Skocz do zawartości

Pytanie do sprzedawców w sklepach modelarskich

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hi,

Witamy w EU.......

Zgodnie z najnowszym prawem obrót chemią niebezpieczną ( czyli wybuchową)  jest regulowany.

Nitro się zalicza do takich artykułów niestety.

Ponoć można z tego zrobić bombę, tzn, jak ktoś czyli terrorysta z Alkaidy chce to i tak zrobi co chce  a zwykły modelarz jest w plecy...

Prawo wdrożone od 01.01.2015, na Allegro usuwają aukcje z takimi artykułami. ( eter, nitro itp.)

Gdzieniegdzie jeszcze można trafić nitro.

Paliwo to zasadniczo  możesz tylko gotowe sobie kupić....

Za niedługo zniknie zewsząd   :(

Sprobuj na  biochemia.com.pl,

pewnie jeszcze inne adresy www też jeszcze maja jakies resztki

pozdro

Opublikowano

Ktoś pisał, że podobno nie ma problemu z zakupem na firmę. Jest to o tyle prawdopodobne, że np. ostatnio robiąc zakupy w hurtowni motoryzacyjnej i prosząc o jakiś dobry i niedrogi płyn do spryskiwaczy pani mnie zapytała czy na użytej własny czy do dalszej odsprzedaży. Gdy powiedziałem, że na własny to dała mi jakiś zawierający metanol i prawdopodobnie z tego powodu niedopuszczony do sprzedaży dla zwykłego konsumenta. Nawet na fakturze była informacja, że płyn nie jest przeznaczony do dalszej odsprzedaży.

Opublikowano

Normalnie ta UE juz mnie wku.........

wszystko zakazuja a uprawy GMO są cacy frajerzy.Przepraszam ale nie wytrzymałem.Chore

Bede Andrzejku w Miłocinie Razem z Jurkiem.O i Ryśkiem B narazie mam 30 L paliwa ale tak na zapas chciałem.Narazie nie ma cisnienia ,ale dobrze ze wiem jak by co i od kogo pogadamy Andrzej na zawodach

Opublikowano

Witaj,

ale jesteś uprzejmy...

Subiektywnie uważam, że jak coś jest zakazane, czy za chwilę zniknie z rynku to się nie wybrzydza.

To kup sobie 5 szt. 1L dla mnie to dalej 5L nitrometanu a chyba docelowo o to ci chodzi a nie o plastikową bańkę 5L - puste masz na stacji benzynowej lub w markecie budowlanym

• Lubię to 2
Opublikowano

A już się bałem... że o bańkę. Żartuję - domyślam się, że o cenę.

Nie znam cen, więc nie przywiązywałem do tego wagi. No ale i tak wg. informacji wyżej znalazłeś dojście.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.