toofast Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Szukam ale mam coraz wieksze przekonanie ze dla Polskiego przedsiebiorcy jak nie ma 100% zysku to - nie ma zysku Szukam czegos dobrego na 5,8 ghz 600-1000 mW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mozart Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Marże są spore ale i zróżnicowane, niedawno ja kupując silnik hexTronik w jednym sklepie znalazłem go za 49 zł a w innym za 70 zł :/ Najbardziej chyba opłaca się zamawiać na hobby king... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Bez szans na dobre ceny w PL. Immersion RC 600mW w HK 55 EUR (oczywiście cło i VAT), w DE 90 EUR, w PL 100EUR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Byłem na 100% pewny, ze jak kolega zapytał o POLSKI sklep to ktoś albo większość napisze Hobby King .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 A tutaj Masz Adam informację dlaczego w Polsce nie jest najtaniej kupować: http://biznes.interia.pl/firma/news/polski-biznes-wyprowadza-sie-nie-tylko-do-wielkiej-brytanii,2083681,1852 Koszty prowadzeni działalności gospodarczej w Polsce są dużo wyższe niż w wielu, wielu krajach - to tak w skrócie gdybyś nie miał czasu czytać. Oczywiście oprócz kosztów są niejasne przepisy dzięki którym kazdy urząd państwowy może je dowolnie interpretować I Cię zamknąć/doprowadzić do bankructwa no i biurokracja jest spora. Chwała małym firmom, że pomimo tego działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Na zachodzie biznes się buduje latami a u nas w 3 lata właściciel sklepiku chce jeździć Range Roverem .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Nie jest prawdą że każdy sklep w Polsce ma niewiadomo jak wysokie marże. Są sklepy z dużą marżą ale są i z małą. Ceny samych produktów się zmieniają u dostawców/producentów + zmiana kursu waluty. Więc jeżli ktoś kupił drogo to nie zejdzie poniżej ceny zakupu - patrz ceny nadajników/odbiorników. Mamy "wolny" rynek więc jakiś tam wybór zawsze jest. Nie ma kasy na zakup to się poprostu nie kupuje. Jak jest to się szuka gdzie taniej włączając sprzęt używany lub z drugiej ręki. Taka prosta zasada :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Rozumiem, ale dlaczego oni chca zarabiac tyle albo i wiecej co producent bedac tylko posrednikiem? az sie cisnie na usta (moze niesprawiedliwie) "zarobic a sie nie narobic" Male firmy wszedzie maja kiepsko. Licza sie giganci. Takim firmom w Polsze placi panstwo tylko za to ze raczyly sie tu osiedlic. A unia placi za pracownikow i budowe fabryk. Sam w takim miejscu pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Myślę, że jako dobry i tani sklep mogę polecić abc-rc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Tak naprawdę kupując taniej w marketach kupujemy drożej niż w małym sklepie za rogiem. Dlaczego? Bo oprócz ceny dopłacamy marketom kasę z naszych podatków, których to wiele sieci nie płaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 a jak nie kupujemy taniej to juz z naszego podatku na markety nie idzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Maja tam 800mW 1,2 ghz i 200mW 5,8 ghz Ktory z nich bedzie lepszy? Do 5,8 maja anteny konieczynkowe, do 1,5 nie. Uzywam 35mhz rc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Kacper, inaczej. Gdybyśmy nie kupowali w marketach dotowanych z naszych podatkow to by poprostu pomału się zwinęły z rynku. No ale cena powiększona o ukrytą opłatę mniej boli więc kupujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Na zachodzie biznes się buduje latami a u nas w 3 lata właściciel sklepiku chce jeździć Range Roverem .. Co ty p...z. Spróbuj poprowadzić własny biznes w Polsce to pogadamy. Jest fajnie do pierwszej kontroli skarbowej, w trakcie której może okazać się jak bardzo różnicie się w interpretacji przepisów. Niestety wszyscy zgodnie nie bierzemy faktur od mechaników, kafelkarzy itp, itd. To resztę trzeba złupić. I pamiętaj - pracownik ma prawa. Spotkałem się z bardzo intensywnym z nich korzystaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 panowie prowadzę biznes w Polsce.Zarabiam ok 13 do 16 tys miesięcznie .Po opłatach jak dobrze pójdzie zostaje mi 2 do 2500zl .Teraz przenosze biznes do uk.ZUS 60 funtów miesięcznie gwarantuje 500 funtów miesięcznie .Widac ze kasa po 30 latach pracuje i nie widać rychłego upadku w Polsce 1150 zł emerytura jak dobrze pójdzie pokazali mi ze 560 zł .Ciekawe jak mam sie za to utrzymać .Szkoda pchać pieniądze w czarna dziurę.Dzieci które miały na nas pracować juz powinny urodzić sie 10 lat temu i juz sie nie urodzą .Przespali politycy czas reform klucząc sie miedzy sobą która racja jest bardziej racjejsza od drugiej.Z drugiej strony mam wrażenie ze komuś bardzo zależy na wypełnieniu pewnego planu tz. Upadku wszelkiego przemysłu kasy na emerytury aby bardziej uzależnić kraj od Brukseli biorąc coraz to nowe kredyty których nigdy nie da sie spłacić.Tzn dla sie np sprzedać lasy państwowe jeziora rzeki itp.O to w tym wszystkim chodzi .Przed 1 wojna światowa gospodarka polski była ok 6,5 na plusie mieliśmy nadwyżki .I żadnych kredytów zaciągniętych w obcych bankach.Dzisiaj dług sie powiększa.Nie jestem antysemita ale antyglobalista mam wrażenie ze ktoś szykuje sobie tu ziemie obiecana ale ale napewno nie bedą to polacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Emil nie zarabiam, a "zarabiam" - zarabiasz 2- 2500 Mam podobnie. Ale urzędnik widzi 16k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Co ty p...z. Spróbuj poprowadzić własny biznes w Polsce to pogadamy. Jest fajnie do pierwszej kontroli skarbowej, w trakcie której może okazać się jak bardzo różnicie się w interpretacji przepisów. Niestety wszyscy zgodnie nie bierzemy faktur od mechaników, kafelkarzy itp, itd. To resztę trzeba złupić. I pamiętaj - pracownik ma prawa. Spotkałem się z bardzo intensywnym z nich korzystaniem. Prowadze, ale nie muszę się tym otwarcie chwalić bo i po co. Stad moje przynajmniej comiesięczne podróże do Polski. Nie narzekam, ale i nie okradam ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Ok, przepraszam. Wysoka marża nie jest okradaniem ludzi. Masz wybór. Natomiast często cena jest kalkulowana (w sklepie stacjonarnym) na poziomie cena int + przesyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mozart Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 A zna ktoś jakiś tani a dobry sklep w Niemczech, albo w Czechach poza Hobbykingiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Ja często kupuję w www.horejsi.cz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi