siwyyy91 Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Witajcie. Posiadam aparature+odbiornik turnigy 9x i mam problem. Uszkodziłem antenę odbiornika, została przerwana w miejscu w którym wchodzi w obudowę, skróciłem ja o ten kawałek (czytając na forach ludzie pisali że powinno być nawet lepiej) i przylutowałem, lecz zasięg wynosi około 50-70 metrów. Moje pytanie brzmi, czy kupienie i przymocowanie tej anteny pomoże? http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=65_66_352&products_id=4470 A może spróbować jeszcze raz ją przylutować, tylko jakoś inaczej, przy użyciu innej cyny? Pomożecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 To jest antena do systemu 35mhz. Twoja częstotliwość to 2.4ghz. Szukaj anten dedykowanych do twojego odbiornika Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Skrócenie anteny w tym miejscu nie powinno mieć wielkiego wpływu na zasięg. Śmiem podejrzewać, że zwarłeś ekran z wewnętrzną żyłą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy91 Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Skrócenie anteny w tym miejscu nie powinno mieć wielkiego wpływu na zasięg. Śmiem podejrzewać, że zwarłeś ekran z wewnętrzną żyłą.Patrząc na wykonane luty, nie zauważam aby gdzieś się stykały, prędzej podejrzewam że przy ściąganiu izolacji uszkodziłem przewód. Znalazłem w hobby king taką antenę, a nie wiecie gdzie w polskim sklepie mogę ją znaleźć? I jak sprawdzić czy jest na 2,4ghz, bo często jest tylko napisane antena do odbiornika, a częstotliwości nie ma podanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Slawek - antene na tym odcinku mozesz skracac do woli - tzn mozesz wykonac operacje lutowania jeszcze raz. Tym razem delikatnie sciagnij izolacje z ekranu i z zyly goracej. Czesc aktywna anteny wyglada tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Przylutuj 31mm odcinek przewodu BEZ EKRANU bezpośrednio do wyjścia gorącej żyły na płytce. Tak jak jest np w V8R4-II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy91 Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Slawek - antene na tym odcinku mozesz skracac do woli - tzn mozesz wykonac operacje lutowania jeszcze raz. Tym razem delikatnie sciagnij izolacje z ekranu i z zyly goracej. Czesc aktywna anteny wyglada tak: Postaram się zrobić to jeszcze raz. Po odpowiednim przylutowaniu jaki powinien być zasieg na ziemi? Dziękuję za odpowiedzi i za zdjęcie z wymiarami antenki, będzie na przyszłość. Zobaczę jakie będą efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Jeżeli na ziemi to 1,5m - 2m to tak, ale jeżeli 5cm (auto RC) to 200m będzie zadowalające. W powietrzu będzie to ponad 1 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy91 Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Jeżeli na ziemi to 1,5m - 2m to tak, ale jeżeli 5cm (auto RC) to 200m będzie zadowalające. W powietrzu będzie to ponad 1 km.Nie do końca zrozumiałem ten post. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Chodzi o wysokość anten odbiornika i nadajnika nad gruntem podczas testu - czyli jak położysz model na ziemi to będziesz miał zdecydowanie mniejszy zasięg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Faktycznie możne było tego nie zrozumieć Krzysiek wyjaśnił prawidłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy91 Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 No to teraz już rozumiem:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi