robertus Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Sprawiłem sobie takie coś na święta Na pudełku logo producenta nie ma, ale w środku na wszystkim jest napisane Walkera. Parametry Rozpiętość 100cm Zasilanie 7,4V 1250mAh Waga 315gram Sterowanie jest ogonem, gazem steruje się prędkość machania skrzydłami Czy poleci? Kurcze mam nadzieję, że tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Fajne nie pytaj czy poleci tylko w końcu pokaz jak lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Sterowanie ogonem jest COOL wysokość i lotni w jednym elemencie, pewnie napedzane dwoma serwami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Tak wygląda wśrodku, po zdjęciu piankowej skórki. Zdjąłem ramie napędzające ogon w kierunku wysokości. Ogon jest przymocowany bezpośrednio do serwa, które robi lotki, z kolei to serwo jest przymocowane na zawiasie i przemieszczane serwem od wysokości w kadłubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Super zabawka ale jedno mnie dziwi,znając Twoje możliwości kupiłeś gotowca a nie kombinowałeś jak to zrobić samemu. Kiedy zobaczymy jak ten ptaszek lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 No właśnie? Kiedy? I nie zasłaniaj się wiatrem, ptaki latają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Oblot, ale czaaaad! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Świetnie lata i .. poluje na myszy niczym rasowy jastrząb ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Lata jak lata ale szybuje coś ? Teraz uważaj na myśliwych żeby któremuś nie zamarzył się ciekawy,wypchany okaz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Świetnie lata i .. poluje na myszy niczym rasowy jastrząb ;-) Jeszce dorobić imitacje głosową np jastrzębia i wróble, szpaki, gołębie pos..ne. http://www.youtube.com/watch?v=nmNPa0zZhCM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Napisz Robert coś więcej... Skąd? Cena? Jak to fruwa, czy cały czas trzeba machać skrzydłami, czy może da się też poszybować\ trochę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Mam za sobą dopiero dwa loty, więc obserwacji niewiele, poza tą, że steruje się nim nadzwyczaj łatwo. Jak widać lata dość wolno. Wg instrukcji może szybować, tylko trzeba zatrzymać skrzydła w odpowiedniej pozycji, co wymaga wprawy, ale jakiegoś takiego szybowania jak przy szybowcach to się nie spodziewam. Raczej coś ala stromy ślizg. Wysokość kontroluje się jednocześnie ogonem i prędkością machania skrzydłami. Ogon też ustawia kąt natarcia skrzydeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Znasz cenę przed wyprzedażą ? Super sprawa, miałbym wreszcie czym szpaki nad sadem straszyć bo w pół dnia potrafią opędzlować wszystkie wiśnie .. W sumie nikt tego nie zrywa, ale pretekst dobry do zakupu nowej zabawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 A powiedz jeszcze - jak trwałe to Ci się wydaje? Bo widzę, że lądowanie raczej dziobem w trawę, więc zastanawiam się, ile razy tak wytrzyma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Główne zębatki są metalowe, plastikowych jest zapas. Z tego co znalazłem w internecie to jakiś obiekt z przeszłości, sprzed 10 lat, kiedy kosztował 100$. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=605924 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 http://www.robotshop.com/ca/en/my-bionic-bird-r-c-ornithopter.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 To jakiś wróbel jest, ja ma jaszczembia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Na pewno nie jest gołąb leśny, bo po wleceniu do lasu oferma rozbija się o drzewa i łamie skrzydło Wygląda na to, że w Eljocie jeszcze mają, w każdym razie wyprzedaż wciąż trwa Robert, naucz tego swojego jaszczembia przylatywać do ręki: A jak jeszcze założysz taką rękawiczkę: http://www.hubertus.skassa.pl/public/images/produkty/oryginalne/1827-5476.jpg to w ogóle będzie czad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Bo to jest jaszczomp z głowom gołempia i ciałem gołempia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi