Krystian_98 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 No no, Marcin, robi to wrażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 No a co z Jackowym Su ,nic się nie chwali w temacie ?? może już oblatany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picasa127 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 No..super to wszystko wygląda. Gratulacje ! Z chęcią przyjadę na oblot. W Sukhoi drzemie na pewno coś fajnego, skoro Cecconi zdobywa 3 miejsce w Znojmo. Co prawda jego to pewnie laminat, ale wygląda identycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Troszkę dziś pomajstrowałem przy skrzydle , poprawka łączenia zrobiona na gotowo . Serwo z dźwignią i popychaczem na miejscu . Teraz trzeba drugie skończyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Wstępna przymiarka serca Su , wszystko ładnie , ale tuleje dystansowe muszę skrócić 1,5 centymetra . W poniedziałek wezmę na tokarkę i obetne wszystkie równo i powinno być ok. Najlepszy jest wykłon silnika , masakra Rafał wbiłeś mi klina z tym kanistrem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 A tam wbiłem . Model na wypasie ,można by się zastanowić a nie ciąć maskę. Kwestia to waga ,ile przekroczysz "magiczne" 8 kg . No idzie Ci ta robota, ale widoku na oblot w tym roku to chyba nie ma ?? . A Jacek to chyba czeka aż skończysz i będzie podpatrywał jak złożyć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigBen Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Z założeniem canistra nie jest tak zupełnie hop-siup. Niestety żeby wkleić tę wręgę (zdjęcie), na której tłumik się opiera trzeba rozpruć spód kadłuba. Marcin, a jak jest z podcięciem maski pod fajkę świecy? Trza dziurawić, czy się mieści? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Jacek trzeba ciąć pod fajkę , razem z tą wręgą masz w woreczku kawałek balsy i nim zaklejasz to co wytniesz , tak mi się przynajmniej wydaje. Poskładam kadłub na gotowo , wsadzę na wagę i wtedy zadecyduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigBen Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Ten kawałek balsy jest do zaślepienia całego tunelu pod canister. Zerknij do instrukcji na stronę 39, zdjęcie zatytułowane 'step 075'. Jak wyszło barwienie kabiny? Możesz wkleić jakieś zdjęcie jak to wygląda z bliska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Jacek ale jak wytniesz ten kawałek dołu , to po wklejeniu wręgi przykleja się go spowrotem . Ja bym w nim jeszcze skrzela powycinał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigBen Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Jacek ale jak wytniesz ten kawałek dołu , to po wklejeniu wręgi przykleja się go spowrotem . Ja bym w nim jeszcze skrzela powycinał No ja wiem, że w teorii to tak powinno wyglądać... Barwienie super wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Czarne podobno lepiej się robi , chłopaki mówili że lepiej jest barwić czarną farbą z pistoletu niż w sprayu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Pomalutku robota idzie do przodu , tulejki silnika ucięte , odrazu lepiej to wygląda . Teraz smigło wystaje centymetr od maski , tak to zostawię żeby smigło nie pompowało za dużo w maskę. Zmontowałem też półkę pod zbiorniki i pod elektronikę efekt hmmm mi się podoba. Rafał zmusił mnie dzis żeby sprawdzić wagę , po włożeniu wszystkiego na wagę wyszło 7,36 kg z tłumikiem pittsa i pompą do dymu , z paliwem i dymem spokojnie zmieszczę sie w magicznych 8 kilo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 No i model prawie na ukończeniu ... Fajna waga wyszła,ciekawi mnie ogromnie jak to będzie w powietrzu . Widać że się starasz z uzbrajaniem modelu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 No prawie , czekam aż dojdzie do Ciebie zbiornik i dźwignia . Zostało założyć tłumnik , zapłon , dym i kilka kabelków i gotowe . A ja jestem ciekaw jak tam idzie Jackowi ??? Coś się chyba chłopak obija p.s Rafał jak daleko dać anteny od regulatora ? I czy nie za blisko odbiornik regla ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Elegancko Marcin, Kawał pięknego modelu się szykuje, waga doskonała. Czekam na dalsze aktualizację tematu jak i informacje o oblocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Ciąg dalszy zabawy z uzbrajania Su , silnik przykręcony na gotowo , zamiast kanistra będzie pitts troszkę musiałem się nagimnastykować z nim bo nie mieścił się pod maską. Krótka rozmowa z Rafałem i zapadła decyzja stuningowania drania Teraz mieści się spokojnie pod maską ale poskręcanie wszystkiego to będzie niezła gimnastyka . Półka na zbiorniki wklejona już na gotowo , instalacja paliwowa też gotowa , czekam tylko na zbiornik do dymu. Zadymiarka też znalazła swoje miejsce , przy okazji uwaliłem regla do niej tak to jest jak młoda 4 litery zawraca podczas pracy , ale znalazłem 10 amperowego Emaxa i pompa znów działa. Kabelki wszystkie podłączone do odbiornika i poprzypinane Zostało podłączyć pompę do bateri , założyć wyłącznik zapłonu i zapłon , linki pull pulla (czekam na dźwignie) i jakaś nadzieja jest że jeszcze w tym roku oblatamy Su Działam dalej ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 No spoko, ale mógłbyś obracać foty do poziomu przed zamieszczeniem ?? bo nie będę kręcił głową aby se popatrzeć.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 To monitor przekręć z telefonu posta pisałem i temu tak fotki wkleiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zakichane ajfony.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi