Zycior Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Szukam szczypiec do zaciskania konektorów na cienkich przewodach, np. takich jak w linku: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__13446__Hobbyking_JST_SH_Connector_Crimping_Tool.html Czy ktoś wie gdzie można takowe zakupić w Polsce, lub ma do odsprzedania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymonidas Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Wczoraj widziałem takie w Castoramie w Gdańsku, kosztowały jakieś 40pln (ale głowy za to nie dam sobie uciąć). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Zerknij tutaj: http://www.soltronik.pl/zaciskarka-konektorow-ht-213-hanlong/p-12234.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 9 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Zobacz na aliexpress.com na banggood.com też coś jest. Pytałem czy w Polsce ktoś widział Kupiłem w lpelektronik, sa także w tme (cena z kosmosu), no i w sklepie który podał fotomichal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Miałem w ręku kilka zaciskarek i niestety jakość zaciskania jest pochodną ceny. Mam w tej chwili tę z HK którą zaprezentowałeś na początku i od biedy daje radę. Czasem trzeba coś poprawić ale zaciska konektor tak jak trzeba czyli zawijając blachę na drucie do środka i tak jak trzeba na izolacji. Połączenie jest pewne. Te budżetowe zwykle tylko próbują coś zawinąć, zgniatają blachę , nie dociskają drutów, trzeba korygować kombinerkami żeby wcisnąć to w obudowę itd.. Raczej nie polecam jak zależy Ci na jakości połączenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 różne zaciskarki kupisz w każdym sklepie /hurtowni elektrycznej. zazwyczaj kilka rodzajów do wyboru do koloru. sklep z materiałami i narzędziami dla elektryków -nie osiedlowy sklepik z żarówkami i lampkami. polecam najprostsze szczypce polskiej produkcji -około 40-45zł. zdjęcie. niezupełnie do konektorów -raczej do tulejek na przewody -ale przy odrobinie gimnastyki można i konektory zaciskać. bardzo ładnie i solidnie zaciskają -lekkie i małe -można nosić w podręcznych narzędziach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Jakbyś szukał to tu jest cały wątek o zaciskarkach -> http://pfmrc.eu/index.php?/topic/15772-dobra-zaciskarka-do-serwokonektor%C3%B3w/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Odgrzeję kotleta. A co Temat zaciskarek jest wiecznie dobry w tym hobby. A że dopadła mnie konieczność zaciśnięcia kilku przewodów bo kupne końcówki są ze strasznie lichymi przewodami to przy okazji 11.11 kupilem na ali zaciskarkę. YEFYM SN-2549 https://a.aliexpress.com/_BUXpZP Minęły 2 tygodnie i oto jest. Pierwsza próba i zaciśnięte bezbłędnie. Jak porównam to do lutowania albo zabawy z płaskimi szczypcami to niebo a ziemia. Cena wg mnie bardzo atrakcyjna i jakość tez bardzo solidna. Pewnie do Knipexa nie ma co sie równać ale jak ktoś nie będzie tym robil 100 kolektorów na dzień to myślęze oferta jest spoko. No i ma możliwość zaciskania zlacz HX jak do balanserów. Ja wziąłem razem z pudełeczkiem wlasnie tych kolektorów. Przydają się do pakietów jak i do drukarek 3d. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Przemku, chyba Ci się lekko palec omsknął po klawiszach i zamiast konektorów wyszły kolektory...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Eh... taki urok skrobania na telefonie. A kolektory też lubię. Szczególnie jak są to kolektory od V8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 54 minuty temu, japim napisał: A kolektory też lubię. Szczególnie jak są to kolektory od V8 I to jest słuszna koncepcja...?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 28 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Też sobie zamówiłem, zmobilizowałeś mnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi