dariuszj Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Taka ciekawostka co do kosztów wysyłki z głównego magazynu. O tym, że zamawiając pakiety Li-Pol w grę wchodzą droższe formy wysyłki już pisałem. Wczoraj natomiast zamawiałem parę silników, trochę serw, obrotomierz i nieco innych drobiazgów. Całość przesyłki trochę poniżej 1,5 kg i niestety najtańsza opcja dostawy to 46$. Zdziwiłem się, bo w cenniku przy paczkach o takiej masie są opcje dostawy poniżej 30$. Zacząłem sprawdzać co powoduje taką sytuację i okazało się, że powodem jest ten malutki obrotomierz: http://hobbyking.com/hobbyking/store/__10783__Turnigy_Multi_Blade_Micro_Tachometer.html Prawdopodobnie z tego powodu, że jest zasilany z małego 220 mAh akumulatora litowo-jonowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Jest to całkiem pradopodobne, Ja miałem taki termometr z bateriami pastylkami i też szedł kanałem dla baterii/lipoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 robertus Ty odpowiadałeś na mój post.. ? chyba nie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 jak napisałem wyżej nie wiem jak wyświetlić części tylko z EU... Jak to zatem rozumieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 A rozróżniasz nicki ? patrykcbr JumperTomek nie mówię już o innych polach w profilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykcbr Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 To inny uzytkownik, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Wygląda na to że nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 toretto ja jestem zainteresowany ale tak jak napisałem wyżej nie wiem jak wyświetlić części tylko z EU... Na stronie "Hobby King" kliknij z lewej strony pomarańczowy prostokąt i masz wybór Global warehouse lub Europe warehouse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykcbr Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Na stronie "Hobby King" kliknij z lewej strony pomarańczowy prostokąt i masz wybór Global warehouse lub Europe warehouse No teraz już czaję Dzięki wielkie za wytłumaczenie. Chyba będę musiał poczekać bo nie ma w magazynach UE 9x dostępnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Ponawiam pytanie Przy zamawianiu mam już podany kraj, i jest pole state wpisać tam jeszcze raz Poland czy województwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufik Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Województwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Swój adres ustaw sobie w profilu, bedziesz miał z głowy na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Adres mam ustawiony ale tam wyskakuje jeszcze raz dam screena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Dziwne, u mnie sie pojawia wypełnione. To Twoje pierwsze zamówienie? Wpisz swój adres jak w profilu zatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 I bez polskich znaków tj. Czestochowa, Klobuck, Krakow, Gdansk itp. bo inaczej krzaczy się w systemie i potem jakieś artefakty znakowe wyskakują w polach, bez strachu, paczka zawsze dochodzi Tak na przyszłość żeby potem nie było zdziwienia dlaczego dziwne kwadraty stoją zamiast tego co wpisałem w adresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edge540 Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Moim głównym problemem z HK jest cena za wysyłkę... Skompletowałem ciekawe zamówienie [bez żadnych baterii w środku] i cena wysyłki wyszła mi 70 Euro... Wiec: Cena samolotu 700zł Cena wysyłki 300zł I w tym momencie zamawianie tego z HK nie ma sensu bo konkurencyjna cena stała się poprostu nieopłacalna... Czy jest jakakolwiek metoda by obniżyć koszta wysyłki? Widziałem tam pole na kod rabatowy? Jednak nie mogę nic znaleźć w tym temacie? Czy złoty użytkownik ma tańszą wysyłkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Moim głównym problemem z HK jest cena za wysyłkę... Skompletowałem ciekawe zamówienie [bez żadnych baterii w środku] i cena wysyłki wyszła mi 70 Euro... Wiec: Cena samolotu 700zł Cena wysyłki 300zł I w tym momencie zamawianie tego z HK nie ma sensu bo konkurencyjna cena stała się poprostu nieopłacalna... Czy jest jakakolwiek metoda by obniżyć koszta wysyłki? Widziałem tam pole na kod rabatowy? Jednak nie mogę nic znaleźć w tym temacie? Czy złoty użytkownik ma tańszą wysyłkę? Magazyn europejski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edge540 Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Magazyn europejski... Sprawdzałem, i niestety ale cena jest większa z UE i praktycznie wychodzi na to samo. Jedyny plus na korzyść UE to to, że zamawiając baterię cały czas mam niską cenę za wysyłkę 10 Euro, natomiast w "International" cena szybuję w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Cena w HK EU jest wyższa bo wliczony jest w nią podatek. Więc jak paczka dojdzie do domu to na 100% Pan nie zażąda żadnych dodatkowych pieniążków. W zamówieniu z HK INT już nie jest tak kolorowo, może być doliczony vat i cena bedzie podoba jak z HK. Kolejna różnica to taka że z INT paczka idzie średnio 2,5 tygodnia a z EU tydzień maks Czemu podajesz ceny w Euro ? Zmień sobie na dolary. To że kurs euro jest korzystniejszy czy tam innej waluty to nic nie znaczy bo i tak HK przyjmuje na paypala tylko w USD. Więc jak byś wysłał im kasę w euro to tracisz bo paypal musi to z powrotem przewalutować na USD. Proponuję kupić w HK EU, cena wysyłki śmieszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mozart Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Ośmieliłem się i zakupiłem dzisiaj dwa silniczki na hk z magazynu eu . Jednak to żadna filozofia... Cena przesyłki wyszła coś koło 11$ dularów. Zobaczymy czy i kiedy dojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi