Grzesiek Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Witam pisze w imieniu kolegi który posiada Jr 11x a problem polega na tym że bez satelit odbiornik nie działa,jest jakiś sposób aby zadziałał.Z góry dzięki za pomoc
Viper Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Nie mam co prawda 11x ale serię 9000 coś tam (nigdy nie mogę się nauczyć tego numeru) i odczepienie/przyłączenie satelity nie ma wpływu na działanie odbiornika. Obstawiałbym awarię odbiornika. Miałem/mam odbiorniki Jr, spektrum i orange. Z w/w też przerobiłem kiedyś awarię 2 spektrumów.
Grzesiek Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Cały pić polega na tym że wszystko jest nowe nowe
Viper Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Najprościej sprawdzić z innym odbiornikiem z satelitą, jeśli będzie wszystko działać to potwierdza że ten odbiornik posiadany jest zepsuty. Poproś kogoś na forum z Twojej okolicy posiadającego jakiś odbiornik z satelitą, po 5 minutach będzie jasne czy jest to awaria.
f-150 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Po odpięciu satelity zbinduj go jeszcze raz.
Grzesiek Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Był bindowany bez satelit dioda potwierdziła święceniem że się zbindowal ale serva nie chodzą po.podpięciu satelity działa normalnie
Czaro Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 A w jakim systemie pracuje radio? DSM, czy DMSS? Jeśli w DMSS to wydaje mi się, że konieczne jest użycie satelity odbiornika do prawidłowego zbindowania.
Grzesiek Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Dsm/Dsm2/Dsmx ale jak to zmienia się w radiu to.nie mam pojęcia w manualu nic nie napisali
Viper Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Dmss jest niekompatybilne z dsm/dsm2/dsmx. Z tego co wiem kazdy odbiornik dsm/dsm2/dsmx jest kompatybilny z nadajnikami Jr dsm/dsm2 (mój 9000 coś tam)i dsm/dsm2/dsmx (z tego co pamiętam 11x) i absolutnie przynajmniej u mnie podłączenie/odłączenie satelity nie ma wpływu na bindowanie i nie wymaga ponownego bindowania. W każdej konfiguracji odbiornik jest jeden, a nie 1 + 1 (satelita). Satelita to tylko upraszczając dodatkowe antenki, a nie dodatkowy odbiornik (samego satelity nie zbindujesz). A w nadajniku się nic nie zmienia, po prostu działa.
f-150 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Niestety tu się mylisz ,satelita jest dodatkowym zewnętrznym odbiornikiem. Dsm/Dsm2/Dsmx ale jak to zmienia się w radiu to.nie mam pojęcia w manualu nic nie napisali Nadajnik sam rozpoznaje z jakim odbiornikiem ma do czynienia. Nie bardzo rozumiem, po co chcesz odpinać satelitę?
Grzesiek Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Nie ja a kolega posiada to radio a potrzebuje sam odbiornik upchoć do slizgu na satelitę nie.ma miejsca
Rekomendowane odpowiedzi