wojcio69 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Nie ma sensu pisać jak do tego doszło ale... Mam na zbyciu 1,5k w polskiej walucie. Warunek - muszę je wydać na model szybowca. Wyposażenie będzie finansowana z innej puli. Holowników, zboczy, gum itp. brak więc motoszybowiec. Pierwszy wybór padł na FASCINATION ale uwagę też zwrócił NIMBUS Niby wszystko przemawia za Nimbus'em (mniejsza waga, większa powierzchnia, mniejsze obciążenie, skrzydła oklejone balsą) ale ten profil Zdecydowanie wolę coś pod termikę. Poza tym Reichard ma dość delikatne kadłuby (latałem Proximą II). No i jestem zawieszony w próżni. Podpowiecie coś, a może coś innego zasugerujecie w zbliżonych cenach i gabarytach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Eflite Mistique Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 RG-15 zły ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Paweł odpuść, w hangarze mam Falcon'a 22 (rozp. 2,2m) od Kwarcińskiego i Antaresa z X-Models na profilu HN 354 (rozp. 2,8m) Rafał jakoś nie umiem się przekonać do tego RG15 choć podobnie jak HN 354 jest dedykowany do klasy F3B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strix3 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Mając taki kłopot, zastanowiłbym się nad Staufenbiel Epsilon V2 3,50m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Ten ponoć bardzo ładnie łapie termikę - rozmawiałem z właścicielem podczas zawodów w Tarnowie. Można zamontować silnik, ma pojemny kadłub. W rzeczywistości wygląda dużo ładniej niż na zdjęciu. http://rcgliders.pl/pl/p/PILATUS-B4-3m/118 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Dla sprecyzowania i wyjaśnienia pewnych kwestii. Miałem Minimoa (rozp. 3,4m). Model rewelacja, kleił się do powietrza jak rzep do psiego ogona ale ze względu na pękaty kadłub musiałem mieć zawsze kogoś do pomocy przy starcie. Niestety jestem jednoręczny i pewnych rzeczy nie przeskoczę. Tak wiem, są wózki do startu ale raczej do stosowania na lotniskach a nie przygodnych łąkach czy pastwiskach, na których latam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 przeanalizuj MUCHA z OldGliders - mam jest super i lekka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Paweł a czym ona (pod względem obszerności kadłuba) różni się od Minimoa jaką miałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 kadłub jest waski i wysoki sam wypuszczam model bez wyrzucania wystarczy popchnąć i leci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Mając taki kłopot, zastanowiłbym się nad Staufenbiel Epsilon V2 3,50m. Przepraszam Marku ale przeoczyłem Twój post. Nie powiem, ciekawa propozycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Mając taki kłopot, zastanowiłbym się nad Staufenbiel Epsilon V2 3,50m. No fajny modelik. A jego większy brat XL 4m za 70E więcej jeszcze fajniejszy a waga bardzo dobra. Naprawdę bardzo dobra propozycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strix3 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Przepraszam Marku ale przeoczyłem Twój post. Nie powiem, ciekawa propozycja. Cieszę się, że zainteresowałem.Od jakiegoś czasu Epsilon jest na mojej liście zakupowej w odpowiedzi dla Ideala kolegi z którym często latam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Po rozmowie z p. Grzegorzem z Nastik została podjęta jedyna i słuszna decyzja - Fascination Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 No i gitara. Tylko nie wiem chłopie czy wiesz ale 1 maja jest za 5 miesięcy więc musisz zewrzeć pośladki bo trzeba wyrychtować dwa modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Konrad spoko, Antares do końca stycznia będzie gotowy. No może jeszcze nie wytrymowany ale to w locie. Fascination to kwestia tylko upakowania elektroniki, czyli 2-3 wieczory. W pracy coraz bardziej się oswajam więc mniej nerwówki i czasu mam jakby ciut więcej. Problem w tym czy św. Walenty lub zajączek wielkanocny będzie mieć kasę i zakręci się w okolicach HobbyKing'a, bo może być problem z elektroniką do Fascinaion. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Pamiętaj że u nich coś kole lutego będzie Nowy Rok a teraz ponoć jakiś Koń czy cuś więc będą świętować z miesiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Wrzuć relację z montażu fascynation. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Będzie relacja ale najpierw musi do mnie ten ptok dolecieć, co nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Ciekawym Wojtku Twych spostrzeżeń. Tak jak kiedyś pisałem w mailu od tego ptaka miała się zacząć moja szybowcowa przygoda, ale wyszło ciut inaczej Gratuluję wyboru i również niecierpliwie czekam na relacje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi