Damian73 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zdjęcia wstawiaj, zobaczymy jak ci to wyszło, co do prac przy modelu, to trochę wstrzymane (brak czasu) ale do wiosny skończę na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Mam nadzieje że nie przegiąłem, ale sam chciałeś Tkanina 25g/m2 + lakier syntilor (bardzo dobry - polecam) = szybka, czysta, łatwa, bez zapachowa fajna robota (oczywiście najpierw na balsę dawałem Capon) A tak się to zaczęło: A tak się skończyło: (na chwilę) Naprawa: Najciężej było wrócić do takich samych kolorów i przejść, bo samego czerwonego dawałem trzy różne kolory, nie wspominam o żółtym i pomarańczowym, ale koniec końców się udało. Niestety nie mam aktualnych zdjęć jak wygląda - Po - ale na życzenie mogę co nieco zrobić ...Nie bity, nówka sztuka, Niemiec płakał jak oddawał... czyli bez szpachli nie lata A na tym się wzorowałem, czyli radosna twórczość własna: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Witam. DA 70 już mam, ale czasu brak by coś pogrzebać przy modelu, chociaż pozostało dokończyć jedno skrzydło no i oba pomalować. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Cześć, Jak tam prace przy modelu? Chętnie zobaczył bym jakieś postępy. Jak wyszła waga końcowa? Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Witam Czy udało się coś popracować nad modelem ? Oczywiście zdjęcia mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 30 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Cienko z czasem, ale tej zimy na pewno go skończę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Witam, po dłuuuugiej przerwie. Myślałem że model będę kończył zimą, ale znalazłem troczę czasu i model prawie gotowy, pozostało pomalować skrzydła, złożyć do kupy i czekać na lepszą pogodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Damian73 Opublikowano 19 Listopada 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Wczoraj pomalowałem skrzydła, pozostało zrobić podwozie ogonowe i model gotowy do lotu. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Super Ci to wyszło jak będzie oblot to daj cynk , chętnie wpadnę zobaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Masz chłopaku talent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Piotr nie jestem panem, po prostu Damian. Jeżeli chodzi o natarcie to moim zdaniem takie w zupełności wystarczy (na zdjęciu to wcięcie po drucie z plotera jeszcze nie sklejone) a poza tym i tak jest mocniejsze od np. Pilota, GW, czy tam innego producenta modeli konstrukcyjnych. Transport modeli na lotnisko, ja akurat wożę busem i raczej nie ma jakiegoś zagrożenia że zniszczę skrzydła lub kadłub modelu, no i latam na lotniskach modelarskich a nie na jakichś chaszczach. Styro - balsa - szpachla - folia , tak można, ale ta druga wersja odpada (waga) i nie słyszałem żeby ktoś laminował lakierem, tkanina szklana którą laminowałem model to 110g. m2 Damian, Piekny model! Jesli dobrze zrozumialem to skrzydlo jest tylko styropian i tkaniana 110g/m^2, bez balsy lub forniru. Czy tak to zrobiles? Czy mozesz powiedziec jak zawiesiles lotki i stery? Czolem Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Andrzej tak skrzydło to tylko styropian, tkanina szklana i żywica, lotki i stery na taśmie podobnej do szklanej ( nie wiem jak się nazywa bo dostałem ją od kolegi ) potem nacięte wąskim diamentem i przełamane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Damian, Sorry, to jeszcze raz ja: - czy ta tkanina nazywa sie peel - czy tylko jedna warstwe tkaniny 110g/m^2 A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Tylko jedna warstwa, nazwy nie znam, ale spróbuje się dowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Witam Damian jeśli można łopatologicznie rdzeń styropianowy na gładko na to jedna warstwa tkaniny 110 g/m szpachla (żywica i mikro balon )i na to lakier . Pytania jak osadziłeś rurę łączenia płatów ( widzę żebro przy kadłubowe z sklejki i rurę z rękawa węglowego i co dalej ) serwa jeśli można fotkę jak zamontowane jeśli masz możliwość podaj wagę gotowego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Taśma na zawiasy to poliester Diolen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Rura a zarazem dźwigar, została wklejona w wcześniej wyciętym otworze przez ploter na kleju do styropianu ( pianka do klejenia styropianu na elewacji ) co do wagi, jeszcze dokładnie nie ważyłem ale ponad 10 kg. na pewno wyjdzie, serwa lotek są zamontowane jak najprościej tnz. na zewnątrz poszycia skrzydła, zrobię zdjęcia. Model już był w powietrzu ale mocno wiało i trochę leciał jakby bokiem, zrobiłem może z trzy kółka i lądowanie, więc nie mogę powiedzieć jak lata ale i tak zrobiłem trochę poprawek typu CG kąt silnika, w tą sobotę jak pogoda będzie w miarę dobra to oblatam go tak już konkretnie, wstawię filmik no i wtedy będę mógł coś powiedzieć jak się nim lata. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Witam No piękne cacuszko ze zdjęcia powyżej jak laminat Bardzo fajne malowanie, choć moim zdaniem dość skromne może przez to że model jest cały biały, ale wykonanie tego malowania super gratuluje. Czekamy na filmik, a ja już patrze na Twój nowy projekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deivid333 Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Nie no super ! Gratuluje talentu i wytrwałości !!! Czekam na film z oblotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Witam po długiej nieobecności, ale dopiero wczoraj udało mi się tak już konkretnie oblatać Savaga, no i filmik też jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi