TeBe Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Pomalowałem model. - Model został pomalowany. Obszedłem jezioro. - Jezioro zostało o.... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Jezioro zostało okrążone. Niepokojące jest to, jak dużo osób nie wie jak dokończyć to zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 No i zepsułeś zabawę .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Jezioro zostało okrążone. Niepokojące jest to, jak dużo osób nie wie jak dokończyć to zdanie. Obszednięte nieuku !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Obesznięte a nie obszednięte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 obszedniente .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 A jezioro zostało, przecież nikt go nie zabrał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Z kąd (ewentualnie: z kond, z kont, skont, z kąt) bierzecie takie pomysły? Bo moje przykłady są w większości z tego forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Mały drobiazg. W polskim alfabecie nie ma takiego "z" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Ostatnio pojawiła sie nowa moda na pisanie imion / nazwisk i nazw własnych z małej litery ... Rzuca się w oczy w czołówkach programów TV. Co o tym myślicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Mnie trafia jak widzę [Nazwisko Imię]. Po polsku jest [imię Nazwisko]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Bardziej mi chodzi o np. : Występują .. agnieszka nowak jan kowalski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 To jest kwestia "grafiki". Można to oczywiście rozwiązać w każdy inny sposób. Natomiast Nowak Agnieszka, czy Kowalski Jan - to mnie trafia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Jak nauczyciel sprawdza listę to przecież po nazwiskach jedzie od góry do dołu a potem dodaje imię Wydaje mi się, ze w urzędach i placówkach medycznych też się przyjmuje Kowalski Jan a nie odwrotnie, ale mogę się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Wiesz, ja jestem z czasów, gdy miesiąc w dacie pisało się rzymskimi. Wówczas nauczyciele potrafili wypełnić prawidłowo dziennik sortując wg nazwiska. Zresztą jak to brzmi: - Sobieski Trzeci Jan - Z Bogdańca Zbyszko A urzędnik najchętniej zapytał by się tylko o pesel. Mógłby się posługiwać 17 klawiszową klawiaturą zamiast 101. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Skąd biorą? Tego jest pełno w internetach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Panowie ... trochę przyganiał kocioł garnkowi ... Proponuję przejrzeć (nie "przeglądnąć" - obrzydlistwo ) forum i poszukać w ilu postach jednostki nie są odmieniane przez liczby. A przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie powiem : "mam pięć rower" natomiast wiele osób, których o brak klepek nie posądzam, potrafi napisać "10 amper", albo inne curiosum : "20 Watt" ! - nie dość, że nie po polsku to jeszcze z błędem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi