pietka Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Mam przyjemność oficjalnie potwierdzić, że kolejne spotkanie modelarzy na lotnisku Radawiec odbedzie się w tym roku z czego się cieszę bardzo.... Zapraszam zatem wszystkich pasjonatów modelarstwa lotniczego do odwiedzenia nas 27go czerwca od rana. Kilka informacji: - w tym roku nie planujemy "rozmachu" jak niegdyś, będzie głównie latanie , raczej bez konkursów, latamy oficjalnie w sobotę, a już rekreacyjnie w niedzielę. - Zasady uczestnictwa takie same jak zawsze. A więc konieczne posiadanie polisy oc z odpowiednim rozszerzeniem ( do okazania) , niewielka zrzuta na tojtoja i grilla, zakaz lotów po wodzie ognistej i piwie, a reszta jak zwykle. W tym roku nie będzie darmowego piwa. Bardziej nam zależy na spędzeniu wspólnie czasu niż na innych rozrywkach. - Bedzie miejsce na namioty, natryski w budynku aeroklubu jeśli ktoś będzie potrzebował, można się rozbić już w piątek wieczorem, nasz kolega Tomasz TeBe przywozi wędzarke i kila kg mięsiwa, także będzie coś na ząb w piątek też. - w sobotę dla pilotów będzie prawdopodobnie bigos z dziczyzną, ale jeszcze nie jest potwierdzony. Jeśli jakiś sklep chce przyjechać na imprezę, to stoisko ma gratis. Na pytania odpowiem chętnie na pw. Zapraszamy Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Potwierdzam dostawę wędzarni i frutti di obora. Gdyby ktoś dostarczył domowe pieczywo, to byłby komplet :-) Ogóreczki kiszone przywiozę ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 I słonina wędzona w papryce też będzie. Myślę, że to ostateczny argument za przyjazdem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Mnie najbardziej intryguje to Frutti di obora! A swoją drogą, ciekawe jak będzie się komponowac Jack Daniels ze słoniną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 No to jak będzie Jack Daniels to planuję przyjazd na bank ! . Piotr,strasznie skromnie i mam wrażenie z takim smutkiem to ogłoszenie nawet nie pikniku a spotkania . Nie wnikając czemu ,(bo sami w Kętach w tym roku odpuściliśmy piknik z różnych powodów) mam nadzieję się zjawić i dobrze bawić-aczkolwiek głównie zadecyduje pogoda bo robiąc ok.400 km chciałbym nie stać pod dachem i wyczekiwać słońca... Nie wiem czy tu mogę zapytać czy PW ale jeśli dojdzie do przyjazdu w piątek(póżno wieczorem) to jest możliwość przenocować poza namiotem,w jakimś budynku oczywiście za "dobrą" opłatą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Rafał, oczywiście pogoda determinuje wszystkie działania, niestety, aczkolwiek, jako człowiek mający ufnośc w Panu Bogu, domyślam się, że coś mi tam załatwi w niebiesiech, wszak to nasz pilot największy . ale na poważnie, to przybywaj, obserwuj pogodę i dawaj. Będzie w piątek do dyspozycji duży namiot czwórka dla chętnych, nawet sam rozbiję, weź ze sobą tylko materace, śpiwór itp przedmioty do biwakowania. Napiszę jeszcze coś na pw. Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Ok,zostałem przekonany ,jak jest możliwość nocowania w "kupie" tzn. nie sam na nieznanym terenie(chociaż liczę że ktoś dotrze również w piątek) to ok.Jeszcze jak w tej 4 -ce umęczymy tego Jacka D (zrzuta) to wyjazd zaklepany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 A ten Jacek Daniels to jakim modelem lata, że od razu każdy chce przyjechać na piknik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Jack lata butelkowcem jednozakrętkowym, paliwo 40% + domieszka , na silniku o,75 ale silnik jest wymienny, łatwo wymienić na nowy:) Sterowanie w technologi "łykniem bo odwykniem" z urządzeniem do telemetrii w postaci alkomatu aeroklubowego. W piątek Jacek będzie, w sobotę dopiero wieczorkiem. Poza tym szykuję coś z mojej fabryki, uzyskane metodą refrakcji organicznych związków chemicznych. Można na tym odpalić kazdy silnik choć z butów nie wyrywa ( jeśli jest ktoś wcześniej ostrzezony! ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Potwierdzam przecieki dotyczące mięsiwa :-) W piątek wieczorem zapraszam na degustację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amolduch Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Witam pytanie, czy można będzie wykupić na miejscu (na pikniku) ubezpieczenie modelarskie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Nie, ale zdążysz jeszcze wykupić w PSP. http://psp.org.pl/ubezpieczenia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amolduch Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Dziękuję za link jutro zadzwonię i wykupię , może uda mi się na pikniku wykonać jakiś lot (do tej pory zawsze przyjeżdżałem jako widz ) przywiozę ze sobą kilka ciekawych modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Ja będę już w piątek od 16:00. Myślę, że będziemy mogli polatać treningowo w piątek wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Witam ponownie. Mała aktualizacja. Informuję, że Marszałek Województwa Lubelskiego objął nasze spotkanie Patronatem Honorowym. Niniejszym dziękujemy w imieniu braci modelarskiej. Również wójt Gminy Konopnica ufundował puchar poraz wsparł nas finansowo za co bardzo serdecznie dziękujemy. Panie Wójcie, na Pana zawsze możemy liczyć! Wszystkich kolegów zapraszam już w piątek na wieczorne wędzenie mięsiwa i moje imieninowe ciacho! Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 300 km, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Jakby ktoś jeszcze się wahał, czy przybywać. To jest wsad na piątkowy wieczór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piecz Opublikowano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Choć żaden ze mnie modelarz, pewnie pojawimy się razem z Jackiem w sobotę rano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Jakby ktoś jeszcze się wahał, czy przybywać. To jest wsad na piątkowy wieczór. rad1.jpg To die nazywa miec fason Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Choć żaden ze mnie modelarz, pewnie pojawimy się razem z Jackiem w sobotę rano W sobotę rano zapewne wszytko już będzie zjedzone. Rozważcie termin przyjazdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi