Gość Jerzy Markiton Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 Ostatnie zdjęcia przed startem... Niebo dziś było takie, że przy ogólnie dostępnym sprzęcie i tak nic by z tego nie było. Stalowo - ołowiane. Na jego tle Wilk czasami zupełnie się tracił. Ale się postaram ! Bo model tego wart ! "...a w tym cały jest ambaras - żeby dwoje chciało na raz" - znane ,stare, przestarzałe (?) - ale ciągle aktualne ! - Jurek Powiększyłem te zdjęcia - On wcale tak koszmarnie nie wygląda ! Słowo Harcerza !
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 Tomaszu - DZIĘKI SERDECZNE !!! Konstruktorem jest Marek Rokowski. Ja te puzzle tylko poskładałem do kupy i ulotniłem. Cała chwała należy się Markowi !!! Mojego udziału jest w tym modelu z 10 % ? Dobra, niech będzie 20 % (lotki ?) - ale to wszystko !! Ja się tylko starałem za bardzo nie spieprzyć Jego wizji. Razem wyszło CYMES ! Przynajmniej w moim odczuciu i w mojej skali wartości. Duże buzi !! Jakiś filmik na pewno będzie ! - Jurek
piotrekrc Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Ja też gratuluje oblotu i zadowolenia z właściwości lotnych modelu ,najlepsza to jest ta adrenalinka przy starcie w czasie pierwszego oblotu.budowniczy zadowolony i o to chodzi w tym hobby
matmax Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 A tak wygląda latający Wilk... http://youtu.be/pDZZVBVv77w W napisach wstępnych pojawia się nazwa "samolot DZIK"... nie wiem jak to wymyśliłem ale film składałem w nocy i byłem już po jednym piwie.
Bartek Piękoś Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Wygląda, że bardzo fajnie lata. Przydałby się film o troszkę lepszej jakości. Tak czy owak - gratulacje. Model bardzo ładny i oryginalny.
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Dzięki serdeczne Mateuszu ! Masz rację Bartku ! Zwłaszcza, że model tego warty. Świetna robota Marka !!! Niestety, niczego lepszego niż Mobius Mateusza nie mamy w zasięgu... Będzie musiało wystarczyć. Jeśli się uda zrobić jakościowy lepszy filmik z pewnością tu trafi. Pozdrawiam - Jurek
Marcin81 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Jeśli to Mobius, to ktoś, lub coś spaprało robotę po drodze.... Nagranie jest gorsze niż z obecnych telefonów, a sama kamera( Mobius) jest OK. Model jak widać ma potencjał, i to cieszy Tylko ten "luźny" pakiet...(był czymś zabezpieczony przed "podróżowaniem"? bo wyglądało, że nie). Pozdrawiam!
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Nie podróżuje ! Zapewniam Cię ! Chociaż z filmiku można odnieść takie wrażenie. - Jurek
stema Opublikowano 21 Lipca 2015 Opublikowano 21 Lipca 2015 Gdzieś na początku tego wątku napisałem, że PZL 38 Wilk nie miał oznaczenia P=Puławski. Jurek prosił mnie na PW o uzasadnienie, ale zapomniałem. (Pewnie to już mój wiek zawinił) Niedawno przeglądając swoje wiadomości znalazłem tę korespondencję i wysłałem Jerzemu tabelkę samolotów PZL. Uzgodniliśmy żeby wstawić ją w wątku bo może przydać się wszystkim budującym PZL'e.
Rekomendowane odpowiedzi