dukeroger Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Mam juz chyba dosc podrobek i sobie bym zajaczka zrobil tylko moze ktos poradzi jaki wziac. Moze jakies sensowne rozszerzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amolduch Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Witam proponuję Dremelka http://allegro.pl/dremel-200-5szt-osprz-super-cena-i5215690301.html zestaw narzędzi można za całkiem przyzwoite pieniążki zakupić w Lidlu albo w Biedronce U mnie sprawuje się wyśmienicie mam go już 4 lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Ja mam Dremel 7700. Też jest fajny aku naładowany na full trzyma 3 h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amolduch Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 dremel na aku fajna sprawa ( bez motania z kablami ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Dla mnie must have - tu w dobrej cenie: wałek giętki Dremel na aku mnie osobiście nie przekonuje. Kolejna bateria, o naładowaniu której trzeba pamiętać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Swego czasu w Biedronce albo Lidlu były dremle w dobrej cenie, ale niestety straszny badziew, także unikaj tego typu sprzętu stamtąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 ale go i tak trzeba podłączyć do szlifierki dremel Dla mnie must have - tu w dobrej cenie: wałek giętki Dremel na aku mnie osobiście nie przekonuje. Kolejna bateria, o naładowaniu której trzeba pamiętać. ale go i tak trzeba podłączyć do szlifierki dremel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amolduch Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Swego czasu w Biedronce albo Lidlu były dremle w dobrej cenie, ale niestety straszny badziew, także unikaj tego typu sprzętu stamtąd. W biedronce takie zielone nie pamiętam nazwy ale kupiłem ze względu na niektóre elementy z zestawu i działa bez problemu , badziewna jest w nich tylko obudowa ( bardzo niewygodna) ważne aby elektronarzędzi nie nadwyrężać za mocno to będzie wszystko działało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Ja mam Dremel3000 i jestem bardzo zadowolony w castoramie kupisz do tego dużo różnych i ciekawych elementów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Mam juz chyba dosc podrobek i sobie bym zajaczka zrobil tylko moze ktos poradzi jaki wziac. Moze jakies sensowne rozszerzeniaJeżeli używasz Jeżeli używasz dużo to radziłbym raczej Proxxona, a nie Dremla. Mam oba, i nie ma porównania jeśli chodzi o jakość - fakt Proxxon jest droższy, ale jak dobrze poszukasz to można trafić też za bardziej rozsądną cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 ogolnie to mialem na mysli Dremel Dremel nie sprzet ala Dremel ale jezeli polecacie cos lepszego to chetnie wezme pod uwage. Oprocz walka gietkiego, korzysta ktos z jakichs innych przystawek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Używam dremelka od kilku lat, bodajże o symbolu 4000 jezeli ten twój jest podobnie zrobiony to do modelarstwa w tej cenie to bierz jak najbardziej. Proxon też jest wart polecenia ale cena wieksza. Mam też podrobkę ala dremel z praktikera ale nie ma w niej zadnej precyzji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Mam Dremela 3000, na kablu. I polecam na kablu bo zawsze jest do użycia i nie słabnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Ja mam ten zestaw polecam https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQFfm267LLQ9ZI-kYKmFFk-ctnBiiw780JP7JeMOy7nlFzom0Qd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 a czym sie rozni 3000 od 4000? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_t Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 4000 jest większy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj.waw Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 http://allegro.pl/dremel-3000-105akcesorii-walek-przystawki-xmas-hit-i5203136903.html Ja bym wziął dremela 3000 , za 330zł mam full zestaw wałek , 105 końcówek, przystawki, skrzynke. Słyszałem że dremel 3000 i 4000 nie różnią się tak bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_t Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Jakieś 45W różnicy (130 i 175W). Po prostu do różnych zastosowań potrzebne są różne moce, stąd różnice w wielkości i mocy. Ogólnie wybierając multiszlifierkę dobrze jest mieć dostęp do różnych rodzajów i możliwość wypróbowania. Akumulatorowe są wygodne ale występuje problem z ładowaniem. Trzeba też się liczyć z koniecznością wymiany akumulatora w przyszłości. Zdecydowanie lepiej spisują się sieciowe przy pracach z większym obciążeniem i podczas cięcia metalu tarczkami ściernymi (wolniej się te tarczki zużywają). Ideałem jest mieć dwa takie urządzenia jednej firmy - jedno z zamontowanym wałkiem giętkim, zakończonym uchwytem na tulejki zaciskowe i wiszące na specjalnym stojaku a drugie z założonym uchwytem wiertarskim do łapania wierteł i nietypowych średnic. Nie wspomnę o trzecim bateryjnym ale to już szczyt luksusu. Wspomniałem, że najlepiej jednej firmy, ponieważ osprzęt np. Proxxona nie pasuje do Dremela. Inne gwinty i średnice trzpieni oraz tulejek. Za markowy sprzęt trzeba zapłacić więcej ale bezproblemowo dostępne są części zamienne i dosyć bogate wyposażenie. Z marketowymi to loteria i jak na złość części od markowych nie pasują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekH Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Nie wiem czy już wybrałeś, ale ja bym marki Dremel nie polecał. Swojego dremela 300 mam już serdecznie dosyć. Właściwie nie tyle samego narzędzia, co osprzętu. Bicie na futerku (drugie już), bicie na tulejach zaciskowych... masakra. Męczę się z tym badziewiem już prawie 5 lat, i chyba dojrzałem żeby kupić coś innego - prawdopodobnie Proxxona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Dremel 4000 - używam kilka lat, wszystko śmiga jak nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi