mikrus193 Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Witam Jako że mam od forumowego kolegi Tomka model samolotu Łoś,postanowiłem w miarę moich możliwości i sił wyrysować lub narysować w CAD-zie braciszka dla Łosia a oto jak na razie mi idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Dodam troszkę szczegółów wzoruje się wedle tego zdjęcia jakie wyszperałem z netu dane mojego projektu to rozp.1404mm długość całkowita 1116mm ciężar ? profil skrzydła NACA2413 profil sterów NACA0012 silnik elektryczny jaki to wyjdzie w praniu i zależne od wagi modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Mniej więcej tak to będzie wyglądało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Ile jest od punktu a do punktu b ,bo wydaje się ,że bardzo mało i silnik się nie zmieści ,ale może to tylko złudzenie? Na razie wygląda to obiecująco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 no i PZL P.50 a nie P-50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 A tu się historycy spierają. Większość mówi PZL.50, bo "P" oznacza Puławszczaki. A inni znowu że "P" oznacza samolot pościgowy, podobnie jak "Ł" oznaczał przez pewien czas samolot łącznikowy (np. PZL Ł.2). Ale raczej powinno być PZL.50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 A tu się historycy spierają. Większość mówi PZL.50, bo "P" oznacza Puławszczaki. A inni znowu że "P" oznacza samolot pościgowy, podobnie jak "Ł" oznaczał przez pewien czas samolot łącznikowy (np. PZL Ł.2). Ale raczej powinno być PZL.50. no wlasnie czyli po prawdzie to powinno byc PZL.50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Ile jest od punktu a do punktu b ,bo wydaje się ,że bardzo mało i silnik się nie zmieści ,ale może to tylko złudzenie? Na razie wygląda to obiecująco Jest miejsca w brud np ten silnik wejdzie http://airtekhobbies.com/ax35481100.html ten też http://airtekhobbies.com/ex35481100.html a co do P lub nie P poprawnie jak ma być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Bardzo słuszna skala. Masz we mnie wiernego kibica. W jakim standardzie wykończenia go planujesz? Makieta, półmakieta, rekreacyjnie (sylwetkowy)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Na makietę przyjdzie czas wtedy wyrysuje większy co do pół makiety to zobaczymy ile %będzie miał z oryginału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Po wczorajszej konsultacji z forumowym kolegą Tomkiem i po wczorajszej awarii kompa (niech go diabli) nie będę robił chowanego tylnego podwozia waga to podstawa i będę się tego 3mał efekt dzisiejszej naprawy i ponownego rysowania poniektórych elementów te 2 dolne żeberka będą ucięte na dziś mam dość i już nie chciało mnie się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Nie łam się i rysuj dalej , jesień blisko, trzeba się wziąć za budowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Jesień :D :D :D ja tu mam tak non stop dzisiaj zero prac nad rysunkiem za to dziś dostałem swoje aluminium a na, co a na to 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Otwierasz się teraz na nowe możliwości . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Roman no ktoś elementy do jastrzębia musi ciąć a tu znalezione w necie piękna sprawa czy te malowanie byłoby odpowiednim 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Patrzę na tego Jastrzębia i zachodzę w głowę, po kiego jest ten "kaptur" na kabinie? Nie mogli zrobić po prostu kroplowej kabiny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Za szybko ten dzień sie kończy efekt na dziś to prawie kadłub skończony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Patrzę na tego Jastrzębia i zachodzę w głowę, po kiego jest ten "kaptur" na kabinie? Nie mogli zrobić po prostu kroplowej kabiny? Opancerzenie dla pilota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Patrzę na tego Jastrzębia i zachodzę w głowę, po kiego jest ten "kaptur" na kabinie? Nie mogli zrobić po prostu kroplowej kabiny? materiał i technikę produkcji owiewek kroplowych opanowano dopiero "troszkę "później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Wszystko jedno, nie musiała przecież być z jednego kawałka. Ten kaptur, który wygląda jak zrobiony na siłę, na doczepkę nie jest płytą pancerną więc osłona z tego dość wątpliwa, a skutecznie ogranicza widoczność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi