drugi raz zamówiłem w poniedziałek (16.03.09) a dziś (18.03.09) miałem już u siebie ! Być może skargi klientów zmobilizowały sklep do szybkich wysyłek i o dbanie o klienta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Być może skargi klientów zmobilizowały sklep do szybkich wysyłek i o dbanie o klienta ? A może to nie skargi ale tak wysokie ceny, że odstraszają kupujących i stąd szybsze wysyłki do tych, którzy jednak coś kupią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 A ja nawet dostałem rabat 4% bo wydałem w ty sklepie ponad 4700 zł . Tylko ciekawi mnie czy na ostatnie zamówienie czy na wszystkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 W innym sklepie nie wydaje tak duzo ale dostaję rabat 7 % Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Tylko że ja nie wydałem tych pieniędzy na raz, ale w ciągu 2 lat. Wiem, że 4% to tyle co nic, bo przy ostatnim zamówieniu za kwotę około 200zł wyszło rabatu 7zł z groszami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamRC Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 W zeszłym tygodniu składałem zamówienie w modele.sklep.pl . Pomimo nieciekawych opinii jest to jak na razie jedyny sklep który oferuje depron biały 3mm ( chyba że o czymś nie wiem ). Zamówienie złożone w sobotę po południu. W poniedziałek rano dostałem telefon ze sklepu. Niestety nie mogłem odebrać więc następnym razem skontaktowano się ze mną o godzinie 16. Pan grzecznie wyjaśnił mi czego brakuje, zaproponował inne, zbliżone produkty. Po krótkiej i rzeczowej rozmowie wszystko było załatwione. We wtorek rano paczka wysłana. Środa około 10 rano paczka była u mnie. Może to tylko ja mam takie szczęście? A może pomogło mi napisanie w uwagach: "Proszę o kontakt w przypadku braku jakiegokolwiek elementu zamówienia. Dziękuję i Pozdrawiam" :wink: Jestem zadowolony i mam nadzieję że zdania nie zmienię Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Jak na sklep z tych nieciekawe oferty , to ma niezła klientele , 11 stron a na każdej kilku klientów co i tak robią zakupy. Ja dziś dostałem zamówienie złożone wczoraj !. I kolejny raz na plus. Chyba koniecznie chcą abym zmienił o nich zdanie i muszę przyznać , coraz lepiej im to idzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 AdamRC: depron masz np tutaj: http://www.bocianmix.pl/820,produkt,modele.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragi Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Kontakt ze sklepem dobry. Niestety na paczke poczekam kolejny tydzień (do następnej dostawy) ponieważ nie mają Opticów 6 w mode1 (ponoć w całej Europie nie ma) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Ragi->a po jaką cholere potrzebny Ci Optic w mode 1??o ile dopiero zaczynasz i nie masz jeszcze wyrobionych nawyków bez zastanowienia bierz mode 2 gdyż lata na nim przeważająca część modelarzy i nie bedziesz mial problemu aby dac komus do oblatania model lub polatac czyims modelem okazyjnie....ale jeśli już latasz i po prostu zmieniasz radio na nowsze to musisz niestety pozostać przy tym samym mode... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragi Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Z moich informacji wynika, że większość Jastrzębia lata w mode 1. Poza tym, nie spieszy mi się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Optik jest przekładalny (można zmienić Mode), robi się to banalnie, ale najlepiej , żeby zrobił to sprzedawca wtedy, nie ma problemów z gwarancją. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Radek ale nie kazdy sprzedawca jest modelarzem jak Ty pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 I tu jest problem,ponieważ dealerem jest Riku i żaden inny sprzedawca dla zadowolenia klienta nie zerwie plomby,chyba że na własną odpowiedzialność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Ja nie mam problemów przecież ewentualne reklamacje składa się w miejscu zakupu. Więc ja odpowiadam za przerobienie, zresztą przestawiam również Sanwy VG, RD, RDS i to od ... albo dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.