samolocik Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 A może Kacper szuka przyczepy pod łódkę? Taką po lekkim dostosowaniu łatwiej przewozić długie modele http://allegro.pl/przyczepa-podlodziowa-zarejestrowana-ubezpieczona-i5591193008.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 khmmm teraz to już sam nie wiem .. mam jeszcze ze 2 czy 3 tygodnie do namysłu. Z jednej strony taka zabudowana skrzynią będzie ok, bo chciałbym tam i skrzynkę startową, narzędzia i paliwa umieścić z drugiej obawiam się właśnie przepisów co do ograniczenia zarysu ładunku bo wiem, że coś takiego jest, ale nie wiem dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 http://www.arslege.pl/przewozenie-ladunku/k168/a22313/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Wielkie dzięki ! "ładunek nie może wystawać z tyłu pojazdu na odległość większą niż 2 m od tylnej płaszczyzny obrysu pojazdu lub zespołu pojazdów; w przypadku przyczepy kłonicowej odległość tę liczy się od osi przyczepy;" Czyli jak przyczepa ma od osi do końca 1.3 metra to może wystawać 70 cm poza obrys ? Tak to rozumiem .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRC Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 a może warto zapytać, pogadać ze złomiarzami lub na kasacji pojazdoów może warto im dobrą flace obiecać kidys znajomy tak sobie załatwił przyczepkę gość nie dostał kwitu z kasowania tylko umowę sprzedarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Kacper jaki ty model w ogóle chcesz wozić? Taki w skali 1:1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Nie wiem czy uda mi się aż tak zakombinować w czasie krótkiego urlopu W zasadzie martwię się by trafić tą właściwą i potem nie żałować a nie najtańszą żeby tylko. Kacper jaki ty model w ogóle chcesz wozić? Taki w skali 1:1? do 3.2 metra akrobata a na razie 1.8 i około 2 w najbliższych planach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Ja bym się najbardziej martwił, czy przyczepka nie będzie skakać na drobnych dziurach i wybojach. Miałem kiedyś i skakała jak zając ale co innego wozić piasek a co innego modele. Warto zwrócić uwagę na amortyzację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Bez gąbek ochronnych i dobrego uwiązania się nie obejdzie .... Skacze faktycznie, woziłem worki cementu wypożyczoną i też skakała a co dopiero lekki ładunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Bylebys nie skonczyl jak ja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Nie ma opcji, do tej pory tak przewoziłem Wiadomo jak spalina po locie wygląda a wolę ją czyścić na działce i latać do zmroku niż tracic godzinę na lotnisku i ją pucować do suchego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Przyczepę to musisz albo od razu przerabiać aby nie była taka twarda, czyli odpada uniwersalność przyczepy "i do węgla i do modeli", albo zrobić balast, np. wodny na czas wożenia modeli. Najlepiej zaprojektuj od razu całą skrzynię, którą byś mocował na przyczepie. Możesz od razu ją przerobić wydłużając odpowiednio i przenosząc oświetlenie na koniec przyczepy. Nic Ci wtedy nie będzie wystawać. PS. Tak nieśmiało Nadal uważam, że lepszą opcją by było kupno dedykowanego samochodu. Dedykowanego, tzn np bez tylnej kanapy, albo nawet tylko z siedzeniem kierowcy i zabudowanym stelażem pod samoloty. Gdy zepsuje się tacie jego funkiel nówka to doceni, że ma w zapasie drugiego Ja mam właśnie na takiej zasadzie drugie auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 "i do węgla i do modeli" od początku pisałem, że ma być wyłącznie do modeli Drugie auto to drugie dużo wyższe OC, przegląd, garaż i cała reszta pierdół. Pomyśl o ile musi być duże by władować tam ze 3 modele z czego najmniejszy 1.8 metra itp. Obecnie jeździliśmy Peugeotem Partner'em i było na styk, mimo że bardzo ładowny samochód. Wydaje mi się Robert, że latając obecnymi modelami nie potrafisz Sobie wyobrazić skali problemu a że idę w kierunku tych większych bez przyczepy się po prostu nie obejdzie. Co do nowego auta - Kia Sportage lub Range Rover. 3 razy buty otrzepię zanim wsiądę, coś uświnię i opier ... zbiorę więc modele na 200% odpadają a na czas kilku urlopów w roku nie będę zakupował auta. Mimo wszystko doceniam Twoją pomoc i dziękuję za rady .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Peugeot Parter wcale nie jest ładowny moim zdaniem, pod kątem modelarskim, bo nie pakujesz modeli w pionie, Tobie potrzeba długiego załadunku i niskiego. A co do skali problemu, wystarczy poczytać relacje na forum jakimi samochodami ludzie wożą modele po dwa metry rozpiętości, dwupłatowce np. Przyczep nie mają. To była moja dygresja a i tak kupisz przecież przyczepę. Liczę na relację z zabudowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Oczywiście, że kupię przyczepę a Partner po złożeniu tylnych siedzeń wyjątkowo dużo pozwalał w siebie upchać 2 szybowce 2 metry płaty wchodziły bez zdejmowania skrzydeł + jeszcze Soprano + Michaś Max + Fury 3D i kupa gratów łącznie z lodówką biwakową. "jakimi samochodami ludzie wożą modele po dwa metry rozpiętości, dwupłatowce np. Przyczep nie mają." Utytłanymi, z takim bałaganem w środku, że moje biurko w życiu tego nie doznało Bardziej mnie interesują relacje ludzi, którzy wożą duże modele na pikniki i inne spotkania a nie upchane do granic możliwości byle tylko się dostać za miasto i polatać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 To jak już mogę pofantazjować...widziałem na zlocie samochodowym przyczepę zrobioną z połowy samochodu. Wyglądało to bardzo elegancko. Ale to jakbyś miał za dużo kasy A tu normalne z sieci http://www.co-pylit.org/blog/transporting-the-toys.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Problemów z wyborem i potem papierkami pojawia się tyle, że nie wiem czy do wiosny się uporam. Mam nadzieję, że za dwa tygodnie jak będę coś ogarnę ... będę szukał jednak gotowca i raczej jednak nową a obecnie postaram się opracować w głowie ewentualne przeróbki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 "trailer for transporting model planes" "trailers mods for rc planes" A teraz kup taką przyczepę i przerabiaj wnętrze pod modele plus leżanka jakbyś miał gdzieś zabalowac na pikniku. http://allegro.pl/przyczepa-kempingowa-n126-niewiadow-dobra-cena-i5583716963.html Edit: Możesz jeszcze rozejrzeć się za przyczepą z demobilu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Kacper ta powyżej full wypas lub ta : https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=przyczepa+do+roweru&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRxqFQoTCMnG5pjPrscCFabxcgodzRcPFA&url=http%3A%2F%2Fwww.bikeway.pl%2Frower-kempingowy.html&ei=RwrRVYmHH6bjywPNr7ygAQ&bvm=bv.99804247,d.bGQ&psig=AFQjCNEGx741QF5cTlLtGh-cW57QOMimqw&ust=1439849370547225 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Kampera kupcie :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi