mgr Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Hej, co nowego w temacie ? Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Witaj. Czekam na wyższe temperatury w warsztacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Coraz cieplej w warsztacie, więc możemy kończyć drugie skrzydło. W między czasie - skorupka z połówki kadłuba i cerowanie skrzydła. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Od dłuższego czasu koresponduje z konstruktorem Genesisa2 Jim'em Marske oraz z szefem produkcji Robertem Mudd'em. Pan Robert przesłał mi kilka fotek z wyglądem kabiny szybowca, więc zamieszczam bo tego nigdzie w necie nie ma. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 No toś się dorwał do plastra miodu ! Zdjęcia absolutnie unikatowe i będą służyć latami wszystkim chętnym . Brawo ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Kończymy drugie skrzydło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 cd. prawego skrzydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 cd. laminowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Przymiarki do statecznika poziomego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Statecznik poziomy... i dalej skrzydło. Doszedłem do wniosku,że pokrywki rewizji będą klejone za pomocą wyciętej naklejki zamiast śrub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Laminowanie statecznika poziomego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Drugi hamulec i 4 mb skrzydła ;-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Bardzo ładnie wyszło - super skrzydełka czas na uzbrojenie modelu . Słyszałem że poziomy statecznik do poprawki. Brawo Rafał Good Job jak mówi prezes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 No niestety. Poziomy idzie do przeprojektowania. Muszę przemyśleć możliwość jego wyważania i redukcje wagi. Przedstawiony wyszedł ciut za ciężki ;-). A teraz siadam do uzbrajania drugiego skrzydła przed zamknięciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Hamulec uruchomiony. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Skrzydło zamknięte :-) - nareszcie !!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Czas przymierzyć się do ramki pod szybę. Nie za bardzo mam pomysł jak to wykonać. Na pewno z uzyskanej kompozytowej "szyby" odetnę zewnętrzną ścianę ramki- szerokości 10mm. Ale pytanie z mojej strony jak zrobić: czy szybę przyklejaną na styk do ramki (wariant2) czy szybę przyklejaną do ramki , która ma zagłębienie (wariant1) i potem trzeba będzie to wyszpachlować. Potrzebuje fachowej porady. Więc jakby ktoś miał pomysł i jeszcze jakieś fotki to będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wotoma Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Jak dla mnie wariant 2 większa powierzchnia styku i nie musisz szpachlować. Czym masz zamiar kleić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Klejenie to żaden problem, jestem sympatykiem klejów kontaktowych. Natomiast wariant1 ma tą zaletę, że łatwiej będzie idealnie doszlifować kształt owiewki do kadłuba. Mankament ma waśnie taki jak mówisz, nie ma gwarancji że uda się ją ładnie wyszpachlować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 cd.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi