mazur Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Witam. W jaki sposób odwrócić ruchy serwa cyfrowego? Należy dokupić jakąś kartę do serwa czy da się to zrobić z poziomu aparatury. Mam na myśli podłączenie dwóch serw w klapach przy lustrzanym zamontowaniu serw. Serwa połączone kablem Y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Możesz rozłożyć serwo, zamienić miejscami przewody na silniku i dwa skrajne na potencjometrze. Tak się robi w analogowych, ale wydaję mi się że w cyfrowych ta sama zasada. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Można zamontować Signal Reverser wpinany między odbiornik a serwo który odwraca ruch serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Jeśli jest taka możliwość sugerowałbym po prostu odwrócić serwo o 180stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Miałem ten sam problem z klapami na Y i odwrocilem jedno z serw o 180 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zewnętrzny serwo-revers to kilkanaście złotych. Ingerencji w jedno z serw nie polecam, ale jest to jakieś rozwiązanie. Poświęcenie 2 kanałów na klapy - najlepsze wyjście, pod warunkiem posiadania wolnych kanałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Niektóre serwa są programowalne i można to zrobić za pomocą karty - programatora. Serwo-rewers wydaje się najprostszy ale 2 złączki więcej. W niektórych serwach jest bardzo dobry dostęp do silnika i potencjometru - zamiana przewodów banalnie prosta. Ale spotkałem serwa tak upakowane, że żałowałem otwarcia.. - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEryk Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Niektóre serwa cyfrowe można programować z poziomu aparatury, podaj producenta i model serwa. Jeśli jest możliwość przeprogramowania kierunku, to po co dokładać kolejne urządzenia, to tylko wzrost wagi i więcej potencjalnych miejsc usterek. To już nie cofanie się, a cofanie się wstecz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Niektóre serwa cyfrowe można programować z poziomu aparatury, podaj producenta i model serwa. Jeśli jest możliwość przeprogramowania kierunku, to po co dokładać kolejne urządzenia, to tylko wzrost wagi i więcej potencjalnych miejsc usterek. To już nie cofanie się, a cofanie się wstecz Takie. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__42775__HobbyKing_8482_HK15178B_Digital_Servo_MG_13_5g_1_5kg_0_08s_EU_Warehouse_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEryk Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Niestety, nie widzę żadnych instrukcji programowania do serw HK, jak coś znajdę w ludzkim języku, to się zgłoszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi