Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dane techniczne:

• Rozpiętość skrzydeł: 1520 mm (59,84'')
  • Długość: 925 mm (36,42'')
  • Powierzchnia nośna skrzydeł: 22 dm² (341 sq.in)
  • Masa startowa: 600 g (1.3 lbs)
  • Rekomendowany pakiet: wąskiego kształtu  LiPo 11,1V 1000 mAh 3s1p

Charakterystyka

• Kadłub wykonany z wytrzymałego ABS-u
  • Belka ogonowa wykonane z trwałego tworzywa szklanego
  • Elementy skrzydeł i stateczników ogonowych cięte laserowo z najwyższej jakości balsy
  • Śmigło składane w zestawie
  • Demontowalne skrzydła i stateczniki ogonowe dla łatwiejszego transportu.                                                                                                                                                                                                              Latam na pakiecie 1350mah model laata i szybuje bardzo dobrze, jest przystosowany pod termikę jeszce nie latałem ale gdy nadejda ciepłe dni to będzie czas na termike i zbocza.   Mój ehowk prezenruje sie tak: 11081190_677675365671533_399167707046493
  • Film znaleziony w internecie (ja swój nagram jak będzie dobra pogoda)

Opublikowano

Nie doczytałem.... No to powodzenia w oblocie! ;)

Oblot juz był w sierpniu. Ja go zakupiłem od kolegi z forum poskładałem i poleciałem w swój 1 lot tym modelem byłem zachwycony jak stabilnie szybuje. Niesamowicie podoba mi się szelest skrzydeł w tym modelu przy większej prędkości.

Jeżeli ktoś ma ten model z forumowiczów, to dodajcie zdjęcia do tematu chętnie popatrzę.

Opublikowano

Jak widać na załączonym wideo... kolega pilot zapomniał ustawić hamulec silnika.

Andrzej, model prezentuje się elegancko. Te 600g to rozumiem z wyposażeniem i pakietem ?

Opublikowano

Panowie zastanawiam się nad tym silnikiem do Ehowka http://abc-rc.pl/p/163/2674/silnik-emax-budget-2210-30-kv1300-188w-silniki-firmy-emax-silniki-elektryczne.html regiel 18A starczy bez problemu, lecz oś wału trzeba dać na "druga stronę"

Wał ośki ma 3mm a ja mam śmigło składane 3,17 mogę zamocować na robaczkach na ten wał to śmigło nie wypadnie?

Opublikowano

Jeśli chodzi o ten budget to byłby spoko ;)

Tyle tylko, że na pewno nie na takim śmigle . Przecież tam masz tabelkę od producenta. Po co tak kombinować . 

Przecież to nie jest jakiś laminat f5b , czy co innego tylko spokojny szybowczyk...

Opublikowano

Tak więc ten budget ze śmigłem 9x4,7 spokojnie da radę .

Miałem silnik tej wielkości w modelu faun z blejzyka ( podobne parametry) i dawał radę . 

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.