jethrotull Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Mam, tylko za ciepło było na nią tamtego dnia (wiem, prawdziwy metal nigdy by tak nie powiedział ) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 29 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Piter model pierwsza klasa:) gratulacje:) gdybys potrzebował - ma na zbyciu 4 odbiorniki d T6 kuopiłęm dla kolegi bo nei mialem pojecia ze nie bindują sie z T9... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Temat Jastrzębia to i ja coś chce sie spytać czy jest podobny do P-50 pozwoliłem sobie na edycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 W sensie czy Twoja grafika jest podobna do PZL 50? Trochę. Tu masz zdjęcia rzeczywistego samolotu (niestety nie znalazłem przed robieniem mojego modelu, inaczej byłby bardziej podobny): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Dzieki ja korzystam z takiej ściągi w moim rysunie skopałem lub zapomniałem wydłużyć maskę silnika no cóż późno było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Tak, właśnie miałem Ci napisać że Twoja osłona bardziej przypomina pierścień Townenda niż okapotowanie NACA. Jeśli chodzi o inne wymiary/kształty, to trzeba pamietać, że nikt tak naprawdę nie wie jak Jastrząb wyglądał, bo dokumentację wcięło w czasie wojny. Ja się opierałem na tym rysunku: Oczywiście jest to czyste science fiction, ale mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Już nie wspominając że wersji było kilka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Akurat te to już zupełna fantazja. Dzioby różnych rzeczywistych samolotów (IAR 80, Hellcat, MS 406, Dewoitine 520) poprzylepiane do sylwetki Jastrzebia i hipotetycznej sylwetki Kani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Mniej więcej rzut z góry wychodzi niby krzywawo ale to wina sc-rena rozmiar rzeczywisty to 1404mm rozpiętości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Ładnie. W jakiej technologii będziesz robił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 No właśnie jak na razie to sam nie wiem może polecisz co by było najłatwiej zaznaczę ze model na elektrykę w sumie to myślę to zrobić tak jak ten Yak ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 NA pierwszym rysunku nie masz wzniosu skrzydeł ,albo go nie widać , na drugim już jest . Ile dałeś stopni. Nawet jeśli nie do końca są to planu oryginału to sporo można zdjąć z tych 2 zdjęć, niemal cały kadłub i sporo skrzydeł. Ktoś kiedyś na forum już zdejmował wymiary na podstawie zdjęć, trzeba kolegę odszukać albo doczytać jak on to robił, chyba chodziło o jakieś RWD w makietach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 O jak fajnie żeś wpadł Tomek bo właśnie o Tobie myślałem jak na razie to wzniosu nie robiłem ale planuje na 2 stopnie jeżeli za mało to proszę o poradę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 2 w sam raz . Skoro Twój ma być 1,5m to załóż nowy wątek w odpowiednim dziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 2 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Trzymając ostatnio model w ręku i testując nowe śmigło, nagle zdałem sobie sprawę dlaczego przy "próbach naziemnych" nie mogłem zreprodukować problemu zassysania okapotowania i uderzania nim w śmigło. Po prostu chwytając model naturalnie i odruchowo trzymam go za okapotowanie właśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Jeśli chodzi o wygląd Jastrzębia (dyskusja trochę wyżej) to były dwa Jastrzębie. PZL 50 Jastrząb i PZL 53 Jastrząb II. Oba Jastrzębie, ale różne samoloty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Jeszcze taki rysunek "Jaszczomba" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Andrzeju, a nie masz może zamiaru " popełnić " planów tego " Jaszczomba " Byłbym pierwszy w kolejce. To także piękna Karta Histori Naszego lotnictwa. A plany wychodzące spod Twojej ręki są pięknie dopracowane .Tak słyszałem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Czekam na film Ależ proszę: https://youtu.be/IgOQz7lDARk 4 lata po oblocie, ten model nadal jest moim najlepiej latającym samolotem i zabieram go prawie za każdym razem ze sobą na lotnisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi