idfx Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Witam ! Jak już zrobiło się tak naukowo to i ja zapytam: Na wadze stoi wagon z tysiącem siedzących gołębi, powiedzmy że każdy waży 350 gramów. Waga wskazuje np. 2 tony. Nagle pada strzał z broni hukowej i wszystkie gołębie się podrywają i machając skrzydłami unoszą w połowie wysokości wagonu. Co wskaże waga ? Przypominam, że jest to ten sam wagon pełny gołębi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Jeśli wagon jest hermetyczny, to waga wskaże 2 tony. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Dawno temu znalem podobna zagadke tylko z kurami na ciezarowce ktora nie mogla podjechac pod gore. Odpowiedz waga wskaze 1,65 T o ile dobrze licze bez wzgledu na hermetycznosc wagonu wbrew pozorom. Oczywiacie zakladajac ze wszytkie golebie zaczna fruwać Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 pełnych 2 ton nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Dawno temu znalem podobna zagadke tylko z kurami na ciezarowce ktora nie mogla podjechac pod gore. Odpowiedz waga wskaze 1,65 T o ile dobrze licze bez wzgledu na hermetycznosc wagonu wbrew pozorom. Oczywiacie zakladajac ze wszytkie golebie zaczna fruwać Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka wszystkie się poderwą od podłoża, jeśli to coś pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 No to jak napisalem 1.65 T wskaze waga. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Kacper, jesteś wielki. Biorąc pod uwagę, że to forum o lataniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 wielki czy nie wielki to od razu napomnę, że odpowiedzi nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Koledzy, to ja teraz zmodyfikuję nieco zagadkę Kacpra w robiąc tzw "założenia idealne": 1. Wagon jest idealnie nieważki, czyli waży zero i jest idealnie sztywny i hermetyczny. 2. W środku jest jeden gołąb, ale wielki jak fiks i waży 2 tony. Zestrachany podrywa się i unosi w połowie wysokości wagonu. Ile pokaże waga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ale jak gołąb wystraszony to i może trochę narobić więdz wyjdzie 1.65 i małe coś. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Tomku w twoim przkladzie waga wykaze wielkie 0 . Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ale jak gołąb wystraszony to i może trochę narobić więdz wyjdzie 1.65 i małe coś. czyli waga gołębia wyjdzie średnio 1.65 tony tak jak piszesz Jacku wejdź na GG bo jest temat do obgadania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Nie bardzo chce mi sie do kompa schodzic daj na gtalka. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 a to jak będziesz na dniach bo musiałbym tableta w bałaganie odszukać .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 A z przegladarki nie mozesz ? Dobrze ide po kompa. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 mogę, zapomniałem to już nie idź, zaloguję się na gmaila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Aż się prosi, zrobić taki model do FPV: 1. Cały sprzęt w pękatym i szczelnym kadłubie jest zamocowany na sztywnej półce umieszczonej na 4 pionowych prowadnicach. Na końcach półki są 2 EDFy o ciągu 2,5kg każdy, skierowane ciągiem w dół. Na tej samej półce są zamocowane również pakiety. 2. Model waży 5kg, z czego 4kg waży półka, sprzęt FPV, EDFy i pakiety. Sam model waży tylko 1kg. 3. Przygotowujemy się do startu, bierzemy model do ręki i z trudem unosimy nad głowę..... i w tym momencie pstrykamy w switcha, EDFy ruszają i unoszą półkę i ..... EDFY unosza półkę o wadze 4kg, ciąg EDFów to 5kg, więc półka naciska od środka na górną powierzchnię kadłuba z siłą jednego kilograma, model waży 1kg i voila! Model nic nie waży i startuje bez jakiegokolwiek napędu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 a jeśli te gołębie muszą ostro machać skrzydłami by się unosić to pęd powietrza wytwarza nacisk na spód wagonu niczym ciąg silnika, ale w przeciwną stronę ?? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Wagon niech jak tam chcecie będzie hermetyczny i waży w raz z powietrzem 1T, zamieńmy teraz gołębie na model śmigłowca lub drona.... Co się stanie? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 straci zasięg bo wagon będzie jak puszka "faradaja" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi