tombrzus Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Miodzio !!! Dają nieźle, aż przyjemnie popatrzeć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 https://vimeo.com/210046639 https://vimeo.com/210046457 https://vimeo.com/210046287 Znalazły się i filmiki Opis pierwszego jest błędny, model to Delta Force z tematu Ofshore 45. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Mały brat dużego zielonego trafił do mnie w celu doprowadzenia do " wyglądu" Model rozebrałem, wykonany jest koszmarnie, nie ma to nic wspólnego z tym czym nazywamy modelarstwo. To jest zlepek części, byle było. Środka nie ruszam bo nie lubię poprawiać po kimś. Model pomaluje i wyprowadzę kadłub. Na wszystkich kantach model ma dziury, powietrze pod żelkotem. Niemiecka precyzja legła w gruzach. Jakość samej odbitki jest fatalna, kadłub jest ciężki. Sam montaż osprzętu na pawęży robił jakiś kowal.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Nie ma to, jak dobre drewienko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Jak kto lubi, ja osobiście nie znoszę pracy w drewnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 O tak wczesnej porze dnia, to ja też nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Kadłub został poszpachlowany na tyle na ile się dało. Po szlifie położyłem pistoletem podkład epoksydowy, ujawnił on wszystkie pozostałe dziurki i niedoskonałości. Teraz czeka mnie szlifowanie i położenie na cały model białej farby akrylowej dwuskładnikowej. Dopiero to jest będzie baza do malowania ewentualnymi kolorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Model dostał na pokład i burty biały akryl, za dwa-trzy dni pomaluje cieniutko dno białym i od razu na nim kolorem. Jest to dobra metoda gdy farby są z tej samej półki jakościowej i od jednego producenta. Takiej metody nauczył mnie nieżyjący już kolega, który malował duże samoloty, szybowce no i modele.Jego prace zawsze były doskonałe.. Biały daje się w celu podbicia koloru , biały kryje najlepiej wszelkie szpachlowania i inne odcienie. Przy takim malowaniu musi być zachowany reżim czasowy i trzeba sobie wypracować to. Dla ciekawych, maluję oczywiście pistoletem, używam farb samochodowych w tym przypadku Polskiego producenta. 150ml białej i 75ml utwardzacza kosztowało 17zł. Maluję pistoletem dyszą 0,8mm. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 I jak nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Ma być ładnie, ten model ma cieszyć oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Kolega Świętej Pamięci podarował ci kawał dobrej wiedzy .widziałem w realu Michała modele sa pieknie pomalowane . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Jak trafiłem do modelarni miałem 13 lat i co prawda nie był to mój instruktor , ale 20 lat pokazywał nam " knyfy" . Z malowaniem zawsze był kłopot bo nie było gdzie ale Rysiu zawsze miał gdzie.. Fajne miał podejście , luźne i zawsze potwarzał " symetria jest estetyką głupców ". Jego modele te latające to była inna liga wykonania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Wybór padł na pomarańczę RAL 201 bez zbytniego cudowania i mieszania to jest standardowy kolor z puszki. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Lustro !!! Cieszy oczy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 No musze przyznać, pierwszy raz maluję tymi materiałami i super się rozlewają. Zazwyczaj używałem Standoxa albo Glazuritu i trzeba było przylać mocniej. Cena też super, malowanie tego modelu w 3 kolorach zamknię się w 60zł. ( w tym dwie rolki taśmy papierowej do maskowania) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zmagań z pistoletem dalszy ciąg. Zgodnie z sugestią burty czarne, dojdzie jeszcze sporo pomarańczu. To dość żmudna praca bo za każdym razem trzeba wyklejać całość i matowić to co ma być malowane. Taśmy trzeba zrywać od razu, ja daję sobie czas na umycie pistoletu i to jest ten dobry czas na zrywanie taśm. Zostawienie ich " do jutra" zabije całą naszą pracę. Wyklejanie Pierwsza warstwa Efekt 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 I kolejny piękny model powstal w twojej stajni:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Nie nie, ja tylko maluje, to coś powstało " made in Germany" , ja się nie przyznaję do jakiejkolwiek " spoiny klejonej" w tym modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Ale oststecznie charakteru ty mu dodałeś . Nie bądź taki skromny ładnie wyszło . O ile to już koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi