dariuszj Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Taka ciekawostka co do kosztów wysyłki z głównego magazynu. O tym, że zamawiając pakiety Li-Pol w grę wchodzą droższe formy wysyłki już pisałem. Wczoraj natomiast zamawiałem parę silników, trochę serw, obrotomierz i nieco innych drobiazgów. Całość przesyłki trochę poniżej 1,5 kg i niestety najtańsza opcja dostawy to 46$. Zdziwiłem się, bo w cenniku przy paczkach o takiej masie są opcje dostawy poniżej 30$. Zacząłem sprawdzać co powoduje taką sytuację i okazało się, że powodem jest ten malutki obrotomierz: http://hobbyking.com/hobbyking/store/__10783__Turnigy_Multi_Blade_Micro_Tachometer.html Prawdopodobnie z tego powodu, że jest zasilany z małego 220 mAh akumulatora litowo-jonowego. Cytuj
robertus Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Jest to całkiem pradopodobne, Ja miałem taki termometr z bateriami pastylkami i też szedł kanałem dla baterii/lipoli. Cytuj
JumperTomek Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 robertus Ty odpowiadałeś na mój post.. ? chyba nie.. Cytuj
robertus Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 jak napisałem wyżej nie wiem jak wyświetlić części tylko z EU... Jak to zatem rozumieć? Cytuj
JumperTomek Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 A rozróżniasz nicki ? patrykcbr JumperTomek nie mówię już o innych polach w profilu Cytuj
Francka Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 toretto ja jestem zainteresowany ale tak jak napisałem wyżej nie wiem jak wyświetlić części tylko z EU... Na stronie "Hobby King" kliknij z lewej strony pomarańczowy prostokąt i masz wybór Global warehouse lub Europe warehouse Cytuj
patrykcbr Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Na stronie "Hobby King" kliknij z lewej strony pomarańczowy prostokąt i masz wybór Global warehouse lub Europe warehouse No teraz już czaję Dzięki wielkie za wytłumaczenie. Chyba będę musiał poczekać bo nie ma w magazynach UE 9x dostępnych Cytuj
JumperTomek Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Ponawiam pytanie Przy zamawianiu mam już podany kraj, i jest pole state wpisać tam jeszcze raz Poland czy województwo ? Cytuj
robertus Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Swój adres ustaw sobie w profilu, bedziesz miał z głowy na przyszłość. Cytuj
JumperTomek Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Adres mam ustawiony ale tam wyskakuje jeszcze raz dam screena Cytuj
robertus Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Dziwne, u mnie sie pojawia wypełnione. To Twoje pierwsze zamówienie? Wpisz swój adres jak w profilu zatem. Cytuj
Y/F-22 Opublikowano 12 Lutego 2015 Opublikowano 12 Lutego 2015 I bez polskich znaków tj. Czestochowa, Klobuck, Krakow, Gdansk itp. bo inaczej krzaczy się w systemie i potem jakieś artefakty znakowe wyskakują w polach, bez strachu, paczka zawsze dochodzi Tak na przyszłość żeby potem nie było zdziwienia dlaczego dziwne kwadraty stoją zamiast tego co wpisałem w adresie. Cytuj
edge540 Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 Moim głównym problemem z HK jest cena za wysyłkę... Skompletowałem ciekawe zamówienie [bez żadnych baterii w środku] i cena wysyłki wyszła mi 70 Euro... Wiec: Cena samolotu 700zł Cena wysyłki 300zł I w tym momencie zamawianie tego z HK nie ma sensu bo konkurencyjna cena stała się poprostu nieopłacalna... Czy jest jakakolwiek metoda by obniżyć koszta wysyłki? Widziałem tam pole na kod rabatowy? Jednak nie mogę nic znaleźć w tym temacie? Czy złoty użytkownik ma tańszą wysyłkę? Cytuj
bart07 Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 Moim głównym problemem z HK jest cena za wysyłkę... Skompletowałem ciekawe zamówienie [bez żadnych baterii w środku] i cena wysyłki wyszła mi 70 Euro... Wiec: Cena samolotu 700zł Cena wysyłki 300zł I w tym momencie zamawianie tego z HK nie ma sensu bo konkurencyjna cena stała się poprostu nieopłacalna... Czy jest jakakolwiek metoda by obniżyć koszta wysyłki? Widziałem tam pole na kod rabatowy? Jednak nie mogę nic znaleźć w tym temacie? Czy złoty użytkownik ma tańszą wysyłkę? Magazyn europejski... Cytuj
edge540 Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 Magazyn europejski... Sprawdzałem, i niestety ale cena jest większa z UE i praktycznie wychodzi na to samo. Jedyny plus na korzyść UE to to, że zamawiając baterię cały czas mam niską cenę za wysyłkę 10 Euro, natomiast w "International" cena szybuję w górę. Cytuj
toretto1995 Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Opublikowano 27 Lutego 2015 Cena w HK EU jest wyższa bo wliczony jest w nią podatek. Więc jak paczka dojdzie do domu to na 100% Pan nie zażąda żadnych dodatkowych pieniążków. W zamówieniu z HK INT już nie jest tak kolorowo, może być doliczony vat i cena bedzie podoba jak z HK. Kolejna różnica to taka że z INT paczka idzie średnio 2,5 tygodnia a z EU tydzień maks Czemu podajesz ceny w Euro ? Zmień sobie na dolary. To że kurs euro jest korzystniejszy czy tam innej waluty to nic nie znaczy bo i tak HK przyjmuje na paypala tylko w USD. Więc jak byś wysłał im kasę w euro to tracisz bo paypal musi to z powrotem przewalutować na USD. Proponuję kupić w HK EU, cena wysyłki śmieszna. Cytuj
Mozart Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 Ośmieliłem się i zakupiłem dzisiaj dwa silniczki na hk z magazynu eu . Jednak to żadna filozofia... Cena przesyłki wyszła coś koło 11$ dularów. Zobaczymy czy i kiedy dojdzie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi