Eski Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Witam Wczoraj kupiłem na aukcji uszkodzony model. Przed rozpoczęciem odbudowy , chciałem się was poradzić od czego wy zaczeli byście odbudowę modelu. A może to był kiepski pomysł i nie warto było kupować chodź teraz to już po wszystkiemu Zamieszczam wam kilka zdjęć , dzięki którym bedziecie mogli ocenić zniszczenia Czekam na wasze opinie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Szkoda że moja extra nie ma takiego lekkiego drapnięcia jak ten Yak54, ja bym złozył puzzle do kupy i próbował je skleić + wzmocnić włóknem szklanym cały bok wraz z 1 wręgą silnikową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Widze brak calego przedniego domku. Zloz do kupy narazie co masz. Mam YAKa 54 1860mm jak cos moge podac wymiary domku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Hehe ,"standardowa" usterka tego modelu .... Niestety przy takich własnościach lotnych,masie,powierzchni to niestety model szczególnej troski. Lata fajnie dopóki ma prędkość ,lądowanie to loteria tzn.podwozie wyrwane/uratowane. Ma kolega z lotniska takiego samego, identycznie skasowanego leży i czeka może kiedyś na odbudowę. Niestety modele z seagulla to słabizna ,marne własności lotne,ciężkie ,nic z tego że nadrabiają ceną.. Porównując je do modeli popularnych firm na rynku to przepaść w jakości wykonania,własnościach lotnych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Shock- rozumiem zatem ze nie warto bylo go kupowac? Kosztowal 250zl. Cena nowego 750-800zl. Okruszek- jutro wieczorem powinienem go miec i wtedy dokladnie wam to pokaze. Te zdjecia to zdjecia z aukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Teoretycznie z lewego kadłuba starał bym zrobić lustro i odbudować druga stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Jak juz go dostane wtedy obadam sprawe;) Skoro on taki delikatny to moze by mu elektryczny silnik wstawic nie spaline ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Shock- rozumiem zatem ze nie warto bylo go kupowac? Kosztowal 250zl. Cena nowego 750-800zl. Jasne że za 250 zł warto było. Powoli go odbudujesz i coś tam polatasz. Podejrzewam jednak że nie będzie to Twój ulubiony model i jeśli latałeś czymś wcześniej to od razu zobaczysz że "szału ni ma". A model wcale delikatny nie jest,jest po prostu zrobiony zbyt pancernie... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Dziś mam już dostałem model. Niestety kilka rzeczy przeoczyłem na zdjęciach co zwiększy nakład pracy ) Zamówiłem już odpowiednie materiały i jak tylko przyjdą biore się do pracy... Sporo elementów będę musiał wystrugać na nowo ze sklejki. + wymienić uszkodzone elementy z balsy. Będzie dużo więcej roboty , nim początkowo liczyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Dziś mam już dostałem model. Niestety kilka rzeczy przeoczyłem na zdjęciach co zwiększy nakład pracy ) Zamówiłem już odpowiednie materiały i jak tylko przyjdą biore się do pracy... Sporo elementów będę musiał wystrugać na nowo ze sklejki. + wymienić uszkodzone elementy z balsy. Będzie dużo więcej roboty , nim początkowo liczyłem Jak już ładnie wyremontujesz model to poelcam wzmocnić wręge silnika laminatem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 endriuRC- na razie dorabiam uszkodzone elementy i czekam na zamówione. Troszkę sie przeliczyłem z wydatkami i tak średnio na tym wyjdę Na chwile obecną model kosztował 49funtów + 23 funty wydałem na drewno. Będę jeszcze potrzebował klej + folia oby nic więcej nie wypadło :-) Wydaje mi sie , że model wyjdzie około 100funtów , a nowy kosztuje 150 Teraz już nie mam wyjścia musze go zrobić jak najlepiej będę potrafił i oby wszystko ładnie i sprawnie poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Wdowę, rozwódkę owszem. Ale model po przejściach to nie-żaden interes jeśli ma być interes... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 BRoman- bede wiedzial na przyszlosc Nie mniej przyjemnosc z odbudowy tez jest duza a jeszcze jak ladnie wyjdzie i poleci Liczylem ze troche taniej wyjdzie material na odbudowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Jest faktem, że licząc cenę elementu wyciętego z np.formatki sklejki wychodzi mniej niż liczysz jako całość bo pozostaje nieco materiału na przyszłość. Niemniej jak masz pusty magazyn materiałów to koszt zatowarowania jest wysoki. Kupiłem wiele lat temu sklejkę 4 mm i słono kosztowała(arkusz 2x3 m ?).Ale wręgi kosztowały mniej bo materiał został. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Co powiecie o takim silniku do tego modelu ? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__9615__RCG_26cc_Gas_engine_w_CD_Ignition_2_6HP_1_95kw.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Mam ten model z silnikiem RCGF 20cc i myślę że jest do niego w sam raz. Lądowanie wymaga dużego skupienia szczególnie jak się przesiada z modelu który choć trochę szybuje, ja wyrwałem podwozie dwa razy ale szkody nie były duże i naprawa była łatwa, szybka bez konieczności wymiany elementów konstrukcji. W twoim modelu widać że dzwon musiał być konkretny bo kadłub jest skasowany do rury skrzydeł. Poniżej fotka mojego Yaka po dwóch naprawach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Niestety wydawalo mi sie ze uszkodzenia sa mniejsze. Juz prawie caly kadlub rozebralem. Bede musial go wzmocnic i dorabiam sporo brakujacych elementow. Dobrze ze u mnie na lotnisku dlugi pas startowy to ulatwi ladowanie;) Tez myslalem o tym 20cc z jakiegos powodu jest duzo drozej od 26cc. Mozesz napisac jakie masz smiglo , serva. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Serwa najlepiej hitec 6kg+ na gaz daj hitec standard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 12 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Mogl by mi ktos podpowiedziec jak na na sciance gdzie montuje sie silnik wyznaczyc os i miejsce wiercenia otworow pod loze silnika ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 14 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Mogl by mi ktos podpowiedziec jak na na sciance gdzie montuje sie silnik wyznaczyc os i miejsce wiercenia otworow pod loze silnika ? To już nie aktualne. Pokazuje zdjęcie jak obecnie wygląda model. Proszę się nie śmiać z oklejania bo robiłem to 2x w życiu http://oi60.tinypic.com/dy41ee.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi